Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΝ « Η ΑΡΚΑΔΙΑ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ Τ. ΓΚΙΟΥΛΗΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ

Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Σχόλια απο Αθανασόπουλο Περικλή
Στην κατάμεστη αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών έκοψαν την Αγιοβασιλόπιττα οι Κυπαρισσιοι της Αθήνας για να ευχηθούν για τον καινούργιο χρόνο του 2013.Το χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν η σχεδόν παντελής έλλειψη των Μεσσήνιων πολιτικών πλην της κ. ΨΑΡΑΚΗ ΤΟΥΛΑ ( Αντιδημάρχου Αθήνας) και του ΚΩΣΤΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ( γραμματέα της παράταξης και Περιφεριακου συμβούλου στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ της ΑΘΗΝΑΣ με το ΣΓΟΥΡΟ), και έτσι φάνηκε το πολιτιστικό έργο της πόλης που αφορούσε την ποιητική συλλογή « Ακίνητο Φως» του Κυπαρισιώτη ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΓΚΟΤΣΗ.

ΣΩΤ. ΓΥΦΤΑΚΗΣ
ΠΑΤΗΡ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ
Ο γνωστός ποιητής και συγγραφέας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΥΦΤΑΚΗΣ, με μοναδικό ποιητικό τρόπο εγκωμίασε και συνέδεσε την ποιητική δουλειά του ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΓΚΟΤΣΗ με τους Γνωστούς  ΚΥΠΑΡΙΣΙΩΤΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ, ΚΑΤΣΑΡΟΥΣ, ΖΑΔΕ, κλπ, χωρίς να ξεχάσει να αναφερθεί και στο έργο που δημιούργησε ο μεγάλος Έλληνας Εθνικός ποιητής όταν πέρασε από την ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ.

Την ευχητήρια τελετή πραγματοποίηση ο ιερωμένος , παιδί της ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ που τελεί τα καθήκοντα της ιεροσύνης του στην Αθήνα, πατέρας ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ, ο οποίος στο τέλος δεν παρέλειψε να εκφράσει την πικρία του για τα όσα συμβαίνουν στην πόλη με την αφαίρεση των κρατικών υπηρεσιών, κατηγορώντας τους πολιτικούς της Μεσσηνίας για παντελή αδράνεια.

Έμειναν άφωνοι οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση από τον τρόπο που ο δάσκαλος ΤΕΛΗΣ ΓΚΙΟΥΛΗΣ  παρουσίασε με την βοήθεια της δασκάλας ΠΛΕΤΣΑ, την ποιητική συλλογή του ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΓΚΟΤΣΗ.

Γ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ


Την εκδήλωση την ομόρφυνε η μουσική υπόκρουση του ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ  γιου του καθηγητή ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, παίζοντας με μοναδικό τρόπο κλασική κιθάρα γεμίζοντας με ευχάριστες νότες την αίθουσα.
Δ. ΔΡΟΥΛΙΑΣ Δ.Σ.
 Σημασία έχει πως σε αυτή την εκδήλωση, που ήταν πολύ καλά οργανωμένη  από το Δ.Σ. το οποίο αποτελείται από τους:
ΡΟΥΛΑ ΤΣΑΤΣΑΚΟΥ ( πρόεδρο) , ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΡΜΑ ( Γ. γραμματέα) ΠΑΝ. ΛΟΥΤΟ, ΔΗΜ. ΔΡΟΥΛΙΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΕΤΤΟ,Αυτή τη φορά φάνηκε το «φως» που μπορούν να εκπέμψουν οι άνθρωποι μέσα από τον πολιτισμό κόντρα στο «σκοτάδι» που προσπαθεί να επιβάλλει το  πολιτικό σύστημα!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΤΑΝ ΑΙΣΘΗΤΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;ΟΛΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑΜΕ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ Κ ΤΗΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΜΑΡΑΣΜΟ Κ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΡΧΟΝΤΕΣ Κ ΤΟΥΧΑΧΙΣΤΟΝ ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.