Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Η Χρυσή Αυγή, οι εκλογές, η γνωμάτευση Σωτηρέλη, η εποχή του Γιάννου και το (ανύπαρκτο;) διάταγμα του 1974...

Σχετικό:Έκθετος ο οιηματίας συνταγματολόγος (κεφαλοκυνηγός της "Χ.Α"), από το αποκαλυπτικό άρθρο της εφημερίδας "δημοκρατία": Τα βρόμικα χέρια του θράσους:"Ο υπασπιστής του υπόδικου Γιάννου και μυστικοσύμβουλος του Βενιζέλου μεθοδεύει τον αποκλεισμό της_Χρυσής Αυγής από τις εκλογές" -
από Press-GR
 
Τη νομική επιστήμη στην υπηρεσία των πολιτικών σκοπιμοτήτων επιχείρησε να θέσει με τις δηλώσεις που έκανε προ ημερών ο (γνωστός για τις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ) συνταγματολόγος Γιώργος Σωτηρέλης αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή. Το πιο δυσάρεστο όμως είναι ότι ο κ. Σωτηρέλης δεν θεωρητικολογεί απλώς, αλλά, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», αναλίσκεται σε μεθοδεύσεις προκειμένου να υιοθετηθεί το νομικό πλαίσιό του από την κυβέρνηση και να απαγορευτεί η συμμετοχή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις επερχόμενες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο.
Στην προσπάθειά του αυτή ο κ. Σωτηρέλης (που κατά τα λοιπά κόπτεται για τα... δημοκρατικά δικαιώματα) δεν επιστρατεύει μόνο αντιεπιστημονικά επιχειρήματα, αλλά επικαλείται και διατάξεις που (τουλάχιστον με βάση τα δικά του λεγόμενα) είναι ανύπαρκτες.
Το πολιτικό θράσος του όμως δεν περιορίζεται σε αυτό. Επιδιώκει να θέσει εκτός εκλογών τη Χρυσή Αυγή ως «εγκληματική οργάνωση», όταν ο ίδιος δεν θα πρέπει να είναι και πολύ υπερήφανος (αντιθέτως!) για τους πολιτικούς προϊσταμένους που υπηρετούσε κατά το παρελθόν.

Ο 54χρονος σήμερα καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών συνέδεσε σε μεγάλο βαθμό τη διαδρομή του με το ΠΑΣΟΚ. Εσωκομματικά είχε προσκολληθεί επί χρόνια, μαζί με άλλους, στη ...
Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου