Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

O ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ.;



Μ. ΧΑΛΑΡΗΣ

Thoureios

Με την κίνηση του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ να συμπεριλάβει στην οργανωτική δομή λειτουργίας του κόμματος αρκετά στελέχη από τους ΝΕΟΥΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ, μήπως στην ουσία δρομολογείται και η εναρμόνιση της πολιτικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ με τις θέσεις τους; 

 

 

Ας μας απαντήσει ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ αν συμφωνεί με μερικές από τις θέσεις τους όπως:

·        Για τον κατώτατο μισθό που τον θέλουν στον μέσο Ευρωπαϊκό.

·        Ανάπτυξη θα έχουμε μόνο αν υπάρξει ασφάλεια δικαίου,  ασφάλεια επενδύσεων.

·        Κατάρτιση κρατικού προϋπολογισμού από μηδενική βάση.

·        Παρεμπόδιση της παράνομης εισόδου στη χώρα με κάθε νόμιμο τρόπο και άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών,

·        Κατάργηση της νομοθετικής προστασίας των συντεχνιών

Παραθέτουμε τις θέσεις των ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ και παρακαλούμε να συγκριθούν με την πολιτική και ιδεολογική πλατφόρμα του «ΣΩΤΗΡΑ» ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ…

Το ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ στο οποίο ΝΑΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ που αρχίζει από προχθές να ψελλίζει η κ. ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, μήπως εννοεί και αυτό;


Η Ιδεολογική Πλατφόρμα των ΝEΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ. Η ώρα της αλήθειας – Η ώρα των μεταρρυθμίσεων.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

Α. Ποιοι είμαστε
Είμαστε η ίδια γενιά μ’ εκείνους που στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν βρει το δρόμο τους και στην οικονομία και στην πολιτική και στην τέχνη. Κοιτάξτε σε όλη την Ευρώπη. Παντού, νέα στελέχη, νέοι άνθρωποι προχωρούν, συμμετέχουν, αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Πού είναι αυτή η γενιά στην Ελλάδα; Στη δική μας χώρα ένα ταβάνι, ένα τείχος ορθώνεται μπροστά μας και δεν μας αφήνει να ανασάνουμε, να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε.
Είμαστε η γενιά που θέλει να αλλάξει την ελληνική κοινωνία ώστε κάθε νέος που δεν έχει χρήματα και δεν βρήκε έτοιμη περιουσία, να μπορεί να ανταγωνιστεί εκείνους που βρήκαν δρόμους στρωμένους.
Β. Πού βρισκόμαστε σήμερα
Η χώρα κέρδισε την τελευταία της ευκαιρία να μείνει ζωντανή στην Ευρώπη. Απαραίτητη προϋπόθεση για να εκμεταλλευθεί αυτή την ευκαιρία είναι να υλοποιηθούν οι μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.
Δυστυχώς όμως οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις απέτυχαν να υπερασπιστούν την αυτονόητη αλήθεια ότι για τον πόνο, τα δεινά και τις απώλειες ο κύριος υπεύθυνος είναι οι δυνάμεις του λαϊκισμού και της μόνιμης άρνησης που απέτρεψαν την έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
Γ. Τι πρέπει να γίνει
Οι μεταρρυθμιστές πρέπει σήμερα να ανασυγκροτηθούν και να δώσουν την ύστατη μάχη κερδίζοντας την πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία.
Η «Κυριακή της φωτιάς» αποτελεί την αρχή μιας διαδικασίας που πρέπει και μπορεί να καταλήξει εκεί που κατέληξε η 28/11/1910, όταν οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας, με χιλιάδες νέα πρόσωπα παντού, ενωμένες και αποφασισμένες υπό την ηγεσία του Ελευθερίου Βενιζέλου κέρδισαν 307 από τις 362 έδρες και οδήγησαν την Ελλάδα από την ντροπή, την ήττα και τον διεθνή εξευτελισμό σε νίκες και επιτυχίες που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί.


22 Μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα τώρα

  1. 1.      Ανάπτυξη θα έχουμε μόνο αν υπάρξει ασφάλεια δικαίου, ασφάλεια επενδύσεων, χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, μείωση εργοδοτικών εισφορών, πρόγραμμα κινήτρων για την απασχόληση ανέργων στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και πολιτικές ενίσχυσης των εθνικών πρωταθλητών σε κάθε κλάδο παραγωγής
  2. 2.       Ανάπτυξη σημαίνει  και νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα στηριζόμενο στη βιώσιμη ανάπτυξη.
  3. 3.       Νομοθετική παρέμβαση για την υποχρεωτική δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του Συστήματος Παρακολούθησης του Κυβερνητικού Έργου
  4. 4.       Στόχος μας είναι ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα να συνδεθεί με τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρωζώνης.
  5. 5.       Στόχος μας είναι οι συμφωνίες των κοινωνικών εταίρων, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, να ξαναγίνουν απολύτως σεβαστές.
  6. 6.       Κατάρτιση κρατικού προϋπολογισμού από μηδενική βάση.
  7. 7.       Μείωση τιμών δεν πρόκειται να γίνει αν δεν λειτουργήσουν οι νόμοι της αγοράς
  8. 8.       Πρόγραμμα Σεισάχθειας με στόχο την μείωση των δόσεων και των τόκων για τα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια κατ’ αντιστοιχία των μειώσεων στους μισθούς και τα έσοδα των επιχειρήσεων
  9. 9.       Νέες σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας. Πολιτεία και Εκκλησία να συμφωνήσουν μαζί ένα 10ετές χρονοδιάγραμμα το οποίο να οδηγήσει σε διακριτούς ρόλους χωρίς γκρίζες ζώνες.
  10. 10.   Εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης όπως και όλων των μεταρρυθμίσεων που έχουν νομοθετηθεί, χωρίς εκπτώσεις.
  11. 11.   Επανεξέταση της μονιμότητας στον στενό δημόσιο τομέα ταυτόχρονα με την κατάργηση του πελατειακού πολιτικού συστήματος.
  12. 12.   Εισαγωγή στο δημόσιο αυστηρότερων διαδικασιών αξιολόγησης και βαθμολόγησης με ταυτόχρονη πρόβλεψη συντομότερων διαδικασιών για την απόλυση όσων αξιολογούνται αρνητικά ή υποπίπτουν σε σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Στα πειθαρχικά συμβούλια δεν πρέπει να μετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων.
  13. 13.   Προσλήψεις στο Δημόσιο μόνο μέσω ΑΣΕΠ. Εφαρμογή της πρόβλεψης για τη δοκιμαστική θητεία των δημοσίων υπαλλήλων πριν την μονιμοποίησή τους.
  14. 14.   Άσκηση μιας μεταναστευτικής πολιτικής διπλού στόχου: α) παρεμπόδιση της παράνομης εισόδου στη χώρα με κάθε νόμιμο τρόπο και άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών, β) πολιτική πλήρους ένταξης των νομίμων μεταναστών που έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις στην ελληνική κοινωνία
  15. 15.   Πλήρης αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού τομέα του ασφαλιστικού συστήματος με σταδιακή εφαρμογή του για τους παλιούς ασφαλισμένους. Το Δημόσιο λειτουργεί πυλώνα κύριας σύνταξης που χρηματοδοτείται από προοδευτικές εισφορές όλων των εργαζομένων.
  16. 16.   Οι κοινωνικοί εταίροι λειτουργούν ανταποδοτικό/ κεφαλαιοποιητικό σύστημα που χρηματοδοτείται με τη δημιουργία ατομικών συνταξιοδοτικών λογαριασμών.
  17. 17.   Η Πολιτεία να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Η αύξηση των πόρων για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής πρέπει να συνδεθεί ευθέως με την καταπολέμηση της ληστείας του κοινωνικού κράτους.
  18. 18.   Άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων.
  19. 19.   Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να απεξαρτηθεί από την κεντρική κυβέρνηση. Κάθε Δήμος πρέπει να είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τα έσοδα, τα έξοδα και τις προσλήψεις/απολύσεις των υπαλλήλων του. Τα δάνεια των Δήμων δεν πρέπει να μεταφέρονται στον κεντρικό προϋπολογισμό.
  20. 20.   Κατάργηση της νομοθετικής προστασίας των συντεχνιών.
  21. 21.   Εκπόνηση και εξασφάλιση της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενός πενταετούς προγράμματος για την αύξηση της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα με την νομοθέτηση ευνοϊκών μέτρων για όσους Έλληνες πολίτες και νόμιμους μετανάστες επιθυμούν να μετακινηθούν από τα μεγάλα αστικά κέντρα στην ύπαιθρο.
  22. 22.   Απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας του Έλληνα με την δόμηση του νομικού και φορολογικού μας συστήματος σε δύο απλές αρχές: εμπιστοσύνη στον πολίτη και άμεση, σκληρή τιμωρία όταν ο πολίτης προδίδει αυτή την εμπιστοσύνη.
5  Μεταρρυθμίσεις για το πολιτικό σύστημα τώρα

  1. 1.       Άμεση κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων. Ανάρτηση όλων των ονομάτων εκείνων που χρηματοδοτούν κόμματα στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».
  2. 2.       Πλήρης κατάργηση της αποσπάσεως δημοσίων υπαλλήλων στα κόμματα ή στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.
  3. 3.       Διατήρηση της Κοινοβουλευτικής Ασυλίας μόνο για την προστασία του δικαιώματος έκφρασης και ελεύθερης κίνησης και δράσης των Βουλευτών
  4. 4.       Αλλαγή του εκλογικού συστήματος με κατάργηση του σταυρού προτίμησης
  5. 5.       Αλλαγή των προβλέψεων και της διαδικασίας δίωξης εναντίον μελών της Κυβέρνησης (άρθρο 86 του Συντάγματος)
Μεταρρυθμίσεις χωρίς μεταρρυθμιστές δεν γίνονται όπως απέδειξε η εμπειρία των προηγούμενων κυβερνήσεων. Γι’ αυτό ο μεταρρυθμιστικός χώρος οφείλει να ανασυγκροτηθεί και να καταθέσει την πρότασή του για το αύριο της χώρας, επιχειρώντας να κερδίσει την ιδεολογική ηγεμονία.
Προς αυτή την κατεύθυνση, συμβάλλουμε με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων σ’ ένα κείμενο που είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε για να προσθέσει νέες ιδέες αλλά και να το συνυπογράψει εκδηλώνοντας την υποστήριξή του πρώτα και κύρια σε ιδέες.

Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΉ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ
ΚΑΙ 
Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου