Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ψάχνουν στην Κουμουνδούρου να βρουν «τι φταίει»


tsiprasΣε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται η Κουμουνδούρου διαπιστώνοντας ότι όλη η κρίση που ταλάνισε επί δεπανθημέρου την χώρα με αφορμή το λουκέτο στην ΕΡΤ, όχι μόνο δεν τής έδωσε πόντους, αντιθέτως διεύρυνε την απόστασή του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη Νέα Δημοκρατία κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες (έρευνα MRB).
Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα χτύπησε συναγερμός δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε πολιτικά στην υπόθεση ΕΡΤ και μάλιστα πίστεψε ότι η χώρα θα οδηγούνταν αναπόφευκτα σε εκλογές κι επομένως σύμφωνα με το σκεπτικό του το κόμμα τους στην εξουσία!

Όμως τα ευρήματα των μετρήσεων της κοινής γνώμης αλλά και τα γεγονότα φανερώνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απωλέσει μεγάλο μέρος της δυναμικής που είχε αναπτύξει πέρυσι. Με την κυβέρνηση σπασμένη στα τρία μέσα στον Ιούνιο, το λουκέτο της ΕΡΤ και την απειλή νέων μέτρων ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί καν να σηκώσει κεφάλι και να πάρει προβάδισμα έναντι της ΝΔ.
Τώρα στρέφει το βλέμμα του αποκλειστικά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκοντας να συσπειρώσει τουλάχιστον την βάση του. Όμως η κριτική που δέχεται ο Αλ. Τσίπρας από τις οργανώσεις είναι σφοδρότατη και εστιάζεται στο ότι τις ημέρες της κρίσης αντί να καταθέσει πρόταση μομφής τριγυρνούσε στο προαύλιο της ΕΡΤ περιμένοντας να πέσει η κυβέρνηση σαν ώριμο φρούτο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: