Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ο «αρχιτέκτονας της δημιουργικής λογιστικής» αντιπρόεδρος στον ΟΤΕ


Φαρμακερή παρέμβαση του Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος καρφώνει μέσω τουίτερ τον διορισμό του κ. Νίκου Καραβίτη, κολλητού του κ. Στουρνάρα, στο Δ.Σ. του ΟΤΕ.
Ένα τουίτ του Ευάγγελου Αντώναρου καρφώνει τον Γιάννη Στουρνάρα μέσω του εκλεκτού του Νίκου Καραβίτη, του ανθρώπου που ανέλαβε γενικός γραμματέας στη Στατιστική Υπηρεσία την περίοδο 1997-2004, όταν η Στατιστική Υπηρεσία έχει κατηγορηθεί ότι έδινε λάθος στοιχεία στη Eurostat για το ύψος του ελλείμματος.
Ο Νίκος Καραβίτης εκπροσωπούσε τότε την κυβέρνηση Σημίτη (του αρχιερέα της διαπλοκής, όπως τον είχε αποκαλέσει ο Κώστας Καραμανλής). Διορίστηκε στην στατιστική υπηρεσία επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου (1996-Οκτ. 2001). Ο Νίκος Καραβίτης είναι στενά συνδεδεμένος με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος τον επανέφερε στο υπουργείο Οικονομικών ως σύμβουλό του επί φορολογικών θεμάτων (θεωρείται εκ των συντακτών του τελευταίου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο ως γνωστόν περιέχει και ορισμένα εκτρώματα).


Οι δύο άνδρες γνωρίζονται από την εποχή που ήταν μαζί στο ΣΟΕ (Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών). Πρόεδρος του ΣΟΕ την περίοδο 1994-2000 ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας. Την ίδια περίοδο, κι ακόμα νωρίτερα, από το 1989 έως το 1997, ο Νίκος Καραβίτης δούλευε στο ΣΟΕ, στη Μονάδα Οικονομικής Έρευνας και Ανάλυσης.

Τον Ιανουάριο του 1997 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (νυν Ελληνική Στατιστική Αρχή), όπου παρέμεινε μέχρι το Μάρτιο του 2004. Το 2010, όταν ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν γενικός διευθυντής στον ΙΟΒΕ προσέλαβε τον κ. Καραβίτη ως επιστημονικό συνεργάτη.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος αναρωτήθηκε στο τουίτερ: «Αλήθεια, ποιος πρότεινε την εκλογή του Ν. Καραβίτη (συν-αρχιτέκτονα της δημιουργικής λογιστικής) στο Δ.Σ. του ΟΤΕ την 11 Οκτωβρίου; Με τι αποδοχές;
Και έστειλε και δεύτερο τουίτ, ρωτώντας: «Ο Καραβίτης είναι διορισμένος σε άλλες θέσεις εκτός από τον ΙΟΒΕ, όπου τον τοποθέτησε (αν δεν κάνω λάθος) ο Στουρνάρας τον Μάρτιο του 2010;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου