Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Άλλα πέντε χρόνια χαμένα!! Υποκρισία, στρουθοκαμιλισμός ...!!!

 Του Ρεπούση Δημήτρη (ποιητή-συγγραφέα)
Για να αλλάξει κάτι στην ελληνική σημερινή πραγματικότητα χρειάζονται ειρηνικές ανατρεπτικές κινήσεις και όχι οι ίδιες διαχειριστικές κινήσεις και πρακτικές. 

Η ανατρεπτική ειρηνική κίνηση ήταν να αλλάξει ο τρόπος εκλογής των τοπικών και περιφερειακών αρχόντων και συμβούλων. Ο τρόπος εκλογής να γίνει με ενιαία λίστα υποψηφίων Δημάρχων, Περιφερειαρχών και δημοτικών περιφερειακών συμβούλων.

Έτσι η κοινωνία θα απελευθερωνόταν  από τις διαχειριστικές κουρασμένες, παρωχημένες τακτικές  και κάθε τοπική κοινωνία θα δοκίμαζε τους καλύτερους και χρησιμότερους χωρίς κομματικές και άλλες αγκυλώσεις.

Πιστεύω ότι και νέα μέλη της κοινωνίας θα συμμετείχαν στη διαδικασία της εκλογής απευθυνόμενα στην κοινωνία και όχι στα κόμματα.
 
Δυστυχώς όλοι,  κόμματα, φορείς, σύλλογοι, ενεργοί πολίτες κ.α τρομοκρατημένοι από τη νέα ειρηνική ανατρεπτική κίνηση σιώπησαν, αντέδρασαν για να μη χάσουν ο καθένας τη βόλεψή τους, το αλισβερίσι τους και ότι άλλο θέλει ο καθένας να υποθέσει και επέμειναν στο ίδιο διαχειριστικό  αποτυχημένο μοντέλο (όποιος και να εκλεγεί μην έχουμε αυταπάτες). 

Η υιοθέτηση της πρότασης ( για όποια σκοπιμότητα προτάθηκε) θα ήταν η αρχή της νέας πολιτείας σε όλα τα επίπεδα. Η κοινωνία ας πάρει θέση και όχι μόνο διαπιστώσεις και αμέσως να γυρνά στο ίδιο αρρωστημένο παρελθόν.
                                                                   Ρεπούσης Χ. Δημήτρης
                                                                    20/2/2014 

1 σχόλιο:

  1. ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ, ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, Η ΙΔΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗ ΓΛΥΨΙΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ , ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!! ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙς ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή