Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΠΗΓΗ ΛΥΚΟΥΔΗ: Χαρά σ εσέ χώρα λευκή…!!!


Σχόλια από Περικλή Αθανασόπουλο
Σαν μία Νεοελληνίδα  η νεαρή συνθέτης Πηγή Λυκούδη,  μας πήρε από το σκοτάδι που μας έχουν βυθίσει  οι «Έλληνες» πολιτικοί και μας οδήγησε στο φώς.

Στο κατάμεστο «ΘΕΑΤΡΟ» Αίθουσα Αντιγόνη του Κέντρου Πολιτισμού « Ελληνικός Κόσμος» στην οδό Πειραιώς, η  Πηγή Λυκούδη  παρουσίασε με τον δικό της μοναδικό τρόπο το Συμφωνικό της έργο «Χαρά σ εσέ χώρα λευκή» σε ποίηση ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ.



Για άλλη μια φορά οι καταπληκτικοί ερμηνευτές Ρίτα Αντωνοπούλου και Σπύρος Κλείσσας  με την μοναδική απαγγελία του Γιάννη Φέρτη, ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους .

Βασικοί  συντελεστές  στην εκτέλεση του Συμφωνικού Έργου, ο μαέστρος Νίκος Μαλιάρας με την 50μελή Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων,  και η 50μελής Μικτή Χορωδία του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θετικά  ήταν τα σχόλια του Μεγάλου Έλληνα συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου που παρακολούθησε την εκδήλωση έως το τέλος μαζί με  τον Μίμη Πλέσσα.

Την ευχάριστη έκπληξη του για   το έργο της νέας Ελληνίδας συνθέτριας δήλωνε ο βουλευτής  Οδυσσέας Βουδούρης στον  κ. Μικρούτσικο στο τέλος της εκδήλωσης. 

Σε όλη την διάρκεια του έργου, η μουσική  ταυτισμένη με  τον στίχο σε ταξίδευε  σε όλη την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη ανεβάζοντας το πεσμένο ηθικό του Έλληνα ακροατή κόντρα σε αυτούς που σήμερα  προσπαθούν να τον απαξιώνουν.

Η νεαρή Ελληνίδα συνθέτης με αριστουργηματικό τρόπο έδινε στην ορχήστρα την δυνατότητα με πολλαπλές εναλλαγές  των οργάνων να καθηλώνει το κοινό το οποίο  στο τέλος την αντάμειψε  μ’ ένα ενθουσιώδες χειροκρότημα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους και μια ευχάριστη νότα, μια νότα πολιτισμού.
Ευτυχώς που υπάρχει και το διαδίκτυο. Δεν περιμένουμε τίποτα ιδιαίτερο από τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης.

Συγχαρητήρια στον κ. Αθανασόπουλο. Έχουμε ανάγκη από τέτοιες προβολές.
Κωνσταντίνος Ρ.