Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Αντιδράσεις για το κλείσιμο ιατρείων του ΕΟΠΥΥ – «Παρών» το Κίνημα «Δεν Πληρώνω»

eoppy_den_plironoΤην ώρα που η κυβέρνηση κλείνει τη μία μετά την άλλη σημαντικές δομές υγείας, οι ενεργοί πολίτες υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας, αντιδρώντας στην απαξίωση της δημόσιας υγείας.
Αυτό έγινε και χθες. Εκατοντάδες πολίτες του Νέου Κόσμου και των γύρω περιοχών έδωσαν βροντερό παρών έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) Ν. Κόσμου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το σχεδιαζόμενο από το Υπουργείο Υγείας κλείσιμο των ιατρείων. Μεταξύ των συγκεντρωθέντων και δεκάδες αγωνιστές του Κινήματος «Δεν Πληρώνω», που με τον δυναμισμό και τον αγωνιστικό παλμό τους ενίσχυσαν τη φωνή των συγκεντρωμένων πολιτών και των εργαζομένων που πλήττονται άμεσα.

Εκ μέρους του Κινήματος «Δεν Πληρώνω» τον λόγο πήρε ο πρόεδρός του, ιατρός Βασίλης Παπαδόπουλος, καθώς και η Μαρία Παπαδοπούλου, μέλος της συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος, ιατρός μικροβιολόγος συνεργαζόμενη με τον υπό διάλυση ΕΟΠΥΥ.
 Ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο ΙΚΑ Παγκρατίου. Για την Πέμπτη έχει προγραμματισθεί μεγάλη πανυγειονομική κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας. Το Κίνημα «Δεν Πληρώνω» καλεί «όλους τους συμπολίτες μας να ενισχύσουν αυτόν τον αγώνα καθώς το αμέσως προσεχές διάστημα κρίνεται το μέλλον της δημόσιας υγείας σε όλες τις βαθμίδες».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: