Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ …
Αν λοιπόν δεν υπήρχε Μνημόνιο, δικαιούται κανείς να πει, με μετριοπαθείς μάλιστα υπολογισμούς, ότι μέχρι σήμερα στο δημόσιο χρέος του 2009 (298 δισ.) θα είχαν προστεθεί καμία 30αριά δισ. ως έλλειμμα το 2010, καμία 30αριά δισ. το 2011, καμία 30αριά δισ. το 2012 και καμιά 15αρια δισ. μέχρι φέτος τον Ιούνιο.
Με λίγα λόγια, χωρίς Μνημόνιο και μέτρα, το κοντέρ του δημοσίου χρέους δεν θα έγραφε σήμερα 321 δις, αλλά πάνω από 400 δισ.
Αν συνεχιζόταν δηλαδή ο εγκληματικός ρυθμός ελλειμμάτων της κυβέρνησης Καραμανλή και δεν υπήρχε κυβέρνηση Παπανδρέου να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις και μετά να πετύχει την διαγραφή χρέους, το χρέος σήμερα δεν θα ήταν 321 δισ. αλλά πάνω από 400.
Αυτά, απλά και μπακαλίστικα, για όσους λένε ότι οι κόποι πάνε χαμένοι αφού το χρέος αυξάνεται. Προφανώς δεν έχουν καταλάβει τίποτα και δεν έχουν καταλάβει πόσο θα ήταν το χρέος σήμερα, πόσο ιλιγγιωδώς περισσότερο θα αυξανόταν, αν δεν κάναμε τίποτα.
Βέβαια, η πραγματικότητα είναι ότι όλα αυτά, πόσα δισ. χειρότερο δηλαδή θα ήταν το χρέος χωρίς Μνημόνιο, δεν έχουν καμία σημασία.
Είναι τελείως υποθετικά. Αφού ήδη με το χρέος και το έλλειμμα και την ύφεση του 2009 επί Καραμανλή, όταν αποκαλύφθηκαν, σταμάτησαν όλοι να δανείζουν την Ελλάδα ή δάνειζαν με απαγορευτικά - ληστρικά επιτόκια.
Επομένως, αν δεν είχε στηθεί με διπλωματικό μαραθώνιο ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης για να δανειστεί η Ελλάδα και δεν υπογραφόταν το Μνημόνιο, το χρέος θα είχε εξαφανίσει τη χώρα από το Μάιο του 2010.
Και ελάχιστοι θα ασχολούνταν με το πόσο είναι το χρέος σήμερα. Γιατί, θα είχαμε τελειώσει όλοι τότε μέσα σε μια ανείπωτη εθνική τραγωδία.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ??????
Γράφει ο Ν Βράχος.
Σύμφωνα πλέον, με όλα τα επίσημα στοιχεία, οι Ευρωπαίοι από το 2006 είχαν αρχίσει να πιέζουν τον Καραμανλή, για αλλαγή πορείας, εφαρμογή ΝΕΩΝ μέτρων, ώστε να σταματήσει ο κατήφορος που οδηγούσε στη χρεοκοπία. Είναι πια φανερό ότι κάποιοι ‘’αδράνησαν’’(;) είτε ακούσια , είτε εκούσια. Κάποιοι πίσω από την οικονομία, έπαιξαν βρώμικα παιχνίδια, είτε υπακούοντας , είτε καθοδηγώντας. Ο εκτροχιασμός της οικονομίας και ιδίως του ελλείμματος, οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.
Αν λοιπόν δεν προσφεύγαμε στο μνημόνιο και οι δανειστές μας , όπως ΗΔΗ είχε γίνει από τον Αύγουστο του 2009, δεν μας δάνειζαν, θα είχαμε πτωχεύσει ναι ΄η, όχι; Ποια άλλη λύση θα μπορούσε να μας σώσει αφού ΗΔΗ το ετήσιο έλλειμμα ξεπερνούσε τα 35 ΔΙΣ ευρώ ??? Πόσες χώρες, με πολύ πιο ανθηρή οικονομία και ΛΙΓΟΤΕΡΑ χρέη ,προσέφυγαν ΜΕΤΑ από μας στο ΔΝΤ???
Εξ άλλου ο Παπανδρέου ΔΕΝ προσέφυγε στο ΔΝΤ! αλλά στη ΕΚΤ!!! και απαίτησε την εφαρμογή του προγράμματος κοινοτικής αλληλεγγύης. Δεν ζήτησε χρήματα! Πολιτική συμπαράσταση και συμπαράταξη ζήτησε , για να μη γίνουμε βορά των κερδοσκόπων και τοκογλύφων. Αλλά πώς να αντιδράσει αφού οι πρώτοι τοκογλύφοι και κερδοσκόποι ήταν οι ίδιοι οι Γερμανογάλλοι …αιρετοί φασιστοδημοκράτες???
Καταγγέλλουμε και κατηγορούμε τον Παπανδρέου γιατί μας έσωσε;
Τόση αχαριστία και τόση τρέλα; Τόση πληρωμένη παραπληροφόρηση?

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ????
‘’Κύριε πρωθυπουργέ ΠΤΩΧΕΥΟΥΜΕ !’’ : Αστο για αργότερα!!!!!!
Είναι μέσα του 2008. Ο υφυπουργός οικονομικών, αρμόδιος για τα οικονομικά της χώρας προσπαθεί να επισκεφθεί τον πρωθυπουργό, αλλά μάταια. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο, και οι δείκτες τρελαίνονται. Ανήσυχοι και ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ , Αλογοσκούφης και Δούκας, και βλέποντας στο βάθος τη φιγούρα του εισαγγελέα να πλησιάζει, στέλνουν στον πρωθυπουργό τέσσερες(4) επιστολές επισήμως, ώστε να τις έχουν για το μέλλον, όπου με λεπτομέρειες περιγράφουν την ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ κατάσταση της οικονομίας. ‘’Κύριε πρωθυπουργέ ΠΤΩΧΕΥΟΥΜΕ !’’
Κι όμως, ο ευτραφής αλλά αργόστροφος πρωθυπουργεύων απαντά: ‘’αφήστε τα για αργότερα!!!
Οι υπουργοί κοιτάζονται μεταξύ τους τρομοκρατημένοι. Δεν ξέρουν τι να κάνουν. Η χώρα βουλιάζει και ο πρωθυπουργός ‘’απουσιάζει’’ ! Η χώρα βουλιάζει και ο Σαμαράς ‘’δηλώνει ότι δεν…άκουσε’’ ! Δεν μπορώ τα εσωτερικά μέτωπα, πάω για αρχηγός λέει στους δικούς του.
Η απάντηση, αυτή τουλάχιστον που κυκλοφορεί, είναι ‘’τρελή’’. Μη με ανακατεύετε εμένα, εγώ κοιτώ το ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ !!! Και προς επίρρωση της προσωπικότητας του ανδρός, προβαίνει σε 250 παράνομους διορισμούς στο υπουργείο Πολιτισμού.

Πτωχεύαμε, ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ!! και αδιαφορούσαν σαν να περίμεναν(ήθελαν?) τη χρεοκοπία???
Είναι να τρελαίνεται κανείς διαβάζοντας και ζώντας τα γεγονότα εκείνης της εποχής. Ο Πρωθυπουργός αδιαφορεί στην χρεοκοπία που έρχεται, ο Σαμαράς ‘’κάνει’’ πως δεν άκουσε και όλοι τους σχεδόν οι ομοϊδεάτες, ‘’βγάζουν’’ τα μαύρα βρώμικα λεφτά τους στο εξωτερικό και κανείς από την κυβέρνηση δεν λέει μια κουβέντα στο λαό.
Τι περιμένουν όλοι?
Να γίνουν εκλογές, να κερδίσει ο Παπανδρέου, να του χρεώσουνε τη χρεοκοπία της χώρας και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να διπλασιάσουν αυτοί τα ΜΑΥΡΑ ΄Η ΚΑΙ ΑΣΠΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ???
Δηλαδή όλοι αυτοί που φώναζαν εναντίον του Παπανδρέου, που ‘’οργίζονταν’’ που ‘’έκλαιγαν’’ το έκαναν από στενοχώρια επειδή δεν πτωχεύσαμε?

ΔΙΠΛΟ το βρώμικο παιχνίδι:
1. Είτε πτωχεύουμε και ‘’θησαυρίζουμε’’ , είτε τα ‘’ρίχνουμε’’ όλα στον Παπανδρέου και τον ρίχνουμε.
2. Και αφού δεν πτωχεύσαμε, έριξαν τον Παπανδρέου, ήλθαν πάλι στην εξουσία και εξακολουθούν ούτε να πληρώνουν, ούτε να τιμωρούνται για όσες παρανομίες έκαναν, ούτε να φέρνουν τα λεφτά τους πάλι και να εξηγούν που τα βρήκαν.

N Bράχος

Ανώνυμος είπε...

αφου ρε βλακα μνημονιακε τυπε, το χρεος πλασματικα το αυξησαν το 2009 !
και λες μπουρδες !
υπηρχαν τροποι να σταματησει το χρεος να αυξανεται
αλλα οχι με αυτους η με αυτο το συστημα που υπηρχε
εξ αλλου ουτε κατοχικο δανειο ουτε πολεμικες αποζημιωσεις διεκδικηθηκαν ηλιθιε , ζωον

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ αποδεδειγμένα γνώριζε για την κατάσταση και είχε έρθει σε επαφή με ΔΝΤ προεκλογικά.