Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

5 λόγοι καθιστούν σπουδαία την υποψηφιότητα Τσίπρα για τη θέση προέδρου στην Κομισιόν

tsipras8Τουλάχιστον 5 ισχυροί λόγοι καθιστούν ιδιαίτερα σημαντική την πανηγυρική εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη θέση του υποψηφίου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το left.gr.
Με βάση την ανάλυση των επικεφαλής του γνωστού ιστότοπου, η εκλογή του κ. Τσίπρα στη θέση του υποψηφίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τη θέση του προέδρου της ΕΕ καθίσταται σπουδαία για τους εξής λόγους:
1) Κλείνει οριστικά τη συζήτηση περί δήθεν διεθνούς απομόνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

2) Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα είναι το «πειραματόζωο» για την επιβολή ενός καινούργιου μοντέλου άγριου κι ανεξέλεγκτου καπιταλισμού, σε πλήρη αντίθεση με το παραδοσιακό ευρωπαϊκό πρότυπο της κοινωνικής προστασίας, αναπτύσσεται και μια αντίρροπη ελπιδοφόρα τάση. Οι Ευρωπαίοι αριστεροί βλέπουν στην Ελλάδα και μια ενδεχόμενη εναλλακτική πρόταση για να μπορέσουν να βγουν από το αλληλοτροφοδοτούμενο δίπολο κρίση – λιτότητα.
3) Η υποψηφιότητα Τσίπρα έχει βαρύνουσα σημασία και για αυτή καθεαυτή τη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Η προεκλογική εκστρατεία θα δώσει την ευκαιρία στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επισκεφτεί όλες τις χώρες της ΕΕ, να μιλήσει σε ανοιχτές συγκεντρώσεις, να συμμετάσχει σε τηλεοπτικές συζητήσεις, να κάνει επαφές με τον κατά τόπους πολιτικό κόσμο καθώς και με τους ακτιβιστές των κινημάτων.
4) Ακόμα πιο σημαντικό ίσως είναι ότι ο Τσίπρας θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί επί τόπου με το εντέχνως καλλιεργημένο στερεότυπο των «τεμπέληδων» Ελλήνων που ζουν από τα λεφτά των Ευρωπαίων. Μέσα στην καρδιά της Ευρώπης θα ακουστεί η φωνή της Ελλάδας που εξαθλιώνεται και υποφέρει, μιας Ελλάδας που στραγγαλίζεται από τη δήθεν ευρωπαϊκή βοήθεια των Μνημονίων.
5) Το να ακουστεί δυνατά η φωνή μας στην Ευρώπη αποτελεί το πρώτο βήμα για τη διαμόρφωση ισχυρών διεθνών συμμαχιών, χωρίς τις οποίες κανένα εναλλακτικό σχέδιο δεν πρόκειται να ευοδωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: