Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Νότης Μαυρουδής στους νέους: Σας αφήνουμε τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, αξιοποιήστε τη.


Με την Π. Λυκούδη
Του Αθανασόπουλου Περικλή
19.1.2014
Κόντρα στο σύστημα που θέλει την Ελλάδα και τους Έλληνες να μην παράγουν πολιτισμό, Η Πηγή Λυκούδη στην Galerie Δημιουργών που έχει διαμορφώσει στην Κάτω Κηφισιά, σε φέρνει πολλά χρόνια πίσω στις δεκαετίες του 60 και 70, τότε που λειτουργούσαν αντίστοιχοι χώροι ως μπουάτ, και είχαν το χαρακτηριστικό της πραγματικής επαφής με τους δημιουργούς.
Κατάμεστη χθες βράδυ η Galerie μάγεψε με τις μελωδίες του Νότη Μαυρουδή την συνοδεία του καταπληκτικού Γιώργου Τοσικιάν (στις κιθάρες) και την «μούσα» κατά Μαυρουδή,  Μόρφω Τσαϊρέλη. 

Με την προλόγιση του σε κάθε τραγούδι ο γνωστός συνθέτης σε ταξίδευε πολλά χρόνια πίσω ενώ με την εκτέλεση σε μάγευε.

Με Καρακαλπάκη και Κοσμά
Εντυπωσίασε ο συνθέτης την στιγμή που με πολύ απλό τρόπο απάντησε  στους νέους του σήμερα που θέλουν να κατηγορούν την προηγούμενη γενιά ότι δεν παρέδωσε τίποτα, επικαλούμενος τις δύο δεκαετίες του 60 και του 70 κατά τις οποίες όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες έχουν αφήσει τεράστιο έργο για παρακαταθήκη παροτρύνοντας τους να το αξιοποιήσουν και να συνεχίσουν.  Πριν το πρόγραμμα και στα διαλείμματα, οι παρευρισκόμενοι, είχαν την τύχη να συζητήσουν τόσο με τον κ. Μαυρουδή όσο και με πολλούς νέους γνωστούς καλλιτέχνες, όπως ο ερμηνευτής στα περισσότερα τραγούδια της Πηγής Λυκούδη Ν. Καρακαλπάκης και η γνωστή συνθέτης και τραγουδίστρια Έλενα Κοσμά 

Δείτε το video


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου