Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Χτυποκάρδια στον …ΔΟΛ μετά την εκδίκαση της αγωγής Καμμένου κατά Γεωργιάδη.

“Αλλού τα κακαρίσματα, αλλού γεννούν οι κότες” που λέει και η γνωστή παροιμία. Μπορεί η σημερινή εκδίκαση να μην αφορουσε το “συγκρότημα”, αλλά η έκβαση της φαίνεται πως προκαλεί κρύο ιδρώτα στην Μιχαλακοπούλου. Ο λόγος; Οι αγωγές – μαμούθ που έχει καταθέσει ο πρόεδρος των Ανεξαρτητων Ελλήνων κατά του εκδοτικού συγκροτήματος που είναι υπότροπο από προηγούμενη υπόθεση, συγκεκριμένα το “βρώμικο 1999″. Ήταν τότε που ο Πάνος Καμμένος είχε φέρει στην επιφάνεια το μέγα σκάνδαλο των υποβρυχίων και “συμπτωματικά” το Βήμα είχε… προβεί σε έναν οχετό λασπολογίας με δεκάδες άρθρα, για τα οποία υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη.

Μετά τα υποβρύχια, ήλθαν τα ελικόπτερα (όπου ο Λιάτσος υποχρεώθηκε πάλι να ζητήσει συγγνώμη και να ομολογήσει ότι ήταν ψευδή) και τώρα τα κότερα. Όλα αυτά, στην σκιά του κολοσσιαίου σκανδάλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου όπου οι ενέργειες της δικαιοσύνης αναμένεται να ρίξουν φως στις σκοτεινές πτυχές ενεργειών των κερδοσκόπων κατά της Ελλάδας.


Η υπόθεση λοιπόν που ο ΔΟΛ παρακολουθεί με μεγάλη αγωνία, διεξήχθη σε κλίμα έντασης αλλά και άφθονης ειρωνίας, αφού κύκλοι Καμμένου σημείωναν με νόημα ότι τα στοιχεία που προσκομίσθηκαν ήταν DVD επιπέδου “Τα νέα του ψαροντούφεκου”, ενώ δεν υπήρχε ούτε μάρτυρας για να εξετάσουν (!) πέραν του εναγομένου.

Από την πλευρά Γεωργιάδη υπήρχαν παράπονα, αφού όπως ο ίδιος δήλωσε μετά το πέρας της δίκης “το δικαστήριο δεν τον προστάτευσε κατά την διαδικασία”.

Αυτά όμως έχουν περισσότερο πολιτική αξία, αφού το ζουμί βρίσκεται στην εκδίκαση της αγωγής Καμμένου κατά ΔΟΛ για τους ίδιους ισχυρισμούς. Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει δηλώσει πως δεν θα “χαρίσει” την χρηματική αποζημίωση που θα του επιδικάσει το δικαστήριο σε περίπτωση που τον δικαιώσει, όπως είχε κάνει στην προηγούμενη υπόθεση όπου αρκέστηκε στην συγγνώμη της εφημερίδας και τα επανορθωτικά δημοσιεύματα. Αντίθετα, θα διαθέσει το χρηματικό ποσό σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για την ανακούφιση των κοινωνικά αδύναμων που βάλλονται από την σημερινή λαίλαπα.

Λογικά η απόφαση της σημερινής δίκης δεν θα αργήσει, αφού θεωρείται από τις απλές και αυταπόδεικτες αστικές υποθέσεις.

Εκτενές ρεπορτάζ από το Directnews.gr


Η αγωγή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη συζητήθηκε την Πέμπτη σε κλίμα…
έντασης και με την παρουσία των δύο ανδρών, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με την αγωγή του ζητεί ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση το ποσό των 670.000 ευρώ για όσα κατήγγειλε ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με το σκάφος «ILIATORAS OF LONDON».

Ο υπουργός Υγείας, ειδικότερα, είχε υποστηρίξει, ότι το σκάφος είναι δηλωμένο σε offshore  εταιρεία, ενώ στην πραγματικότητα ανήκει στον κ. Καμμένο, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να μην καταβληθούν οι αναλογούντες φόροι.

Τα όσα κατήγγειλε ο κ. Γεωργιάδης θεωρήθηκαν συκοφαντικά και δυσφημιστικά από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, που κατέθεσε τη σχετική αγωγή.
Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης προκλήθηκε ένταση μέσα στη δικαστική αίθουσα, όταν η σύζυγος του Πάνου Καμμένου, επιτέθηκε στον υπουργό λέγοντας, ότι η σύζυγός του είναι στη λίστα Λαγκάρντ.

Τότε ο υπουργός Υγείας, ζήτησε την προστασία του δικαστηρίου, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης, κατέθεσε σειρά εγγράφων καθώς και DVD που εμφανίζει τον Πάνο Καμμένο πάνω στο σκάφος, υποστηρίζοντας ότι το σκάφος ανήκει σε off shore και ότι ως το 2009 δεν υπήρχε τίποτα που να πιστοποιεί ότι ιδιοκτήτης του είναι ο πατέρας του προέδρου των ΑΝΕΛ.
«Όλα όσα έχω πει ισχύουν και η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της. Έγινε ένα επιπλέον περιστατικό. Η σύζυγος του κ. Πάνου Καμμένου ενέπλεξε τη σύζυγό μου σε άλλη μια συκοφαντία, όπως συνηθίζουν να κάνουν και δυστυχώς το δικαστήριο δεν με προστάτεψε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του Πάνου Καμμένου ως μάρτυρας κατέθεσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Ιωάννης Γιαννέλης, ο οποίος υποστήριξε ότι το επίμαχο σκάφος ανήκει στον πατέρα του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Ηλία Καμμένο και δεν είναι ιδιοκτησίας off shore εταιρίας.

Ο ίδιος ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «τα χαλκεία είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης» και συμπλήρωσε ότι «θα υπάρξουν αποφάσεις και θα πληρώσουν ακριβά αυτοί οι οποίοι συκοφαντούν».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου