Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Οι τρεις βαλέδες

mitso-xatzi-mitΦτάσαμε και σε αυτό το σημείο. Να ειρωνεύεται ο Άκης Παυλόπουλος τους κυβερνητικούς. Ακούστε τον πως σπάει πλάκα ο Παυλόπουλος με αυτό το μέγα πολιτικό κεφάλαιο του τόπου, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη.
Ε, λοιπόν, δε σας συγχωρούμε. Δε σας συγχωρούμε γιατί είστε πρεζόνια της Μέρκελ. Επειδή από την πρώτη στιγμή λέγατε ότι αν δεν ψηφιστούν τα μνημόνια και τα προαπαιτούμενα, τότε δε θα έρθει η δόση και άρα δε θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Έτσι εύκολα ξεχνιούνται οι εκβιασμοί του «λαοφιλούς» Κουτρουμάνη;

Από τότε, όμως, επειδή οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, πλην εκείνων του υπουργείου Οικονομικών, έγιναν κινέζικοι κι επειδή ξεκίνησαν οι απολύσεις τους οπότε ικανοποιήθηκε και ο κοινωνικός κανιβαλισμός που γιγαντώθηκε από τα ΜΜΕ, τώρα ενοχλούν μόνο οι συντάξεις. Οι συνταξιούχοι θα είναι ο επόμενος στόχος του «1,5 εκ. απολυμένων για τους οποίους κανείς δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ».
Οπότε βρισκόμαστε εν αναμονή νέων μειώσεων στις συντάξεις, νέων μνημονίων, νέας ύφεσης, νέων λουκέτων, νέων απολυμένων στον ιδιωτικό τομέα με το αντάλλαγμα του «σπασίματος του ταμπού της μονιμότητας στο Δημόσιο». Βέβαια, έχει μεγάλη πλάκα να δούμε τον τρόπο με τον οποίο έσπασε αυτό το ταμπού.
Το πρόβλημα υποτίθεται πως ήταν οι υπάλληλοι που μονιμοποιήθηκαν εκτός ΑΣΕΠ ύστερα από επαναλαμβανόμενες ανανεώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Αυτοί μπήκαν στην πρώτη λίστα μετακίνησης και διαθεσιμότητας. Ήταν τα γνωστά «βύσματα» Δήμων και πρώην Νομαρχιών. Αυτοί λοιπόν αντί να απολυθούν, απορροφήθηκαν από διάφορα υπουργεία.
Σήμερα, για παράδειγμα, το Υπουργείο Υγείας βγάζει στη σέντρα 1.500 υπαλλήλους του, ενώ κανείς δε γνωρίζει πόσους άλλους θα βγάλει το 2014. Τα «βύσματα» που είχαν απορροφηθεί από το Υπουργείο Υγείας στην πρώτη διαθεσιμότητα δεν πρόκειται να ξαναμπούν στη διαδικασία. Τα «βύσματα», λοιπόν, είναι τα μόνα που δεν κινδυνεύουν με απόλυση. Καλό ε;
Επίσης, ο Κυριάκος του Μητσοτάκη δήλωνε με κάθε ευκαιρία ότι όλη η «προσπάθεια αναδιάρθρωσης» του Δημοσίου στηρίζεται στη βάση ότι πρέπει να φύγουν άνθρωποι «χαμηλών προσόντων» και να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι με πολλά πτυχία διότι στο μυαλό του κάθε Κούλη αυτό σημαίνει αναβάθμιση.
Κι έρχεται την επόμενη ημέρα ο ίδιος ο Κυριάκος του Μητσοτάκη να ανακοινώσει ότι από το Υπουργείο Παιδείας θα απολυθούν και καθηγητές που διαθέτουν μεταπτυχιακό και διδακτορικό. Δηλαδή, πόσο μαλάκας είσαι ρε Κούλη; Μέσα σε μία εβδομάδα απέδειξες ότι ο πρώτος στόχος ήταν να σωθούν τα «βύσματα» κι ο δεύτερος ότι δε σ’ ενδιαφέρει να προσλάβεις υπαλλήλους με υψηλά προσόντα καθώς μετά το διδακτορικό που απολύεις, υπάρχει το χάος. Πιο χάος κι από αυτό που υπάρχει στο βλέμμα σου.
Για να τελειώνουμε με την πλάκα της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου, ο σκοπός είναι άλλος. Στα νοσοκομεία, νοσηλευτικό προσωπικό με μπλοκάκι και μισθό 500 ευρώ, γιατροί συμβασιουχοεπικουρικοί με 900 ευρώ. Στα σχολεία, συμβασιουχοαναπληρωτές καθηγητές με μισθό 400 ευρώ κι αυτά όποτε θα βρίσκονται από το ΕΣΠΑ. Επίσης, αύξηση της ανεργίας και της εξαθλίωσης καθώς πλέον έχει οριστικοποιηθεί κι επισήμως ότι δεν υφίσταται έννοια κατώτατου μισθού εφόσον ξεκίνησαν στην αγορά να κυκλοφορούν τα 190άρια τον μήνα με σπαστά 4ωρα.
Την ίδια ώρα, ο Χατζηδάκης επισήμως και δημόσια εκλιπαρεί, εύχεται, ελπίζει να βοηθήσουν οι τράπεζες στη ρευστότητα της αγοράς μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους. Τουτέστιν, πόσο πιο ξεφτίλα να γίνεις ομολογώντας ότι οι τραπεζίτες είναι τα αφεντικά σου κι ότι αφού τους εξασφάλισες ακόμη μεγαλύτερα κέρδη με δάνεια που χρεώθηκε η χώρα, τώρα τους παρακαλάς να ρίξουν στην αγορά κάνα ψιλό;
Εν κατακλείδι, ούτε για μία στιγμή δεν κινδύνεψε η δόση. Ούτε ευρώ δε θα μείνει στην Ελλάδα. Ολόκληρο το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για να πληρωθούν τα ΑΚΟΥΡΕΥΤΑ ομόλογα που έχουν στα χέρια τους ξένοι επενδυτές και τα πήραν εξασφαλισμένα μέσω του γερμανικού επενδυτικού οργανισμού Renell όπως και της Deutsche Bank. Βλέπετε, μπορεί από το κούρεμα να καταστράφηκαν Έλληνες μικρο-ομολογιούχοι, νοσοκομεία, πανεπιστήμια και ασφαλιστικά Ταμεία, όμως δεν έπαθαν το παραμικρό οι πελάτες των Γερμανών, καθώς και οι ελληνικές τράπεζες.
Και κάτι τελευταίο. Ο Μηταράκης άλλαξε το παραμύθι και παραδέχτηκε επιτέλους ότι 4 χρόνια τώρα λένε ψέματα όλες οι κυβερνήσεις ότι τα χρήματα από τις δόσεις πηγαίνουν για μισθούς και συντάξεις, για τρεις βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η διάσπαση μεταξύ ανέργων, εργαζομένων στον Ιδιωτικό τομέα και στο Δημόσιο, επιτεύχθηκε. Ο δεύτερος είναι ότι το αργότερο τον Μάιο του 2014 οι δόσεις τελειώνουν, οπότε θα έπρεπε να παραδεχτούν από τώρα ότι τον Μάιο του 2014 θα υπάρξει στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις. Ο τρίτος, ότι θα πρέπει να δικαιολογηθεί η φοροεπιδρομή και τα νέα μέτρα που έρχονται.
Αν μετά απ’ όλα αυτά, πιστεύετε ότι ο Μηταράκης, ο Χατζηδάκης και ο Μητσοτάκης είναι πιο έξυπνοι από εμάς και δίκαια μας κυβερνούν, ότι υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης κι ότι η ανάπτυξη είναι λίγο πριν τη στροφή, τότε ο βυθός στη λίμνη των Ιωαννίνων έχει πολύ χώρο για νέες κυρά Φροσύνες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΜΩΡΕ; Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ;
Γράφει ο Ν Βράχος
Για ότι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα ‘’φταίει» ο Γ. Παπανδρέου, γράφουν οι μισθωμένοι χαφιέδες του ..γνωστού υπεργαλάζιου παρακράτους και του μεταμεσονύκτιου … σοσιαλισμού.
Και με το θράσος της ..δημοκρατικής ανωνυμίας, εκφράζονται χωρίς αιδώ σαν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του πεζοδρομίου της υπερδεξιάς αλητείας και της αριστερής ψευτοκουλτούρας.
Κάθε επιδοτούμενο υλικά ή ηθικά , μπλόγκ αποτελεί Γκεμπελική ..ανθοδέσμη.
Δεν φωνάζει ο άνεργος και ο φτωχός, αλλά "φωνάζουν" τα ατέρμονα παμφάγα που δεν υποβάλλουν ούτε ΚΑΝ δήλωση στην Εφορεία;

*Φωνάζουν οι πολιτικοί απατεώνες της Χρυσαλοιφής, που ξαφνικά "έγιναν"..παρθένες, και ξεχνούν τις πανελλαδικές μεταμεσονύκτιες εξορμήσεις τους, τα ξενοδοχεία του εξωτερικού, τα ξενοδοχεία του εσωτερικού και την μαύρη "διεθνή" .. συναλλαγματική υποστήριξη;

*Φωνάζουν οι κατ΄επάγγελμα και καθ΄εξιν ‘’εθνικόφρονες’’ του παρακράτους, που χρηματίζονται ακόμη και να σουν πουν.. ‘’καλημέρα’’;

* Φωνάζουν οι ..’’φακελάκηδες’’ των νοσοκομείων και των Δημοσίων υπηρεσιών;

* Φωνάζουν οι καθ΄έξιν νονοί της δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού συστήματος;

* Φωνάζουν οι ΔΑΣΑΡΧΕΣ για τα παράνομα σπίτια των δασών που ..«κτίζονται εν αγνοία τους» και για το παράβολο που δεν κατεβλήθη ;

*Φωνάζουν πνευματικοί ταγοί που συνεχώς "αναχαράζουν" τα.. αμάσητα δώρα της παρανομίας τους..Οι Γιατροί...οι Δάσκαλοι.. οι Δικηγόροι..οι μηχανικοί ..οι...
ηλεκτρο-υδραυλικοί και οι τραγουδιστάδες!!????

*Φωνάζει η «εύσωμη» τραγουδίστρια που δηλώνει ..20..ΕΥΡΩ την ημέρα! Εισοδήματα???
Ζει με ..500 Ευρώ το μήνα όταν θέλει ..ένα ταψί στην καθισιά να φάει;

*Φωνάζει ο εθνικός επαίτης της Θεσσαλονίκης και μας μιλά για Ελλάδα και κράτος?

*Φωνάζει ο..Κώστας ο ρουφιανογράφος που παίρνει 600.00 το χρόνο, προσπαθώντας να μας πληροφορήσει που κατουράνε τα “UFO’’ και χύνει ..δάκρυα σαν πούστικα, για όσους υποφέρουν, έστω κι αν βρίσκεται «κάτω από κάθε πέτρα» !?

*Φωνάζει ο ΧΑΡΡΥΣ ο τραμπάκουλας, γιατί τον… φορολογήσανε αν και είναι …μετανάστης και χρηματοσφουγγαρίστρα !???

Πόσα χρήματα δηλώνεις στην εφορεία κύριε DIRTY HARRY ?????????
Που τα έχεις τα λεφτά σου κύριε…’’ Τραμπάκουλα’’;
Και δεν υπάρχει τσίπα, ίχνος ντροπής ρε εμπαθή .. κουζινόχαρτα "πολυτελείας", και κάθε μέρα τολμάτε και γράφετε ανοησίες, κουτο-αντιγραφές Ριζάρειες, Μιχελάλειες, Ψυχαβγαλμένες και Μπομπολοκομένες;

Παραπονιούνται και οι πλαστογράφοι της ‘’ώρας’’, οι ρυπαρογράφοι, οι λαθρογράφοι των μπλογκς και των ΜΜΕ που νοικιάζουν την αλήθεια σε τιμές ευκαιρίας??

Τα φερέφωνα της διαπλοκής, οι ΜΕΓΑλες..γιαννούλες της οπισθογέμισης, και της αρπαχτής και οι μικροί Νικολάκηδες των ‘’ εκπαιδευτηρίων ο ΤΑΥΡΟΣ του Γιώργη και της αυριανής ..αλλαξοθεωρίας???

Δημόσια έργα ..Δημόσια υαινοφαγία ! Δημόσια ντροπή !

Δημόσια….Ελλάδα;