Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Λαβρόφ προς ΗΠΑ: «Αφήστε τα τελεσίγραφα και μαζέψτε την κυβέρνηση του Κιέβου»

Επίθεση στις ΗΠΑ για την πασχαλινή αιματοχυσία των νεοναζί του «Δεξιού Τομέα» κατά των ορθόδοξων ρωσόφωνων στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας και παρά τη συμφωνία της Γενεύης εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
 
«Αντί να μας στέλνουν τελεσίγραφα, οι ΗΠΑ θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη για αυτούς που κατέλαβαν την εξουσία στο Κίεβο», ανέφερε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
 
«Γίνονται βήματα - πάνω απ΄ όλα από εκείνους που άρπαξαν την εξουσία στο Κίεβο - που όχι μόνο δεν τηρούν αλλά παραβιάζουν βάναυσα τη συμφωνία της Γενεύης», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο Λαβρόφ τόνισε επίσης σε συνέντευξη Τύπου πως η φονική επίθεση που σημειώθηκε χθες το πρωί ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα στο Σλαβιάνσκ, η οποία ελέγχεται από ρωσόφωνους αυτονομιστές δείχνει πως το Κίεβο δεν θέλει να ελέγξει «τους εξτρεμιστές».
 
Ο Σεργκέι Λαβρόφ συγκεκριμένα κατήγγειλε για το καθεστός του Κιέβου ότι «είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να ελέγξουν τους εξτρεμιστές που συνεχίζουν να διατηρούν τον έλεγχο της κατάστασης της χώρας».
 
«Δεν έκαναν τίποτα για να μην βαθύνει η κρίση» συμπλήρωσε ο Λαβρόφ ο οποίος τόνισε ότι το Κίεβο παραβίασε τη συμφωνία της 17ης Απριλίου που υπέγραψαν Ρωσία, ΗΠΑ, Ουκρανία και ΕΕ προσθέτοντας ότι η Ουκρανική κυβέρνηση δεν έκανε κανένα βήμα για τον αφοπλισμό νεοναζιστικών ένοπλων ομάδων όπως - κυρίως - ο «Δεξιός Τομέας».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: