Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ – Αιφνιδιασμός από Τσίπρα

tsipras Την κατάθεση πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε στη Βουλή, αιφνιδιάζοντας την κυβερνητική πλευρά.
Με την πρόταση δυσπιστίας, που αποτελεί την κορυφαία κοινοβουλευτική αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην προκλητική εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα την εύθραυστη κοινοβουλευτική κυβερνητική πλειοψηφία.
H συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας ξεκινά αύριο το μεσημέρι και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία.
Ολόκληρη η πρόταση μομφής

Το κείμενο της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, που υπογράφουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Σύμφωνα με το άρθρο 142 του ΚτΒ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με αφορμή την σημερινή αυταρχική αστυνομική επέμβαση στην ΕΡΤ, καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης για τις διαρκείς παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας και τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της βάρβαρης οικονομικής πολιτικής».
Πριν ανακοινώσει την κατάθεση της πρόταση μομφής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε από το βήμα της Βουλής: «Για να συνεχίσετε το καταστροφικό σας έργο, γίνεστε ολοένα και πιο επικίνδυνοι. Πριν από 5 μήνες, αποφασίσατε πραξικοπηματικά να βάλετε λουκέτο στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, χωρίς να φέρετε τίποτα στη Βουλή. Επί μήνες, αρνηθήκατε να συμμορφωθείτε με την απόφαση του ΣτΕ. Προχθές, χαρίσατε στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών τη δημόσια περιουσία των συχνοτήτων. Σήμερα, ολοκληρώνοντας πλήρως την εκτροπή και τη μετατροπή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε μιντιακή δημοκρατία, εισβάλανε με απόφασή σας, αστυνομικές δυνάμεις στο κτίριο της ΕΡΤ. Μπήκατε νύχτα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, για να μπορείτε αύριο τη νύχτα να εισβάλετε στα σπίτια των ανθρώπων. Αυτή τη θεσμική εκτροπή δεν δικαιούμαστε να την αποδεχτούμε. Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης».

πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου