Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Τι γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ για τη δολοφονία των δυο χρυσαυγιτών

Το γεγονός της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, προβάλλουν αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, με ανταποκρίσεις από την Αθήνα.Η «Νιου Γιορκ Τάιμς» αναφέρει ότι ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα σκότωσαν δύο ανθρώπους και τραυμάτισαν τρίτο, έξω από τα γραφεία του «νεοφασιστικού κόμματος» της Χρυσής Αυγής, σ' ένα βόρειο προάστιο της Αθήνας, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «πολιτικά υποκινούμενη επίθεση», όπως τονίζεται.
Η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι δολοφονίες λαμβάνουν χώρα εν μέσω επιχείρησης της κυβέρνησης για την ποινική δίωξη του κόμματος ως εγκληματικής οργάνωσης, με τους δημοσιογράφους να σχολιάζουν πως το γεγονός ότι οι πυροβολισμοί ρίχτηκαν έξω από τα τοπικά γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής, έχει πυροδοτήσει τις εικασίες περί ύπαρξης πολιτικών κινήτρων.

Στα δημοσιεύματα καταγράφονται οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ότι «οι δολοφόνοι θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν» και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί σε όλους. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».
Σε ανταποκρίσεις και ραδιοτηλεοπτικές αναφορές προβάλλονται και πληροφορίες- εκτιμήσεις ότι πρόκειται πιθανώς για ενέργεια της ακροαριστερής εγχώριας τρομοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι η αστυνομία δήλωσε ότι την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Ανακοίνωση της Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή
Στο μεταξύ, η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC), με ανακοίνωσή της, καταδικάζει τη δολοφονία δυο μελών της Χρυσής Αυγής και τον τραυματισμό ενός τρίτου. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής, Ντέιβιντ Χάρις, δήλωσε ότι «σε μια δημοκρατική κοινωνία, το να παίρνεις τον νόμο στα χέρια σου θα πρέπει να απορρίπτεται κατηγορηματικά», προσθέτοντας ότι «όσο και αν είμαστε σταθερά αντίθετοι στην άθλια νεοναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής και των εμπρηστικών τακτικών της, μας τρομάζουν εκείνοι, που, για τον οποιονδήποτε λόγο, θα διέπρατταν φόνο και απόπειρα δολοφονίας».

2 σχόλια:

  1. Άρση ασυλίας του Π Καμμένου
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ «ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑΤΟΣ» ΤΟΥ ΧΡ. ΠΑΧΤΑ
    Άρση ασυλίας του Π. Καμμένου ζητά ο Άρειος Πάγος
    Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013
    ΑΘΗΝΑ
    Αίτηση για άρση της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, διεβίβασε στη Βουλή η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του δίωξη για πρόκληση σε τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος.
    Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του κ. Καμμένου αφορά δηλώσεις του, τον περασμένο Σεπτέμβριο με τις οποίες φερόταν να προτρέπει τους κατοίκους της Χαλκιδικής -που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους- να «λιντσάρουν» τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα.
    Οι καταγγελίες οδήγησαν σε έρευνα από την εισαγγελία. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».
    Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα, Βασίλη Πλιώτα, για να αποφασιστεί από την Ολομέλεια, αν συντρέχει λόγος άρσης της ασυλίας του και την άσκηση ποινικής δίωξης για πράξη, που φέρεται να τελέστηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2013.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. {{ΙΔΡΩΣΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ..‘’ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ’’ }} !!!

    Ξεχείλισε ο βούρκος του φασισμού και βγήκε στους δρόμους,
    βρωμίζοντας , σκοτώνοντας και αλληλοσκοτώνοντας
    Σφάζουν σαν τραγιά, τα τραγιά τους Έλληνες, μπροστά στα μάτια του έκπληκτου κόσμου, χωρίς να νοιάζονται για ιδιαίτερες προφυλάξεις. Η ομάδα παραπληροφόρησης, παρεμπόδισης, αποκλεισμού και σίγουρης διαφυγής του εγκληματία, έχει λάβει θέσεις από νωρίς.
    Σκοτώνουν τις γυναίκες τα ζώα, που τους αντιστέκονται, σκοτώνουν οι άνανδροι τους μετανάστες όταν τους βρίσκουν μόνους τους, και παίζουν με τη φωτιά που μπορεί να μας κάψει, εκτελούν συμβόλαια και κτυπούν αλύπητα και άνανδρα κάθε αντίπαλο.
    Σκοτώνουν οι φονιάδες την εικόνα της Ελλάδας, της Δημοκρατίας , της προσπάθειας των Ελλήνων να....
    ευημερήσουν και να μην υποκύψουν
    Διακόσια (200)και πλέον άτομα διακομίστηκαν τραυματισμένα, ΜΟΝΟ στο Νοσοκομείο Νίκαιας, τα τελευταία δύο χρόνια. Κι όμως οι ..λεγόμενοι δημοσιογράφοι είτε εκόντες είτε άκοντες το ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ !!!
    Όμως από σήμερα ΟΛΑ ! άλλαξαν. Ο..τσαμπουκάς χρυσαλήτης, τρέχει και δεν φτάνει. Χάσανε τη μαγκιά και μαζί το’’τουπέ’’
    Σήμερα, μετά τη δολοφονία από ‘’αγνώστους’’(;) των δύο χρυσαλητών, άλλαξε ο κύκλος της ζωής. Άλλαξε ο τρόπος σκέψης και απόφασης των μπράβων της νύχτας, των φονιάδων των λαϊκών ονείρων. Και πάλι κρίμα που σκοτωνόμαστε μεταξύ μας ‘’εκτελώντας πληρωμένες εντολές’’ !!!
    Από σήμερα, οι χρυσαλήτες σε όλη την Ελλάδα, τουλάχιστον αυτοί που ξέρουν και από προβοκάτσια, θα περπατάνε στο δρόμο ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ.
    Ο Χάρος, που μέχρι πρό τινος ήταν ο μεταφορέας των δολοφονηθέντων θυμάτων, άρχισε να τους ‘’γλυκοκοιτάζει’’.
    Ήδη η λίστα άρχισε να μετρά…
    {{ΙΔΡΩΣΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ‘’ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ’’ }} !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή