Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ!

Το planet-greece κηρύσσει τον Ανένδοτο...

Αυτό που συνέβη απόψε ήταν η θρυαλλίδα που απασφάλισε ολοκληρωτικά την μπαρουταποθήκη του planet-greece. Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών να διαλύσει ακόμη και τελευταίο - αυτοδιοίκητο και αυτοχρηματοδοτούμενο - ταμείο των εργαζομένων...

στα ΜΜΕ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισσε το ποτήρι.

Ο κύριος Στουρνάρας και η εγκληματική συμμορία της Τρόικα έχουν αποφασίσει να διαλύσουν κάθε ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ κατοχυρωμένο εργατικό δικαίωμα.

Κατάφεραν, μέσω της ιστορίας των δομημένων ομολόγων - επί Σάββα Τσιτουρίδη - να βάλουν χέρι στα αποθεματικά του ταμείου μας, τζογάροντας τον ιδρώτα των εργαζομένων στα δομημένα ομόλογα. Συνέχισαν με την κυβέρνηση Παπαδήμου και το PSI, αρπάζοντας από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ μέσα σε μία νύχτα 1,025 δισ. ευρώ από τα χρήματα - κρατήσεις των εργαζόμενων στα ΜΜΕ και άλλα 95 εκατ. ευρώ από τον ΕΔΟΕΑΠ.

Πριν από λίγο... κυριολεκτικά νύχτα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αποφάσισε την πλήρη λεηλάτηση των ταμείων για χάρη των ιδιοκτητών των ΜΜΕ. Για να μην τους φορολογήσει, κι έτσι το κράτος πάρει χρήματα, αλλά χάσουν εκείνοι ακόμη περισσότερα, αποφάσισε να ισοπεδώσει τα ταμεία των εργαζομένων, βάζοντας χέρι σε όλα τα αποθεματικά, από την πίσω πόρτα...

Στις 8 το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε αιφνιδίως τροπολογία, με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ  ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους. Είναι φανερό ότι σε συνδυασμό και με την εν μέρει ή ολική επικείμενη κατάργηση, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, του Αγγελιοσήμου, η ίδια τύχη περιμένει και τον ΕΔΟΕΑΠ.

Η κίνηση αυτή θεωρείται Casus Belli από τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Είναι μια κίνηση εχθρική για τον Τύπο και την ελευθεροτυπία,  κατάσχει τους πόρους των Ταμείων μας και πλήττει άμεσα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Δεν είναι όμως μόνο οι δημοσιογράφοι, αφού ο Γιάννης Στουρνάρας έβαλε στο στόχαστρο τους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και τραπεζοϋπάλληλους, των οποίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα θίγονται επίσης με το ίδιο σχέδιο νόμου που ψηφίζεται στη Βουλή.

Πλέον το planet-greece κηρύσσει ανένδοτο αγώνα για εργασιακά και κατεβαίνουμε με όλουε τους κλάδους των εργαζομένων σε κοινό αγώνα για την άμεση απόκρουση αυτής της επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: