Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Τσίπρας: Μνημόνιο τέλος με την πρώτη κυβερνητική πράξη του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras8«Είναι θέμα επιβίωσης η πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να είναι η ακύρωση του μνημονίου και ο τερματισμός της λιτότητας». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες σε εκδήλωση του TVXS στο Πολεμικό Μουσείο με θέμα «Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Η πρόκληση της επόμενης μέρας».
Επίσης έκανε λόγο για «άμεση εφαρμογή του μόνου πραγματικού σχεδίου για την επόμενη μέρα που έχει κατατεθεί σ’ αυτήν τη χώρα, το Εθνικό Σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου». «Το ίδιο το μνημόνιο απέδειξε ότι η συνολική εκκαθάριση στην αγορά εργασίας δεν βελτίωσε ούτε την ποιότητα ούτε την ποσότητα της παραγωγής. Αλλά ούτε και την κερδοφορία των παραγωγικών μονάδων», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι, συνεπώς, επιλογή επιβίωσης για τον παραγωγικό κόσμο της χώρας να συνομιλήσει και με αυτούς που υποστήριζαν από την αφετηρία της κρίσης ότι η νεοφιλελεύθερη λιτότητα και η απορρύθμιση δεν είναι η λύση – είναι η ίδια η κρίση», συνέχισε.
Ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση του τόπου, σημείωσε τρεις τρόπους για τον τερματισμό της λιτότητας και της τόνωσης της εσωτερική ζήτησης:
- Τέλος στην ελεύθερη πτώση μισθών και συντάξεων.
- Ο κατώτατος μισθός θα επανέλθει από τα 586 ευρώ στα 751 ευρώ, για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας. «Μόνον τον πρώτο χρόνο, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα αυξήσει την εγχώρια ζήτηση κατά 0,75%. Θα αυξήσει, επίσης, το ΑΕΠ κατά 0,5%, ενώ θα δημιουργήσει 7.500 νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε.
- Αναδιανομή εισοδήματος στα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την ανθρωπιστική κρίση. «Η ροπή προς κατανάλωση στα στρώματα αυτά είναι υψηλή, επειδή έχουν να καλύψουν πιεστικές, βασικές ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης», σημείωσε.
Τέλος, ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δύναμη διχασμού αλλά ενότητας. Είναι η δύναμη που αναλαμβάνει την ευθύνη για τη κοινωνική σωτηρία και τη παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι απειλή, όπως κάποιοι τον παρουσιάζουν. Είναι η τελευταία ελπίδα για το λαό και τον τόπο».


Nez


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου