Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Η "ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ" ΤΟΥ ΟΕΚ….!!!


Η ομάδα από την κυβέρνηση στήθηκε για να προχωρήσει στην εκκαθάριση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει με την περιουσία του οργανισμού και την «ταχτοποίηση» των εκκρεμών υποθέσεων…!!!
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η επιλογή Νομικού, Μηχανικού και Οικονομολόγου έχει την σημασία της…!!!
Να υπενθυμίσουμε στην Επιτροπή εκκαθάρισης , και να τα λάβει υπ’ όψιν της ότι στον ΟΕΚ  τα βασικά ζητήματα που πρέπει να ασχοληθεί είναι:
  1. Να γίνει καταγραφή της τεράστιας περιουσίας του οργανισμού που σύμφωνα με δηλώσεις των παραγόντων αγγίζει τα 10 δις ευρώ.
  2.  Να γίνει  Έλεγχος τουλάχιστον για την λειτουργία της τελευταίας πενταετίας στις κατασκευές για τις οποίες η δαπάνη ξεπερνούσε το 1,2  δις ευρώ και προσοχή στο «κλείσιμο» των εκκρεμοτήτων.
  3. Ομοίως στις επιδοτήσεις ενοικίων και αγορά κατοικιών για τις οποίες η δαπάνη ξεπερνούσε το 1,1  δις ευρώ.
  4. Να γίνει  Έλεγχος για τις  οφειλές στον ΟΕΚ που είναι πάνω από 5 δις ευρώ, και σε τέτοιους « συννεφιασμένους» καιρούς, πολλά μπορούν να συμβούν…!!!
Καλά θα κάνει η επιτροπή να δει  παλιά και νεα πορίσματα ελεγκτικών μηχανισμών του δημοσίου , απλά για να ενημερωθεί, αν δεν τα έχει να φροντισει να τα αποκτήσει...!!!!
Η κ. Διαμαντοπούλου έδειξε τον δρόμο ……!!!!
Υπάρχει και μια παροιμία που λέει ότι, «δεν πρέπει να αφήσεις τους λύκους  να φυλάξουν τα πρόβατα»….!!!
Περιμένουμε την πορεία της εκκαθάρισης και θα επανέλθουμε  δριμύτεροι….!!!!

αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: