Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Βίαιη επίθεση στον Γ. Καμίνη έξω από την ΚΕΔΕ

Βίαιη επίθεση στον Γ. Καμίνη έξω από την ΚΕΔΕΟμάδα ατόμων από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, όπου γινόταν το απόγευμα έκτακτη συνεδρίαση, μόλις εντόπισαν τον δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη, κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του, τον προπηλάκισαν και του επιτέθηκαν.

Συνεργάτες του δημάρχου αναφέρουν ότι ο Γ. Καμίνης έχει δεχθεί γρονθοκοπήματα στο κεφάλι, ενώ προκλήθηκαν και φθορές στο αυτοκίνητό του.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων και τόνισε ότι πρέπει να βρεθούν άμεσα οι δράστες.
«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη επίθεση εναντίον του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη. Επικοινώνησα ήδη μαζί του και του εξέφρασα την συμπαράστασή μου. Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» είπε ο κ. Μιχελάκης.
«Η σωματική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του δήμου Αθηναίων.
«Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους» καταλήγει η ανακοίνωση.
Η ΚΕΔΕ με ανακοίνωσή της καταδίκασε και χαρακτήρισε φασιστική την επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηνάιων. «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ καταδικάζει απερίφραστα την φασιστική και απαράδεκτη επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, που εκδηλώθηκε κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ», αναφέρει.
Από την πλευρά της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταδικάζει την επίθεση κατά του Γ. Καμίνη, καταγγέλλει ακροδεξιές οργανώσεις και κάνει λόγο για προβοκατόρικη ενέργεια σε βάρος του αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Τη στιγμή που το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ έστω και κάτω από την πίεση των εργαζομένων πήρε ομόφωνη απόφαση να σφραγιστούν οι Δήμοι τη Δευτέρα η προσχεδιασμένη, προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών μόνο σκοπό έχει να αποσυντονίσει και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Διαμηνύει δε σε όσους «θέλουν να προβοκάρουν και να συκοφαντήσουν με τέτοιες ενέργειες το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι θα πάρουν απάντηση «από τη μαζική, ενωτική και αγωνιστική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Καραϊσκάκη» καταλήγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
«Η κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Κάθε μορφής βία είναι απαράδεκτη σε μία δημοκρατική κοινωνία και είμαστε βέβαιοι ότι παρόμοιες ενέργειες καταδικάζονται από το σύνολο του πολιτικού κόσμου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
Έντονη η καταδίκη της επίθεσης και από το ΠΑΣΟΚ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου, αναφέρεται: «Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βίαιη επίθεση κατά του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ. Τέτοιες ενέργειες πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: