Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΊΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΟΙΗΘΕΙ - ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Συνάδελφοι,
Είναι άδικο, τη στιγμή που το τα Ελληνικά νοικοκυριά, οι άνεργοι και οι οικονομικά εξαντλημένοι πολίτες πληρώνουν για την ...


κατανάλωση ρεύματος
77,93 ευρώ/MWh (για κατανάλωση έως 800 KWh)
94,60 ευρώ/MWh (για κατανάλωση έως 2000 KWh)
102,52 ευρώ/MWh (για κατανάλωση πάνω από 2000 KWH)
η ΡΑΕ, με απόφασή της, να δίνει τη δυνατότητα στην «Αλουμίνιον της Ελλάδος» («ΑτΕ») να ηλεκτροδοτείται με 36,6 ευρω/MWh !!! Προφανώς για τη ΡΑΕ οι άνεργοι και φτωχοί καταναλωτές δεν έχουν καμιά μοίρα, δεν έχουν αξία μπροστά στην «ΑτΕ»!
Και αυτό, δεδομένου ότι η εταιρία αυτή είναι αυτοπαραγωγός (έχει δηλαδή δικό της εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας) !!! και δεδομένου ότι η «Αλουμίνιον της Ελλάδος» πουλάει στη ΔΕΗ το ρεύμα που παράγει στην τιμή των 87,85 ευρω/MWh !!!
Επιπλέον, λόγω του ότι η μονάδα είναι ΣΗΘΥΑ μπαίνει προνομιακά – με προτεραιότητα στο σύστημα και με προκαθορισμένη τιμή («χάρισμα» του Ν.4001/11).
Το μεγάλο αυτό κόλπο που χαρίζει 110 εκατομμύρια ευρω στην «ΑτΕ» το επιτρέπουν , αν δεν το προωθούν, ΥΠΕΚΑ-ΡΑΕ-ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ.
Η τιμή των 36,6 ευρω/MWh που υποχρεώνουν τη ΔΕΗ να πουλάει στην «ΑτΕ» είναι κάτω από το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και είναι ασύμφορη-ζημιογόνος για τη ΔΕΗ.
Για δε την «ΑτΕ» η τακτική αυτή (δηλαδή αγοράζω φτηνά – πουλάω ακριβά και συνεπώς κερδίζω εκατομμύρια) είναι πολύ προσοδοφόρος.
Είναι συντονισμένο σχέδιο.
Είναι μελετημένη κυβερνητική επιλογή.
Είναι επιλογή απορρύθμισης της αγοράς και καταστροφής της ΔΕΗ.
Μελέτησαν τον οικονομικό στραγγαλισμό της ΔΕΗ
Μεθόδευσαν η ΔΕΗ να γίνει ζημιογόνος επιχείρηση
Σχεδίασαν το ξεπούλημα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ
Συνάδελφοι,
Η οικονομική βιομηχανία γύρισε την πλάτη στην κοινωνία και διέφθειρε το πολιτικό σύστημα. Γονάτισαν την Εθνική μας Οικονομία.
Η κοινωνία θα δώσει την απάντηση!
Έχουμε συνταγματική υποχρέωση να προστατέψουμε το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών.
Ο λόγος στη Δικαιοσύνη.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: