Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

” ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΡΟΙΚΑ “

Συμμαχία Πολιτών ΚύπρουΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΡΙΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Η Κυβέρνηση παραμένει σταθερή στην μέχρι σήμερα πολιτική της και δηλώνει με καμάρι ότι πήρε τα εύσημα από την Τρόικα για την πιστή επιβολή του Μνημονίου και για την υπερψήφιση των Μνημονιακών Νομοσχεδίων. Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση ρίχνει πυροτεχνήματα, στρέφοντας το βλέμμα αλλού αντί στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η Κυπριακή κοινωνία.
Η Κυβέρνηση εδώ και σχεδόν 9 μήνες, αρκείται απλά στην εκτέλεση των οδηγιών της Τρόικας. Η πολιτική της καθορίζεται αποκλειστικά από αυτά που το Μνημόνιο επιβάλλει, χωρίς ποτέ να έχει σχέδιο β και κυρίως χωρίς να έχει παρουσιάσει ένα αναπτυξιακό έργο. Αυτή τη φορά, φεύγοντας η κυρία Βερκουλέσκου, αφήνει τελεσίγραφο για τους Ημικρατικούς Οργανισμούς.
Η Συμμαχία Πολιτών καλεί την Κυβέρνηση και τα Κόμματα :

1-        να εξετάσουν την ολοκληρωμένη Πρόταση που κατέθεσε η Συμμαχία για τους Ημικρατικούς Οργανισμούς η οποία  θέτει ως στόχο οι Ημικρατικοί Οργανισμοί να εκσυγχρονιστούν εκ βάθρων  και να  παύσουν να αποτελούν κομματικά φέουδα. Μια πρόταση που αφήνει τους Ημικρατικούς Οργανισμούς υπό τον έλεγχο του Κράτους,  αλλά ταυτόχρονα τους εκσυγχρονίζει και τους μετατρέπει σε επικερδείς και ανταγωνιστικούς, προς όφελος της οικονομίας του τόπου και της Κυπριακής κοινωνίας.
2-        να πάψουν να κωλυσιεργούν για τη Νομοθετική Ρύθμιση των Επιτοκίων. Εδώ και σχεδόν δυο μήνες η Συμμαχία Πολιτών κατέθεσε στη Βουλή Πρόταση Νόμου για τη Νομοθετική Ρύθμιση των Επιτοκίων, προσβλέποντας στη ρευστότητα της αγοράς και κατ΄επέκταση στην οικονομική ανάκαμψη. Καλούμε τους βουλευτές και την Επιτροπή Οικονομικών να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναλογιστούν το συμφέρον των πολιτών και όχι των Τραπεζών και να υπερψηφίσουν την Πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών.

http://vimasaronikou.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου