Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΠΩΣ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ OXI MONO ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ...!!!!

Γράφει ο Περικλής Αθανασόπουλος 
(ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  4/12/2011)



Το  2003  αναμφίβολα είναι ο χρονιά που  σταμάτησαν οι  εξελίξεις μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Έως το 2004 υπήρχε μια άτυπη συμφωνία συναίνεσης των δύο μεγάλων ή σχεδόν όλων των κομμάτων της χώρας προς χάριν των Ολυμπιακών Αγώνων.
Εδώ πρέπει να επισημανθεί  ότι η συμφωνία ήταν διεθνής ώστε να μην έχουμε  τρομοκρατικά χτυπήματα γιατί στην ουσία ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ Ο ΘΕΣΜΟΣ
των Ολυμπιακών Αγώνων, άρα οι αγώνες έπρεπε να πετύχουν…!!!
Πάνω στα δύο αυτά ζητήματα οι ΛΑΛΙΩΤΗΣ και ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ήταν οι  πολιτικοί άνδρες που είχαν αναλάβει τον ουσιαστικότερο ρόλο , δηλαδή.

Ο μεν ΛΑΛΙΩΤΗΣ όχι μόνο ήταν ο άνθρωπος μέσα στην κυβέρνηση που επιτελούσε την κατασκευή των μεγάλων Ολυμπιακών Έργων , αλλά ήταν και αυτός που έπαιζε στην ουσία το  ρόλο του πυροσβέστη σε όλες τις απαιτήσεις της αδίστακτης  ΓΙΑΝΝΑΣ  ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ τότε προς τον ΣΗΜΙΤΗ…!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:
Με το "ΘΕΙΟ
  ΒΡΕΦΟΣ", έγιναν τα περισσότερα  και μεγαλύτερα έργα από σύσταση της Ελλάδας, ακόμα και αυτά  που είχε οραματιστεί Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (Γέφυρα Ρίο-Αντίριο)κλπ…!!!
Και το σημαντικό είναι ότι τα έργα έγιναν από Ελληνικές τεχνικές εταιρείες χωρίς να υποβληθεί ούτε μια μήνυση, και δεν "χύθηκε" σταγόνα αίμα...!!!

Με τον "ΣΕΡΙΦΗ" (ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ) «εκτελέστηκε» σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ και διασφαλίστηκε ο ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων…!!!
Πέρα από αυτό ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ σαν αρμόδιος Υπουργός είχε αναλάβει και την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, C4I κλπ....!!!

Το 2003, ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ συνειδητοποιώντας την επερχόμενη κακή πολική κατάσταση στη χώρα, η οποία ξεκινούσε ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ., γιατί κάποιοι είχαν αρχίσει να σχεδιάζουν την μετά ΣΗΜΙΤΗ εποχή, «τραβήχτηκε έντεχνα» από τα πράγματα σηματοδοτώντας τους κινδύνους (Βλέπε κόντρες ΛΑΛΙΩΤΗ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,  ΛΑΛΙΩΤΗ-ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ).

Εδω πρέπει να σημειωθεί οτι οι κινήσεις του ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ειδικά με την διαχείρηση του θησαυρού του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ηταν  στη φιλοσοφία ΛΑΛΙΩΤΗ αλλα ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ δεν είχε την αναλογη ικανότητα και τα θαλάσσωσε , βλέπε ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ, σε αντίθεση με τον ΛΑΛΙΩΤΗ που κινούταν   σε θεσμικά πλαίσια χωρίς να γίνονται παρατράγουδα ..!!!

Ήταν τότε που στο ΖΑΠΠΕΙΟ είχε πει την περίφημη φράση ότι την Ελλάδα "θα την κυβερνήσουν "ο Ψευτοθόδωρος" και το "καρφιτσωμένο χαμόγελο", εννοώντας την ΝΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ- ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ...!!!

Στη συνέχεια Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ μετά από μία «σύντομη επίσκεψη» στις ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ  έρχεται στην Ελλάδα και «εν μία νυχτί» με εντολή ΣΗΜΙΤΗ γίνεται ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ αντικαθιστώντας τον ΛΑΛΙΩΤΗ που κλήθηκε να παίξει τον ρόλο της "ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ"….!!!

Στη συνέχεια ο μεν ΛΑΛΙΩΤΗΣ για 8 χρόνια έχει αποστασιοποιηθεί απ όλα , ο δε ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ διατηρώντας  χαμηλούς τόνους και ΠΑΝΤΑ ΠΕΤΥΧΙΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, έξυπνα αφήνει έναν - έναν τους εσωκομματικούς του αντίπαλους να «καίγονται», (ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΛΟΒΕΡΔΟ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ) κλπ .

Παρατηρήσεις:
Ο μεν ΛΑΛΙΩΤΗΣ, αφ ενός μεν για ευνόητους λόγους, έχει δηλώσει ότι δεν ταξιδεύει ποτέ με αεροπλάνο, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να ταξιδεύσει στις ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ..(Ο νοών νοείτο…), αφ εταίρου δε, θα  αποδεχτεί κάποιον τρίτο να ηγηθεί του ΠΑ.ΣΟ.Κ και γιατί όχι να μην επαναληφτεί το φαινόμενο ΣΗΜΙΤΗ με τον ΒΕΝΙΖΕΛΟ οπότε το ΠΑ.ΣΟ.Κ θα είναι και πάλι ενωμένο…!!!

 Ο δε ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ «ανεβαίνει εύκολα σε αεροπλάνο», και δεν γνωρίζουμε αν αποδεχτεί κάποιον τρίτο…!!!

Η μεγάλη μάχη αναμένεται να  γίνει όταν ο τόπος οδηγηθεί από τους Έλληνες και ξένους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ στην πλήρη εξαθλίωση, τότε  θα αρχίσει ο λαός να βλέπει τα παλιά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ με εμπιστοσύνη και σαν "σωτήρες", και επειδή εκτός του οτι  ξεχνάει πολύ εύκολα είναι και "όμηρος" των πολιτικών, θα στραφεί στους ίδιους γιατί φοβάται την ακυβερνησία.

Τότε θα ξαναεμφανιστεί ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ που ξέρει πολύ καλά αφ' ενός να "διαβάζει τις ανάγκες του κόσμου και να τις διαχειρίζεται", από την άλλη είναι ο άνθρωπος που έχει μάθει από τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ να κρατάει τις πολιτικοοικονομικές ισορροπίες των ξένων και ντόπιων συμφερόντων και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που τυγχάνει και της υπερκομματικής εμπιστοσύνης...!!!
 
Ποτέ μην περιμένει κάποιος ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ να βγει μπροστά, αν κάποια στιγμή το κάνει τότε θα δούμε πολύ σημαντικές αλλαγές στον τόπο, κάτι τέτοιο όμως δεν το θέλουν με τίποτα τα μεγάλα ξένα και ντόπια συμφέροντα γι αυτό ΠΟΤΕ δεν μπαίνει μπροστά ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ αλλά προσπαθεί να μην χάνεται το μέτρο και μπορεί και " μαζεύει" τους Έλληνες αρπάχτρες, κουμπάρους κλπ που ξεφυτρώνουν σαν τις σφήκες...

Άρα κάπου τώρα ήρθε η εποχή που ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ σε πρώτη φάση θα παρέμβει  και θα δρομολογήσει μια συνέχεια μέσα από διαδικασίες ώστε να αναδειχτούν νέες πολιτικές δυνάμεις..!!!

Κάπου εκεί στο ΜΑΪΟ του 2012 θα δρομολόγηθούν οι εξελήξεις.!!! 
Απο την αλλή η ΝΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ θα διεκδικήσει μερίδιο απο την ΝΔ για να εκτοπίσει σε περίπτωση ήττας τον ΣΑΜΑΡΑ και να επαληθευτεί ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ  για τα περί "ΚΑΡΦΙΤΣΩΜΈΝΟΥ ΧΑΜΌΓΕΛΟΥ"...!!
Άρα  η μάχη ΛΑΛΙΩΤΗ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ είναι διαρκής και επί της ουσίας νικητής βγαίνει ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ γιατί δυστυχώς για την ΝΤΟΡΑ επιτελούν τον ίδιο σκοπό με την διαφορά ότι  ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ξέρει να κρατάει καλλίτερα τις ισορροπίες και μάλιστα χωρίς να κάνει λάθη και το βασικότερο δεν αποσκοπεί σε προσωπικές φιλοδοξίες .!!!

 Τέλος η περίπτωση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ στην ουσία κάνει δύο πράγματα, το ένα να υποδουλώσει οικονομικά τη χώρα για τα επόμενα 50 χρόνια, και το δεύτερο για να δώσει χρόνο στα δύο μεγάλα κόμματα που σήμερα είναι διαλυμένα να αναδιοργανωθούν..

Τα παραπάνω στοιχεία συγκροτούνται απο την φιλοσοφία ΛΑΛΙΩΤΗ στο ότι "ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ"...!!!

Ολα τα παραπάνω βγαίνουν απο τα  ιστορικά γεγονότα των τελευταίων ετών...!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ
2 ΕΚ. ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ (ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ Π..ΟΥ) ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΚΙΔΑ, ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ) ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ , ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ, ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΩ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ. ΚΡΙΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΜΙΑ ΕΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΑΠΑΙΤΗΤΕ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑ....