Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Νέα παρέμβαση στη Βουλή για τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ

Από την Μαρία Σκραφνάκη

Νέα παρέμβαση στη Βουλή για τον ΟΕΚ  και τον ΟΕΕΕρώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, απεύθυνε η Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κα Μαρία Σκραφνάκη, για το εάν υπάρχει σχεδιασμός από το Υπουργείο Εργασίας, για τη διασφάλιση των κοινωνικών παροχών που παρείχε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας και για την προστασία των υπαλλήλων τους.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,
            Όλοι γνωρίζουμε το σημαντικό κοινωνικό έργο που έχουν επιδείξει οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, ως ανταποδοτικοί φορείς κοινωνικής πολιτικής, με τις διευκολύνσεις που παρείχαν στους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα.

            Αξιόλογη χαρακτηρίζεται η οικοδομική δραστηριότητα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, ο οποίος, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, αποτελούσε τη μοναδική οικοδομική δραστηριότητα στην επαρχία, αφού ήδη έχουν κατασκευαστεί πάνω από 50.000 κατοικίες σε όλη τη χώρα, ενώ βρίσκονται υπό ανέγερση και άλλα κατασκευαστικά προγράμματα του Οργανισμού, σε οικόπεδα που του ανήκουν.
            Επιπλέον, ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας επιδοτούσε την καταβολή επιτοκίων για δάνεια που δόθηκαν σε εργαζομένους από τις τράπεζες, ανακουφίζοντάς τους στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που επικρατούν.
                Αντίστοιχη είναι και η προσφορά του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, ο οποίος λειτουργούσε 25 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, που απασχολούσαν 2000 παιδιά εργαζομένων, ηλικίας 8 μηνών έως 5 ετών, στα οποία παρέχονταν δωρεάν ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες και διατροφή, στηρίζοντας έτσι ουσιαστικά την εργαζόμενη μητέρα
Επίσης, ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας προωθούσε προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, τα οποία παρείχαν στους εργαζόμενους διακοπές με χαμηλό κόστος, ενισχύοντας 2000 ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ παρείχε και δελτία θεατρικών παραστάσεων σε ενήλικες και παιδιά, ενισχύοντας πάνω από 150 θεατρικές επιχειρήσεις.
            Επειδή, το κοινωνικό έργο των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας είναι πολύ μεγάλο.
            Επειδή, η κατάργηση των Οργανισμών αυτών επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στους εργαζομένους – δικαιούχους των παροχών των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.
            Επειδή, το προσωπικό του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας πρέπει να αξιοποιηθεί, αφού διαθέτει σημαντική εμπειρία.         
Ερωτάται ο κος Υπουργός
  1. 1.      Υπάρχει σχεδιασμός από το Υπουργείο Εργασίας για τη διασφάλιση των κοινωνικών παροχών που παρείχε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας προς τους εργαζομένους;
  2. 2.      Τι θα γίνει με το προσωπικό των Οργανισμών αυτών; Είναι δυνατόν, οι απολύσεις υπαλλήλων να ξεκινήσουν από το Υπουργείο Εργασίας;
  3. 3.      Θα παραδοθούν οι εργατικές κατοικίες που έχουν κατασκευαστεί από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας; Τι θα γίνει με τα κατασκευαστικά προγράμματα του Οργανισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη; Τι θα γίνουν τα οικόπεδα που έχουν που έχουν ήδη αγοραστεί από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, προκειμένου να κατασκευαστούν εργατικές κατοικίες;
  4. 4.      Τι θα γίνουν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί που είναι ήδη σε λειτουργία;
  5. 5.      Τι θα γίνει με τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου