Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Εγώ είμαι ηλίθιος ή εσύ;

stournaras-1Σήμερα 29 Αυγούστου 2013 ο κύριος Στουρνάρας δήλωσε ότι «Ποιοι δεν θέλουν να σωθούμε; Όλοι οι σπεκουλαδόροι του κόσμου…. Όπως είπε και ο Λένιν για τους «πρόθυμους ηλίθιους», όλοι οι πρόθυμοι ηλίθιοι δεν θέλουν να σωθούμε!»
Επειδή λοιπόν είμαι ένας από τους ηλίθιους που δεν θέλουν να σωθεί με τον τρόπο του κύριου Στουρνάρα και νιώθω προσβεβλημένος του επιστρέφω τον χαρακτηρισμό και τον χαρακτηρίζω και εγώ ηλίθιο έστω και με την οπτική του Λένιν.
Ο κύριος Στουρνάρας χρησιμοποιεί νούμερα χωρίς να τα γνωρίζει και επειδή από την ανάπτυξη μέχρι την αγοραστική δύναμη και την κατάτμηση του πληθυσμού και κοινωνικές τάξεις σύμφωνα με το μοντέλο του δυτικού συστήματος υπάρχει τεράστια απόσταση ας δούμε μερικά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Οι δέκα πλουσιότερες χώρες για το 2012
  1. Ηνωμένες πολιτείες
  2. Κίνα
  3. Ιαπωνία
  4. Γερμανία
  5. Γαλλία
  6. Βραζιλία
  7. Ηνωμένο Βασίλειο
  8. Ιταλία
  9. Ρωσία
  10. Ινδία
Για να καθοριστεί ποιες χώρες είναι οι πλουσιότερες, αυτό δεν μπορεί να προσδιοριστεί ποιοτικά και ποσοτικά αλλά βασίζεται στο ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) ανά κάτοικο. Παρά το γεγονός ότι ορισμένες οργανώσεις χρησιμοποιούν το PPP ή ισοτιμία αγοραστικής δύναμης στον καθορισμό των πλουσιότερων χωρών του κόσμου, παρ’ όλα αυτά, το ΑΕΠ εξακολουθεί να προέρχεται και να στηρίζεται στο PPP, το οποίο θα έδινε επίσης τα ίδια αποτελέσματα στην συνολική κατάταξη της ακόλουθης λίστας. Ο εθνικός πλούτος για κάθε χώρα εξακολουθεί να βασίζεται στο ΑΕΠ της αν και το κόστος ζωής δεν περιλαμβάνεται.
Μέσα σε αυτήν την λίστα βλέπουμε χώρες οι οποίες ενώ είναι πραγματικά πλούσιες οι πολίτες τους δεν ευημερούν.
Τέτοια παραδείγματα είναι η Βραζιλία όπου το 33% του πληθυσμού είναι φτωχοί, είναι βέβαια η Κίνα όπου περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε συνθήκες βαθιάς φτώχειας.
Πιθανόν λοιπόν τα νούμερα σε λίγο καιρό να δείξουν και πλεονάσματα και αύξηση του ΑΕΠ και πολλά άλλα ωραιοποιημένα στοιχεία. Είναι άλλωστε προσυμφωνημένο κατά την άποψή μου σε πολύ λίγο καιρό η Ελλάδα να δείξει αύξηση του ΑΕΠ και πλεονάσματα ώστε οι δανείστριες χώρες να έχουν το απαραίτητο άλλοθι για να δικαιολογήσουν και τα επόμενα δανεικά που αναγκαστικά θα μας δώσουν.
Τι αντίκτυπο όμως τα ωραία νούμερα θα έχουν σε μια χώρα όπου:
  1. Το ποσοστό ανεργίας είναι 27,3% για το πρώτο τρίμηνο του 2013
  2. Ποσοστό του πληθυσμού άνω του 20% ζει κάτω από το όριο φτώχειας
  3. Η Ελλάδα κατέχει την δεύτερη υψηλότερη θέση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ στο ύψος της φορολογικής επιβάρυνσης με ποσοστό άνω του 43%
  4.  Στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από το 1950, στα χρόνια της κρίσης που διανύουμε αυξήθηκε η παιδική θνησιμότητα
  5. Στην Ελλάδα έχουμε αρνητικό ποσοστό πληθωρισμού
  6. Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα το μήνα Ιούλιο βρίσκεται πλέον στις 91.7 μονάδες.
Πολλά τέτοια στοιχεία υπάρχουν για να παραθέσουμε, πάρα πολλά, τόσα πολλά που αυτοδίκαια ακόμα και χωρίς τα κείμενα του Λένιν θα μπορούσε αυτοδίκαια ο κύριος να χαρακτηριστεί ηλίθιος.
Άλλωστε και στο Πακιστάν ακόμα από το 2001 υπάρχει αύξηση του ΑΕΠ που φτάνει σε κάποιες χρονιές ακόμα και το ιλιγγιώδες ποσοστό του 7,67%. Μήπως σύμφωνα με την ανάλυση του κυρίου Στουρνάρα ευημερούν οι πολίτες του;

Τσανούσης Στάμος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ …ΙΣΚΙΟ ΣΤΟ «ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ»;
Γιατί ο κόσμος να πιστέψει το Καμμένο ; Όλα όσα έχουν συμβεί (κλεψιές, κοινοβουλευτικές ατασθαλίες, εγκλήματα κατά του κοινωνικού συνόλου, και γενικώς κάθε επώδυνη πράξη για τους εργαζόμενους Έλληνες φέρει και την υπογραφή του. Πότε αντελήφθη ότι σχεδόν "όλοι" ΠΛΗΝ του ιδίου είναι βουτηγμένοι στην ανομία, στους συμβιβασμούς και στις αρπαγές. Τι είχε αποφασίσει το κόμμα του στην προανακριτική για τον Άκη; Λάδι τον βγάλανε και τώρα τον..δικάζουν; Που ήταν ο κ. Καμμένος για το βατοπέδι, για τα ομόλογα, για τα CFI , για εκατοντάδες χιλιάδες παράνομες προσλήψεις
ΠΟΥ ΗΤΑΝ όλο αυτό το διάστημα ο "αντιτρομοκράτης " σεναριογράφος; Προσπαθούσε να ¨μεγαλώσει¨κυνηγώντας τον…ίσκιο του Ανδρέα Παπανδρέου και της 17 Νοέμβρη; Τι κοινοβουλευτικό έργο έχει να παρουσιάσει ώστε να ζητά σήμερα γενικότερη και σοβαρότερη αντιμετώπιση και εκπροσώπηση;
Όμως τόσο ο Καμμένος όσο και ο κάθε πολιτικός που διετέλεσε από 20 εως 40 χρόνια βουλευτής και υπουργός δεν μπορεί να προσποιείται ότι προήλθε τώρα από τον κρίνο της αλήθειας.

Να θυμηθούμε; ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ!
ΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Και ξαφνικά έγινε "φωτοτυπία " του SUPER MAN;
Ξέχασε τον «Μικρό ήρωα» και ξαφνικά …αυτοπροήχθη σε …υπερασπιστή των πάντων;
ΥΓ.
Θυμόσαστε το καράβι που ΤΟ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ στη Σαντορίνη;
***Αφήστε δε που ο συμπαθής Πάνος δεν λέει κουβέντα για την εποχή που το καράβι έπεσε στα βράχια και ακριβώς εκείνη την εποχή ο ίδιος ήταν στο υπουργείο ναυτιλίας!

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι η ομάδα του «ΣΟΥΣΙ ΜΑΣΤΕΡ-ΠΑΝ»,
που κάθε μέρα μας ζαλίζει με τις άθλιες πολιτικές ανοησίες του και τις αεροδιαστημικές φλυαρίες του; Ποιοι βουλευτές απαρτίζουν(σε εξαμηνιαία επιθεώρηση) το πολιτικό ‘’ανεμολόγιο’’ του Πάνου που τα ..ξέρει όλα και τα …κάνει όλα ;
Τι να μιλήσεις και τι να πείς γι αυτό το πολιτικό ..καρβουνότρενο που κινείται ΠΑΝΤΑ στις ίδιες μαύρες γραμμές καπνού , με βαγόνια που αλλάζουν χρώματα και ..πώματα; Πολιτικός αρχηγός κόμματος ο Πάνος ο καμένος εντελώς και καθ΄ολοκληρία. Ο πολιτικός που επί είκοσι χρόνια ζει στην κυψέλη, μέχρι την ώρα που οι εργάτριες θα εξωπετάξουν τους κηφήνες.
Είκοσι χρόνια, ο πολιτικός ψιλικατζής της αερολογίας, απασχολεί τους Έλληνες που τον πληρώνουν συνεχώς περιμένοντας ΤΙ ?????????
Τι μπορεί να προσφέρει ο Πάνος στην Ελλάδα; Ας απαντήσει ο ίδιος γιατί εμείς …αγνοούμε τις δυνατότητες και τις..γνώσεις του.
Ξέρουμε μόνο, όπως απεδείχθη ότι συκοφαντεί τους αντιπάλους του προεκλογικά και τους ΠΛΗΡΩΝΕΙ –ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΝΕΙ μετεκλογικά, με τα χρήματα που του δίνουμε. Δηλαδή τον πληρώνουμε για να μας παραπληροφορεί και να ‘’νοθεύει’’ έτσι τις αποφάσεις και τις σκέψεις των ψηφοφόρων;
Δηλαδή τον πληρώνουμε να ‘’κόβει βόλτες΄΄ στο Αιγαίο, με κότερα, ..αγνώστου ιδιοκτησίας και προέλευσης;
Δηλαδή τον πληρώνουμε να παίρνει τα κάθε μορφής επιδόματα, ο αχόρταγος βουτυροκεφτές, που όταν ανοίξει το στόμα του, φεύγουν ακόμη και τα φτερωτά έντομα;
Όλοι αυτοί τόσα χρόνια δεν κυβερνούσαν και δεν κυβερνούν μέχρι σήμερα; Αυτοί δεν αποφάσιζαν, δεν έκλεβαν το αίμα και τον ιδρώτα του λαού; Αυτοί σήμερα δεν οδήγησαν την Ελλάδα στο γκρεμό; Αυτοί σήμερα σαν σκυλάκια δεν τρώνε τα κόκκαλα που τους ρίχνει ο Αντώνης; Ποιοι υποστηρίζουν και διατηρούν τον Αντώνη στην κυβέρνηση;
Οι χρυσαλήτες! Γιατί δεν παραιτούνται να πάμε σε εκλογές και να φύγει η κυβέρνηση της βίας και της νοθείας της λαϊκής βούλησης και των δεσμεύσεών της;Μπορεί μερικοί νέοι, να μην είχαν την ευκαιρία να μορφωθούν και να μάθουν για τα εγκλήματα εις βάρος της Ελλάδας μας, αλλά αυτό δεν μπορεί να θεωρείται ..δικαιολογία για τα αίσχη που γίνονται και γράφονται.
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν δικαιολογίες ότι δεν ..κυβέρνησαν, ότι δεν ήταν στην εξουσία; Μα το παρακράτος της δεξιάς αυτοί δεν το αποτελούν; Αυτοί δεν είναι οι ..αιώνιοι ρουφιανοχαφιέδες του φασισμού;
Αυτό δεν είναι εξουσία και παρα-συγκυβερνητική οργάνωση της δεξιάς; Δεν είναι συμμετοχή στη εκάστοτε ΜΑΣΑ και απάτη;

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σου αχάριστε λαέ.
Καμμένος: Δεν έχω να πληρώσω το χαράτσι
«Δεν έχω να πληρώσω την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος είπε ο Πάνος.
Και δεν ντράπηκε ο πολιτικός ξευτίλας. Και το είπε δημόσια ο παπαρολόγος
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013
Πόση πολιτική αθλιότητα κρύβουν τα λόγια ‘’ της εθνικής μοιρολογίστρας’’. Κατεβαίνει θορυβωδώς και τα τελευταία σκαλοπάτια της πολιτικής ανυποληψίας του, επαιτώντας ‘’πολιτική ελεημοσύνη’’!
Βοηθήστε τον πολιτικά φτωχό ιδεολογίας, να χορτάσω τα παιδάκια μου.
‘’Ξέρετε είμαι φτωχός και ταπεινός ‘’ και πολιτικά μισοβυθισμένο καλάμι. Ξεχνώ τι λέω και θυμάμαι μόνο τον υπουργό, που μας κατέστρεψε. Ξέρεις τι είναι να έχεις ...πέντε ευρώ και να μην μπορείς ούτε να τα φέρεις ούτε να τα ξοδέψεις; Ακούς εκεί ‘’μαύρο χρήμα’’; Και τι θα κάνουν οι φτωχοί με τα λιγοστά χρήματα που έχουν στο..εξωτερικό;
Ντροπή σου αχάριστε λαέ.
«Η επίθεση στην αξιοπρέπεια του Έλληνα πρέπει να σταματήσει»
Την αποκάλυψη πως αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, όπως όλοι οι Έλληνες, έκανε στην εκπομπή «Βράδυ» του Πέτρου Κωστόπουλου, ο Πάνος Καμμένος.
«Δεν έχω να πληρώσω την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος. Έχω πέντε παιδιά. Η
=============================
επίθεση στην αξιοπρέπεια του Έλληνα πρέπει να σταματήσει» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Όσον αφορά τη δήλωση της κα Γιαταγάνα, περί θανατικής ποινής, ανέφερε πως ήταν μία ακραία έκφραση και υποδήλωνε την ατιμωρησία στο ελληνικό κράτος.

ΣΧΟΛΙΟ: Κι ύστερα περιμένεις καλοσύνη και ..επανάσταση, από ένα λαό που ΔΕΝ(;) συγκινείται με τίποτε.
Πέντε παιδιά έχει ο πρώην γαμπρός της ΦΑΓΕ και ιδιοκτήτης κατά 50% της Α.Ε ΚΑΜΜΕΝΟΣ- DAIHATSU και Λοιπές εισαγωγές, και ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ δεν πρότεινε να ανοίξουμε ένα ..τραπεζικό λογαριασμό , μία τράπεζα ..κρέατος, ένα ψυγείο για ..ΣΟΥΣΙ και λοιπά ορεκτικά.
Ντροπή σου αχάριστε λαέ.
Τον άνθρωπο που ..συνέλαβε τον Ανδρέα Παπανδρέου να ‘’συνουσιάζεται’’ γυμνός στην οδό Πανεπιστημίου με την ..17 Νοέμβρη, και απάλλαξε την Ελλάδα από την τρομοκρατία, και δεν τον βοήθησες μια και ‘’υποφέρει με ΠΕΝΤΕ παιδιά’’, να τον ενημερώσει ότι υπάρχουν και ΔΩΡΕΑΝ προφυλακτικά;
Τώρα τι θα κάνουν τα παιδιά άμα μεγαλώσουν;
Το επάγγελμα του Πάνου; Θα κάνουν κόμμα ;
Κι αν..ζαλίζονται στη θάλασσα, τι βουλευτές θα γίνουν; Με τι θα ασχολούνται;
Στα ΚαΜμένα Βούρλα θα ψάχνονται;