Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Ο Μιχάλης Ιγνατίου στέλνει τον Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο, την ώρα που κάποιοι θέλουν να τον φυγαδεύσουν

  Tου Μιχάλη Ιγνατίου

Βαριές ευθύνες Παπανδρέου

Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων, που ξέσπασε μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, είναι αποκαλυπτικός των διεργασιών που ξεκίνησαν μία εβδομάδα από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο του 2009, και κατέληξαν στην προσφυγή της Ελλάδας στο σκληρό μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που οδήγησε σε εξαθλίωση τον ελληνικό λαό.

Οι καταγγελίες του κ. Λοβέρδου, τις οποίες μοιράζονται και άνθρωποι που είχαν γνώση των αποφάσεων του τότε πρωθυπουργού, επιβεβαιώνουν όσα.. γνωρίζαμε μερικοί εξ ημών, που είχαμε την τύχη να βρισκόμαστε στην Ουάσιγκτον τις ημέρες και τους μήνες που προηγήθηκαν της προσφυγής. Είναι απόλυτα επιβεβαιωμένη η πληροφορία ότι ο κ. Παπανδρέου προετοίμασε το έδαφος παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ, και το πλέον σημαντικό είναι ότι ο ίδιος και ο στενός κύκλος των συνεργατών του αντιλήφθηκαν πολύ αργά –γύρω στο Μάρτιο του 2010– ότι, λόγω της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η προσφυγή στο Ταμείο ήταν σχεδόν απαγορευτική.

Επομένως, όσοι ομιλούν και ισχυρίζονται ότι οι Ευρωπαίοι, και ειδικά οι Γερμανοί, ήταν αυτοί που εξανάγκασαν τον πρώην πρωθυπουργό να αναζητήσει βοήθεια από τον Ντομινίκ Στρος-Καν ρίχνουν στάχτη στα μάτια των ανύποπτων πολιτών για να μην καταγράψω κάτι χειρότερο: ότι «βιάζουν» την αλήθεια. Άλλωστε, ο κ. Παπανδρέου δεν έκρυψε ότι οδήγησε επί τούτου τη χώρα στο Ταμείο. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Την ώρα, λοιπόν, που η πολιτική μας δικαιώνεται πλέον και από τους τότε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος “θυμήθηκε” σήμερα να αποποιηθεί τον αγώνα μας. Αγώνα στον οποίο συμμετείχε ο ίδιος ως υπουργός με όλες του τις δυνάμεις». Και, βεβαίως, ο «αγώνας» στον οποίο αναφέρεται είναι η μεθοδευμένη και βάση σχεδίου πορεία προς το μηχανισμό.

Ο λόγος για τον οποίο επιτίθεται στον πρώην υπουργό του είναι στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να «ενοχοποιήσει» όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και όλα τα στελέχη του κόμματος. Κι ας μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας. Ποιος υπουργός και ποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ θα τολμούσε να αντισταθεί στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε εκλεγεί από το 44% του ελληνικού λαού, με στόχο –όπως υποσχόταν προεκλογικά– να αλλάξει τα πάντα; Δυστυχώς, ο τότε πρωθυπουργός επέλεξε να αλλάξει τα πάντα μέσω ξένων μηχανισμών και δανειστών, επειδή ΔΕΝ τόλμησε να αναλάβει το πολιτικό κόστος και να κάνει τις αλλαγές που του ζητούσαν οι Ευρωπαίοι. Όσο και να προκαλεί εντύπωση στον αναγνώστη, αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, η ΕΕ αλλά και το ΔΝΤ προειδοποίησαν την ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, διότι η ελληνική οικονομία είχε πάρει «ασταμάτητο κατήφορο».

Είναι προκλητική η θέση του κ. Παπανδρέου ότι η προσφυγή στο Ταμείο έσωσε την Ελλάδα, διότι η αλήθεια είναι άλλη: Έσυρε τη χώρα ξυπόλητη στ’ αγκάθια, διότι έχασε οχτώ μήνες να αναζητεί τρόπους και μεθόδους για να τη «δέσει» στο μηχανισμό, αντί στο διάστημα αυτό να πάρει μέτρα, τα οποία θα ήταν πολύ πιο ανώδυνα απ’ αυτά που επέβαλαν οι δανειστές.

Και δεν ισχύει ούτε στο ένα εκατοστό αυτό που αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου, ότι, δηλαδή, «ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο, πρωτοστατούντος του πρωθυπουργού, θέλησε, όλοι θελήσαμε, να αποφύγουμε την ένταξή μας στο μηχανισμό στήριξης. Και αγωνιστήκαμε σκληρά γι’ αυτό. Όμως, αυτή η απόφαση [Σ.Σ.: εννοεί το μηχανισμό] αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή, την πατριωτική επιλογή υπό τις κρατούσες τότε συνθήκες».

Η επιλογή στην οποία αναφέρεται ο κ. Παπανδρέου ήταν η αρχική απόφασή του. Και η μεθόδευση έγινε με τρόπο ώστε να μην έχει η χώρα άλλη επιλογή…

Από τα Επίκαιρα


Πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντερτιλής «Με παραδέχεσαι ρε;
“ΣΗΜΑΔΕΨΕ, ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ, ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕ” - ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


«Με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι!».
Aυτά ήταν τα λόγια του ταγματάρχη Νικόλαου Ντερτιλή στον οδηγό του, το μεσημέρι της 18ηςΝοεμβρίου 1973.
Ο Ντερτιλής μόλις είχε δολοφονήσει εν ψυχρώ με το υπηρεσιακό του όπλο τον 20χρονο Μιχάλη Μυρογιάννη, στη γωνία Στουρνάρη και Πατησίων.
Μία ημέρα μετά την αιματηρή κατάπνιξη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η περιοχή του κέντρου της Αθήνας θύμιζε πεδίο μάχης. Αστυνομία και στρατός συνέχιζαν να συλλαμβάνουν, να κακοποιούν και να «εξαφανίζουν» όποιον έμοιαζε ύποπτος για συμμετοχή στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.
Παράλληλα, με μεγάλες μάνικες έπλεναν τον προαύλιο χώρο της σχολής από αποκαΐδια, αίματα και άλλα σημάδια που θα μπορούσαν να προδώσουν τι είχε συμβεί το περασμένο βράδυ. Σύμφωνα με την κατάθεση του οδηγού του, Αντώνη Αγριτέλη, στη δίκη των δικτατόρων, ο Ντερτιλής μετά τη δολοφονία τον χτύπησε φιλικά στην πλάτη και μπήκε πάλι στο αυτοκίνητό του σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Είχε πυροβολήσει τον Μιχάλη Μυρογιάννη γιατί του φάνηκε «ύποπτος». Ο 20χρονος νεαρός ήταν από τη Μυτιλήνη και εργαζόταν σαν ηλεκτρολόγος. Όμως δεν δολοφονήθηκε μόνο επειδή βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Ο Μυρογιάννης σκοτώθηκε γιατί είχε μακριά μαλλιά. Το χαρακτηριστικό του αυτό, το πλήρωσε με τη ζωή του.

Αυτόπτης μάρτυρας της σκηνής ήταν και ο συνθέτης Μίμης Τραϊφόρος, που κατοικούσε τότε με τη σύντροφό του Σοφία Βέμπο στην οδό Στουρνάρη. Η κατάθεσή του είναι συγκλονιστική:
«Περί ώραν 2:15 της Κυριακής 18/11/1973 ευρισκόμουν εις....... το μπαλκόνι του σπιτιού μου επί της οδού Πατησίων και αντελήφθην έναν νεαρό άνδρα, ύψους περίπου 1,80 μ. με μακριά μαλλιά, να κατέρχεται την οδόν Στουρνάρη, ήσυχος και αδιάφορος. Καθώς είχεν φθάσει εις το μέσον της διασταυρώσεως των άνω οδών, φαίνεται ότι κάποιος από το Πολυτεχνείο του φώναξε κάτι, εγώ δεν άκουσα τίποτε, αλλά το συμπεραίνω, διότι τον είδα να επιταχύνη το βήμα του και στον τρίτο – τέταρτο βηματισμό του άκουσα δύο πυροβολισμούς. Εκ των υστέρων έμαθα ότι ο ανωτέρω αποβιώσας ωνομάζετο Μυρογιάννης, υιός θυρωρού, ο οποίος πήγαινε να επισκεφθή τον πατέρα του εις κάποιαν πολυκατοικίαν επί της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου.»
Η φωτογραφία του Ντερτιλή με το πιστόλι στο χέρι χρονολογείται από τις μέρες της εξέγερσης. Ο Μιχάλης Μυρογιάννης ίσως να μην ήταν το μόνο θύμα του. Δεκάδες άλλοι σαν τον Μυρογιάννη κακοποιήθηκαν, τραυματίστηκαν και δολοφονήθηκαν τις ημέρες του πολυτεχνείου από τους επιόρκους αξιωματικούς της χούντας και τους αστυνομικούς που συνεργάστηκαν μαζί τους.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο φόβος και τρόμος της εγχώριας πολιτικής και παραπολιτικής Καμόρα

Τρία χρόνια τώρα όλη η πολιτική και παραπολιτική Καμόρα της χώρας έχει σκυλιάσει εναντίον του. Αυτός είναι ο στόχος. Αυτόν φοβούνται. Γιατί κανένα κέντρο ή παράκεντρο εξουσίας δεν τον έλεγξε ποτέ. Ούτε τον ελέγχει.

Τον είπαν προδότη, δοσίλογο, Τσολάκογλου, έμμισθο broker.
Ποιον; Αυτόν, που δεν σκέφτηκε την πάρτη του και αποφάσισε να επωμιστεί όλες τις ευθύνες όλων για να μην καταρρεύσει η χώρα και ζήσει το ολοκαύτωμα της βίαιης χρεοκοπίας.

Έριξαν άφθονο λάδι συνωμοσιολογίας στη δικαιολογημένη φωτιά αγανάκτησης του ελληνικού λαού για τα κακώς κείμενα στη χώρα του που μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού.

Δηλητηρίασαν εσκεμμένα την ελληνική κοινή γνώμη με ψέμματα για τον ίδιο, την οικογένειά του, ακόμα και για τη μάνα του.

Ακούνε Παπανδρέου και βγάζουν αφρούς. Τους βλέπουμε κάθε μέρα να λυσσάνε στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στο internet. Τους εξοργίζει ό,τι κι αν κάνει. Τους εξοργίζει που υπάρχει. Με τα λάθη του, τα ελαττώματα του, αλλά Ανεξάρτητος. Με τις αρχές του, τις αξίες του, την πίστη του στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος που ποτέ δεν πρόδωσε.

Θα ήθελαν να πατήσουν ένα κουμπί και να εξαφανιστεί. Για ΟΛΑ αυτός τους φταίει.

Αυτόν φοβούνται. Η πολιτική και παραπολιτική Καμόρα της χώρας αποκαλύπτεται.
Δείχνει την γύμνια της.
Τον φόβο της.

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ
Σήμερα θα ζητήσουν ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου;
Γράφει ο Ν Βράχος.
(…)Όταν η συνάντηση τελείωσε, ο κατακεραυνωμένος κ. Βενιζέλος προσπάθησε για μια ακόμη φορά να εξασφαλίσει τα χρήματα, να του δοθεί μια πολιτική νίκη στα μάτια των Ελλήνων. «Είμαι εδώ για πρώτη φορά», ομολόγησε, σύμφωνα με ανθρώπους που τον άκουσαν. «Θα ήταν κακό σημάδι, αν η δόση δεν αποδεσμευτεί» Ο Γιαν Κες ντε Γιάχερ, ο εξίσου εύσωμος ολλανδός υπουργός Οικονομικών, εξερράγη από θυμό.

(…)Μέρος του προβλήματος της κυβέρνησης, η Ευρώπη γνώριζε, ήταν ότι ο κ. Σαμαράς είχε επιτεθεί κατά των μέτρων λιτότητας, και ως αποτέλεσμα οι συντηρητικοί του είχαν ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις.

(…)Η κα Μέρκελ και οι άλλοι αρχηγοί των ευρωπαϊκών συντηρητικών κομμάτων κάλεσαν τον κ. Σαμαρά στις Βρυξέλλες, στις 23 Ιουνίου. Για τρεις ώρες, τον πίεσαν να στηρίξει το πρόγραμμα. Ο κ. Σαμαράς τους είπε ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει. «Τότε θα χρειαστείτε ένα σχέδιο Β, και εγώ είμαι αυτός που μπορεί να το συγκροτήσει», είπε.
=========================
Σήμερα θα ζητήσουν ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Γιώργο Παπανδρέου;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το μεγάλο ΨΕΜΑ του Χαρδαβέλλα...

Έχει βάλει φάτσα κάρτα, στο μαϊμουδο...σάιτ του την είδηση με την ένδειξη "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ" για κάτι που συνέβη 2 χρόνια πριν! Ο "δάσκαλος" της παπάτζας...


Κώστας Χαρδαβέλλας, έχει μοστράρει φωτογραφίες με... το λογότυπό του μέσα σε αυτές (υδατογράφημα λέγεται αν δεν το ξέρεις "δάσκαλε") και πουλάει την είδηση που συνέβη στις 31 Αυγούστου 2009 ως σημερινή και μάλιστα αποκλειστική!

Και σα να μην έφτανε αυτό, δεν αναφέρει ούτε σε ποιο σχολείο υποτίθεται ότι βρέθηκε αυτή η βόμβα! Δεν ξέρουμε αν ο Γιώργος Γεωργιάδης, που υπογράφει το ρεπορτάζ της ντροπής, είναι ο γνωστός δημοσιογράφος, που μας έχει προσφέρει πολλά και καλά ρεπορτάζ στο MEGA και την ΕΡΤ, αλλά και σε πληθώρα εντύπων. Κρατάμε επιφυλάξεις, πριν το διασταυρώσουμε, γι' αυτό και δεν το σχολιάζουμε.

Αλλά ο άλλος, ο "δάσκαλος" των UFO, πώς και δεν είπε να προσθέσουν λίγη σάλτσα ότι την βόμβα - μαμούθ την τοποθέτησαν εκεί εξωγήινοι για να αφανίσουν τους κατοίκους της Ζακύνθου; Ρε απίθανε τύπε, με πολύ αισιόδοξες εκτιμήσεις, η βόμβα αυτή έστω ότι αποτελείτο από 20 κιλά ANFO (που ανάθεμα κι αν ξέρεις τι είναι... Σου λέει κάτι το λίπασμα και το πετρέλαιο;;;), πώς αυτή η ποσότητα θα τίναζε στον αέρα όλη την πόλη που γράφεις μες στο μαϊμουδο...σάιτ σου; Εντελώς πληροφοριακά, η μεγαλύτερη βόμβα που έχει σκάσει, μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, ήταν (με μια μικρή επιφυλακή αυτό) η βόμβα στα ξεκαθάρισμα των νονών της νύχτας, στο Μπραχάμι, που ισοπέδωσε 4 κτίρια από μια γειτονιά, κι εκεί με 45 κιλά δυναμίτη, ο οποίος έχει πολλαπλάσια ισχύ από το ANFO!!!

Ρε απίθανε τύπε, σου είναι δύσκολο να κάνεις ρεπορτάζ; Κρίμα και διαφημίζεις το site και στην τηλεόραση... αλλά η εγκυρότητα και η αξιοπιστία ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ!!!!

Α, για την ιστορία, η βόμβα εντοπίστηκε στις 31 Αυγούστου 2009, στον προαύλιο χώρο του 3ου γυμνασίου Ζακύνθου. Όσο για το ANFO... σύμφωνα με επίσημο δελτίο τύπου της αστυνομίας η βόμβα αποτελείτο μια φιάλη υγραερίου, έναν πυροσβεστήρα και βραδύκαυστο φυτίλι.ANFO δε βρήκαν ποτέ...

Κι επειδή είπαμε να το ψάξουμε και λίγο παραπάνω, σου δίνουμε και το βίντεο από τότε με δηλώσεις του διοικητή της πυροσβεστικής Ζακύνθου:

Άντε γεια... παπάτζα... εδώ θα είμαστε να τα λέμε, όποτε θες!

http://planet-greece.blogspot.com/2011/01/blog-post_5417.html

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το μεγάλο ΨΕΜΑ του Χαρδαβέλλα...

Έχει βάλει φάτσα κάρτα, στο μαϊμουδο...σάιτ του την είδηση με την ένδειξη "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ" για κάτι που συνέβη 2 χρόνια πριν! Ο "δάσκαλος" της παπάτζας...


Κώστας Χαρδαβέλλας, έχει μοστράρει φωτογραφίες με... το λογότυπό του μέσα σε αυτές (υδατογράφημα λέγεται αν δεν το ξέρεις "δάσκαλε") και πουλάει την είδηση που συνέβη στις 31 Αυγούστου 2009 ως σημερινή και μάλιστα αποκλειστική!

Και σα να μην έφτανε αυτό, δεν αναφέρει ούτε σε ποιο σχολείο υποτίθεται ότι βρέθηκε αυτή η βόμβα! Δεν ξέρουμε αν ο Γιώργος Γεωργιάδης, που υπογράφει το ρεπορτάζ της ντροπής, είναι ο γνωστός δημοσιογράφος, που μας έχει προσφέρει πολλά και καλά ρεπορτάζ στο MEGA και την ΕΡΤ, αλλά και σε πληθώρα εντύπων. Κρατάμε επιφυλάξεις, πριν το διασταυρώσουμε, γι' αυτό και δεν το σχολιάζουμε.

Αλλά ο άλλος, ο "δάσκαλος" των UFO, πώς και δεν είπε να προσθέσουν λίγη σάλτσα ότι την βόμβα - μαμούθ την τοποθέτησαν εκεί εξωγήινοι για να αφανίσουν τους κατοίκους της Ζακύνθου; Ρε απίθανε τύπε, με πολύ αισιόδοξες εκτιμήσεις, η βόμβα αυτή έστω ότι αποτελείτο από 20 κιλά ANFO (που ανάθεμα κι αν ξέρεις τι είναι... Σου λέει κάτι το λίπασμα και το πετρέλαιο;;;), πώς αυτή η ποσότητα θα τίναζε στον αέρα όλη την πόλη που γράφεις μες στο μαϊμουδο...σάιτ σου; Εντελώς πληροφοριακά, η μεγαλύτερη βόμβα που έχει σκάσει, μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, ήταν (με μια μικρή επιφυλακή αυτό) η βόμβα στα ξεκαθάρισμα των νονών της νύχτας, στο Μπραχάμι, που ισοπέδωσε 4 κτίρια από μια γειτονιά, κι εκεί με 45 κιλά δυναμίτη, ο οποίος έχει πολλαπλάσια ισχύ από το ANFO!!!

Ρε απίθανε τύπε, σου είναι δύσκολο να κάνεις ρεπορτάζ; Κρίμα και διαφημίζεις το site και στην τηλεόραση... αλλά η εγκυρότητα και η αξιοπιστία ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ!!!!

Α, για την ιστορία, η βόμβα εντοπίστηκε στις 31 Αυγούστου 2009, στον προαύλιο χώρο του 3ου γυμνασίου Ζακύνθου. Όσο για το ANFO... σύμφωνα με επίσημο δελτίο τύπου της αστυνομίας η βόμβα αποτελείτο μια φιάλη υγραερίου, έναν πυροσβεστήρα και βραδύκαυστο φυτίλι.ANFO δε βρήκαν ποτέ...

Κι επειδή είπαμε να το ψάξουμε και λίγο παραπάνω, σου δίνουμε και το βίντεο από τότε με δηλώσεις του διοικητή της πυροσβεστικής Ζακύνθου:

Άντε γεια... παπάτζα... εδώ θα είμαστε να τα λέμε, όποτε θες!

http://planet-greece.blogspot.com/2011/01/blog-post_5417.html