Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΛΕΘΡΟ…!!!

 Γράφει ο Περικλής Αθανασόπουλος
Η ανάπτυξη της Κίνας με ρυθμούς κοντά στο 11% είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας της αποσταθεροποίησης της υφηλίου.
Το σημαντικότερο σ αυτή την ιστορία είναι ότι η Κίνα έχει πραγματική ανάπτυξη και όχι φούσκα, δηλαδή δεν στηρίζεται στους νεαρούς golden boys της δύσης που χρησιμοποιούν τα χαρτοφυλάκια σαν το play station.
Η ανάπτυξη της Κίνας έχει τα παρακάτω  χαρακτηριστικά:

  • Αποροφά μεγάλο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής ενέργειας…!!!
  •  Έχει απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης σε πρωτογενείς και δευτερογενείς τομείς…!!!
  •   Έχει πολύ χαμηλό κόστος εργασίας…!!!
  • Η Κίνα δήλωσε ότι τελειοποίησε μία τεχνική επεξεργασίας χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου που θα της επιτρέψει να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες για αιώνες.
    Η τεχνική, που τελειοποιήθηκε από τη δημόσια επιχείρηση China National Nuclear Corp, επιτρέπει την επαναχρησιμοποίση χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες γι' αυτή την εξέλιξη την οποία παρουσίασε ως σημαντική.
    "Τα κινεζικά αποθέματα ουρανίου δεν αρκούν παρά για 50 με 70 χρόνια", όμως χάρη σε αυτή την ανακάλυψη "ο χρόνος αυτός γίνεται 3.000 χρόνια", μετέδωσε απλώς η κρατική τηλεόραση.
  •  «Αρχική επιχειρησιακή ικανότητα» απέκτησε το νέο όπλο των Κινέζων, ένας βαλλιστικός πύραυλος εδάφους-επιφανείας μεγάλου βεληνεκούς, που μπορεί να πλήξει κινούμενα αμερικανικά πολεμικά πλοία ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Κίνας. Η εξέλιξη, την οποία αποκάλυψε ο διοικητής των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, ναύαρχος Ρόμπερτ  Γουίλαρντ, είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει την ισορροπία των δυνάμεων στην περιοχή.
  •  Η Κίνα έχει δανείσει περισσότερα χρήματα από την Παγκόσμια Τράπεζα στις αναπτυσσόμενες χώρες τα δύο τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας έτσι τις φιλοδοξίες της να επεκτείνει την παγκόσμια επιρροή της, αναφέρουν οι Financial Times.
  •   Η χώρα έχει προχωρήσει σε εκταμίευση τουλάχιστον 110 δισ. δολ. σε κυβερνήσεις και επιχειρήσεις σε αναπτυσσόμενες χώρες τα δύο τελευταία έτη. Προσπέρασε έτσι τα 100,3 δισεκατομμύρια δολάρια που χορήγησε η Παγκόσμια Τράπεζα, σύμφωνα με την εφημερίδα. Τα στοιχεία αυτά συγκεντρώθηκαν από δημόσιες ανακοινώσεις, είτε από τράπεζες, είτε από κυβερνητικές πηγές, είτε από δανειστές. επηρεάσουν αυτά την παγκόσμια κοινότητα;
  • Σχέδιο σύνδεσης Ειρηνικού - Ατλαντικού μέσω σιδηροδρόμου που θα διαπερνά την Κολομβία

    Επεκτείνοντας την επιθετική πολιτική του δανεισμού προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, η Κίνα σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία εναλλακτικής της διώρυγας του Παναμά διόδου, με την κατασκευή ενός χερσαίου έργου: μιας σιδηροδρομικής γραμμής, μήκους 220 χιλιομέτρων, στην Κολομβία. Διαπραγματεύεται μάλιστα με την κυβέρνηση της Μπογκοτά, καθώς η εν λόγω σιδηροδρομική γραμμή προβλέπεται να συνδέει τις ακτές της Κολομβίας στον Ειρηνικό με εκείνες του Ατλαντικού.

    Το σχέδιο της «στεγνής διώρυγας», όπως την αποκαλεί σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times, προωθεί τις βλέψεις της Κίνας για σύσφιγξη των δεσμών της με τη Λατινική Αμερική και για μεγαλύτερη πρόσβαση στις άφθονες πρώτες ύλες των χωρών της περιοχής. Από την πλευρά της, η Κολομβία, που εδώ και χρόνια επιζητεί τη δημιουργία εναλλακτικής διέλευσης αντί της διώρυγας του Παναμά, ευελπιστεί πως η δημιουργία χερσαίας διόδου θα πείσει την Ουάσιγκτον να θέσει σε εφαρμογή διμερή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών.
ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ
Η Ευρώπη, και κυρίως τα αποικιοκρατικά κράτη (Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Δανία, Ισπανία κλπ), θα πρέπει να πιέσουν περισσότερο τους εργαζόμενους των τρίτων χωρών (Μαρόκο, Τυνησία, αφρικανικές χώρες, Δυτικές Ινδίες κλπ) για να χαμηλώσουν ακόμα τα κοστολόγια παραγωγής.
Για παραγωγές ενδοευρωπαικές δεν γίνεται λόγος γιατί το κόστος παραγωγής είναι υψηλό, θα περιοριστούν όμως σε κάποια είδη βιομηχανίας εξειδικευμένα, όπως φάρμακα, αυτοκίνητα, αεροσκάφη κλπ…!!!
Περίπου στα ίδια επίπεδα θα κινηθούν και οι Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε θα περιοριστούν στην παραγωγή για αυτοκατανάλωση…!!!
Το  Ισραήλ εντυπωσιακά κινείται πρωτοπόρο στο χώρο των μεταλλαγμένων, δημιουργώντας  προϊόντα διατροφής σχεδόν χωρίς κόστος…!!!
Οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες έχουν είδη προβλήματα από τα προϊόντα αντιγραφής σε πολύ χαμηλότερο κόστος  (σχεδόν 3 φορές  κάτω)…!!! 
ΚΙΝΑ-ΡΩΣΙΑ
Όλα τα παραπάνω θα παράγονται με πολλαπλάσιο κόστος χαμηλότερα στην Κίνα, και με το δεδομένο ότι θα αναπτυχθούν οι γύρω περιοχές σε συνεργασία με την Ρωσία, τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια για τον υπόλοιπο κόσμο…!!!
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Για να περιοριστεί το πρόβλημα που έρχεται και μάλιστα σύντομα πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη της χώρας και για πραγματική οικονομία, και όχι φούσκες, όπως:
  • Να στραφούμε σε παραγωγές πρωτογενών προϊόντων τουλάχιστον για αυτοκατανάλωση…!!!
  •  Να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό μας πλούτο, τον αέρα και τον ήλιο…!!!
  •  Να  γίνει αποπεράτωση του οδικού και σιδηροδρομικού χάρτη της χώρας…!!!
  • Αξιοποίηση των λιμανιών και αεροδρομίων…!!!
  • Μεταστροφή στην περιφέρεια…!!!