Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Η μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο κατασκευάζεται στη Ρωσία

bridgeΤη μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο κατασκευάζουν Γάλλοι μηχανικοί στη Ρωσία, η οποία θα συνδέει την ηπειρωτική χώρα με το νησί Russky, και θα ξεπερνάει κατά… 16 μέτρα την κινεζική γέφυρα Sutong, η οποία κατέχει σήμερα το ρεκόρ.
Η υπό κατασκευή γέφυρα θα έχει μήκος 1.104 μέτρα, με τους βασικούς της πυλώνες να φτάνουν τα 327 μέτρα, και είναι σχεδιασμένη να αντέχει ανέμους ταχύτητας 250 χιλιομέτρων την ώρα -για την μείωση των κραδασμών η ομάδα των μηχανικών της εταιρίας Freyssinet κατασκευάζει ένα ειδικό προστατευτικό τείχος.

 «Έχουμε τοποθετήσει ένα ειδικό περίβλημα κατασκευασμένο από χάλυβα. Με τον τρόπο αυτό μειώνουμε την ένταση του ανέμου και προστατεύουμε την γέφυρα, που σίγουρα θα δεχτεί ισχυρές πιέσεις» δήλωσε ο μηχανικός της Freyssinet, Ζαν Ντάνιελ Λε Μπον.
Για να δοκιμαστούν οι αντοχές του έργου, οι επιστήμονες κατασκεύασαν ένα μοντέλο της γέφυρας στο Επιστημονικό Κέντρο Δόμησης που βρίσκεται στη Γαλλία. «Δουλέψαμε σε θερμοκρασίες μέχρι και 40 βαθμούς κάτω από το μηδέν, για επτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ώρο» δήλωσε ο Λε Μπον.
Δείτε το σχετικό βίντεο του euronews.com


πηγη


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: