Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η LEHMAN BROTHERS ΚΑΙ Η ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ''ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ'' ΜΕ ΤΟ ''ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ'' ΚΑΙ ΜΙΑ ''ΜΑΙΜΟΥ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ'' ;

Μην ανησυχείτε , είμαστε σε καλά χέρια. Η χρεοκοπία της LEHMAN BROTHERS  το 2008 σήμανε την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που ζούμε σήμερα. 
 
Τα ανώτερα στελέχη της τράπεζας πήγαν φυλακή αλλά στην ιστορία της τράπεζας υπήρξαν και άξια στελέχη της τα οποία πριν την χρεοκοπία της είχαν βρει  δουλειά αλλού, όπως πχ ο κ.Θεοχάρης που από στέλεχος της lehman brothers μεταπήδησε στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ η οποία και αυτή χρεοκόπησε. 
 
Όμως και πάλι, αν κάποιος είναι άξιος θα συνεχίσει το ταξίδι του προς την επιτυχία, έστω και στο Ελληνικό κράτος , το οποίο ωστόσο  και αυτό χρεοκόπησε.
 
Ο αειθαλής κ. Θεοχάρης με την πείρα του στις χρεοκοπίες των LEHMAN BROTHERS και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας . Η πείρα που έχει συσσωρεύσει απο τις LEHMAN BROTHERS και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ , εταιρίες που χρεοκόπησαν και των οποίων αποτέλεσε στέλεχος , εγγυάται ότι θα αντιμετωπιστεί  η χρεοκοπία της Ελλάδας. 
 
Δείτε πως η ''ΜΑΙΜΟΥ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ'' ,όπως αυτοαποκαλείται ο κ.Θεοχάρης, πήρε την  ετήσια ειδική ανταμοιβή (bonus)" για τον εαυτό του ως ποσοστό επί των εισπράξεων της Γραμματείας που υπερβαίνουν τον ετήσιο στόχο – δηλαδή από την είσπραξη των φόρων μας μεταφέροντας το μήνυμα στην μίζερη Ελλάδα ότι η επιτυχία δεν είναι αμαρτία αλλά ευλογία. 
 
Επιτέλους Έλληνες , πετάξτε στα σκουπίδια την μιζέρια και εμπνευστείτε από τον 42χρόνο Έλληνα που με την σκληρή δουλειά του πέτυχε όπου και να βρέθηκε τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ο οποίος είναι υπεύθυνος για την συλλογή των φόρων αλλά και την διανομή του κοινωνικού μερίσματος.Ένα πραγματικό success story

Reuters: Χάρης Θεοχάρης, από την Lehman Brothers στο υπουργείο Οικονομικών

Reuters: Χάρης Θεοχάρης, από την Lehman Brothers στο υπουργείο Οικονομικών

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112994504  15-2 2013
Εκτενή αναφορά στο Χάρη Θεοχάρη, τον άνθρωπο που ήρθε από την Lehman Brothers να εκσυγχρονίσει το απαρχαιωμένο σύστημα της ελληνικής φορολογίας και ανέλαβε την γενική γραμματεία εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, κάνει σήμερα το Reuters.
 
Οπως τονίζει το πρακτορείο, ο 42χρονος με το παιδικό πρόσωπο, περιγράφει τον εαυτό του στο twitter ως «μαϊμού της τεχνολογίας πληροφοριών».
  Καθώς η Αθήνα προσπαθεί να αποφύγει τη χρεοκοπία, το πρώην στέλεχος της Lehman Brothers αναλαμβάνει να εκσυγχρονίσει από που στην πράξη είναι ένα φορολογικό σύστημα με γραφειοκρατία του 19ου αιώνα και να το φέρει στο επίπεδο αυτών της Ευρωζώνης.
  Αν και είχε εγκαταλείψει το Λονδίνο όταν κατέρρεε ο επενδυτικός κολοσσός, οι συνέπειες της κατάρρευσης τον έπληξαν, καθώς βρισκόταν στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ στο ίδιο πόστο του επικεφαλής συστημάτων πληροφοριών.  
Τον περασμένο μήνα διορίστηκε γενικός γραμματέας δημόσιων εσόδων, μία ισχυρή θέση που δημιουργήθηκε κατόπιν εντολών της τρόικας. Η δουλειά του είναι να απαλλάξει τις εφορίες και τις συναρμόδιες υπηρεσίες από τις πολιτικές παρεμβάσεις και τους μη παραγωγικούς αξιωματούχους, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας.
  Ο διορισμός του δείχνει ότι έχει γίνει αντιληπτή η ανάγκη μετάβασης στην εποχή της πληροφορία για το απαρχαιωμένο, βασισμένο στα έγγραφα φορολογικό σύστημα, ώστε να υπάρχει διασταύρωση των διάσπαρτων δεδομένων και να αποκαλύπτονται οι περιπτώσεις εκτεταμένης διαφθοράς. «Δεν είμαι ο τύπος ανθρώπου που θα κλειδωθεί στον πύργο του και δεν θα μιλάει σε κανέναν ... Πρέπει να οργανώσουμε τις υπηρεσίες και να συντομεύσουμε τις τυπικές διαδικασίες», λέει στο Reuters ο ίδιος.
  Νωρίτερα, ως επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών του υπουργείο, εισήγαγε καινοτομίες όπως η διαδικτυακή πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Φανατικός χρήστης του twitter, «τουιτάρει» σχόλια προς τους φορολογούμενους στη μία τα ξημερώματα και στις έξι το πρωί εμφανίζεται φρεσκοξυρισμένος στα τηλεοπτικά πάνελ. «Ο προϋπολογισμός και το σχέδιο διάσωσης έχουν θέσει σαφείς στόχους. Ο καθένας θα κριθεί ως προς αυτούς κάθε τρίμηνο» σημείωσε σε συνέντευξή του.
  Ο Θεοχάρης σκοπεύει να συγχωνεύσει υπηρεσίες της εφορίας ώστε να ενοποιηθούν δυναμικό και πληροφορίες για να γίνει αποδοτικότερο το σύστημα. Κάποιες από αυτές θα εφαρμοστούν δυσκολότερα, όπως η αντικατάσταση επικεφαλής των ΔΟΥ που δεν αποδίδουν σύμφωνα με τους στόχους, αλλά έχουν πολιτικές διασυνδέσεις. Επίσης, πρέπει να αλλάξει η αντίληψη ότι μπορεί να εφαρμόζεται μία πρακτική σε όλες τις περιπτώσεις, προκειμένου να μπορούν να ανταμείβονται οι ελεγκτές που φέρνουν έσοδα στο ταμείο.
  «Θα υπάρξει σκληρή αντίσταση, τόσο από τη διεύθυνση στις εφορίες όσο και από το πολιτικό σύστημα», λέει ο Διομήδης Σπινένης, καθηγητής τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην αφεντικό του Θεοχάρη στο υπουργείο.
  «Θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν τα πράγματα», συμφωνεί ανώνυμα και ένας αξιωματούχος που εμπλέκεται στην μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος. «Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης, οι άνθρωποι με πραγματική εμπειρία και αντίληψη για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά το σύστημα, είναι ελάχιστοι».

 

Ποιος είναι ο Χάρης Θεοχάρης - Ο νέος ανεξάρτητος γραμματέας για τα δημόσια έσοδα με 5 έτη θητεία!


10 Ιανουαρίου 2013




http://eirinika.gr/gr/blog/itsnews1/charis-theoxarhs-aneksarthtos-grammateas.asp

Ο κ.Θεοχάρης θα έχει πενταετή θητεία, που ξεπερνά τον βίο της όποιας κυβέρνησης ή υπουργού Οικονομικών. Η θέση δημιουργήθηκε κατ’απαίτηση της Τρόικας, για να μπει «σφήνα» μεταξύ της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας και της υπηρεσιακής ιεραρχίας, ώστε να εγγυάται την «συνέχεια Κράτους» στην φορολογική διοίκηση.


Πρόκειται για ουσιαστικά για ένα «πείραμα» στην ελληνική δημόσια διοίκηση καθώς ο γενικός γραμματέας θα αναλάβει –σύμφωνα με όσα απαιτεί το Μνημόνιο- με «συμβόλαιο» να φέρει σε πέρας τους στόχους και τις υποχρεώσεις εισπράξεων δημοσίων εσόδων, έχοντας δικό του μηχανισμό διοίκησης και εποπτείας ολόκληρου του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις που θα επισυμβούν στην διάρκεια της δικής του θητείας.
 
Διευκρινίζεται ότι ο κ. Θεοχάρης θα εξακολουθήσει να διατηρεί υπό την επίβλεψή του και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Βιογραφικό

Ο Χάρης Θεοχάρης κατά την διάρκεια της καριέρας του διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων αλλά δούλεψε και σε νεοσύστατες εταιρίες καινοτομίας (start-up). Είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering (Hon) - 1993) από το Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου.

Έχει εκτεταμένη εμπειρία στον σχεδιασμό, ανάλυση και προγραμματισμό. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Lehman Brothers, ηγούμενος της Ευρωπαϊκής ομάδας πληροφορικής μετοχικών παραγώγων της εταιρίας. Ως Διευθυντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια ασχολήθηκε με διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών, βελτιστοποίηση διαδικασιών και επιλεγμένη εισαγωγή εξωτερικών αναθέσεων (outsourcing).
 
Με ικανότητες στην διαχείριση έργων και συστημάτων, στην σύνταξη και παρακολούθηση προϋπολογισμών καθώς και στον έλεγχο κόστους, υπήρξε σύμβουλος του τότε Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι πρόσφατα. 
Στην θητεία του εκεί, ασχολήθηκε με σειρά έργων όπως την Ενιαία Αρχή Πληρωμής, την Απογραφή Αμειβομένων Δημοσίου κ.α. Για σύντομο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της θητείας του ως ΓΓΠΣ, διετέλεσε σύμβουλος του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, ασχολούμενος με την παρακολούθηση δράσεων για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής.

Ντοκουμέντο: Ο Θεοχάρης δίνει μπόνους στον εαυτό του

15 Ιανουαρίου 2014
Νόμιμο, ηθικό ή τίποτα από τα δύο; Πώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, δίνει πρακτικά... μπόνους στον εαυτό του για τα έσοδα της Γενικής Γραμματείας;
 
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το "Κουτί της Πανδώρας", ο Χάρης Θεοχάρης με το νόμο 4093/12 (που δεν είναι όποιος κι όποιος νόμος, αλλά το λεγόμενο "Μεσοπρόθεσμο") στο άρθρο 6, παράγραφος β’, κάνει αυτό ακριβώς: Προβλέπει "ετήσια ειδική ανταμοιβή (bonus)" για τον εαυτό του ως ποσοστό επί των εισπράξεων της Γραμματείας που υπερβαίνουν τον ετήσιο στόχο – δηλαδή από την είσπραξη των φόρων μας, και όλοι ξέρουμε τι φόροι είναι αυτοί…
 
Αυτονόητα τίθεται το ερώτημα, πόσο θράσος θα πρέπει να έχει ένας δημόσιος λειτουργός για να απαιτεί ουσιαστικά νόμιμη μίζα για να κάνει τη δουλειά του, όταν ήδη παίρνει (πιθανότατα) έναν παχυλό μισθό, χωρίς καν να τηρεί τα προσχήματα για το «καλό της χώρας» και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
 
Φυσικά, η απόφαση αυτή δεν είναι προσωπική απόφαση του γενικού γραμματέα, αλλά ενεργοποιείται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης - αποδεικνύοντας ότι σε αυτήν την κυβέρνηση κανείς δε δρα μόνος του...
 
Στο μεταξύ το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι απεργάζεται ήδη την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών είσπραξης φορολογικών εσόδων. Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, αυτό θα γίνει σταδιακά. Το πρώτο βήμα είναι η δημουργία ενός ημιαυτόνομου φορέα της φορολογικής διοίκησης. Ο φορέας αυτός θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και θα έχει διοικητικό συμβούλιο και ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενώ επικεφαλής θα παραμείνει, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο κ. Θεοχάρης. Τα σχέδια αυτά είναι κομμένα και ραμμένα στα συμφέροντα των δανειστών,  οι οποίοι θέλουν να συρρικνώσουν το δημόσιο τομέα και την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρίες.
 
Οι αμοιβές αυτές του κ. Θεοχάρη συνιστούν πρόκληση τη σημερινή εποχή. Την ώρα που την ελληνική κοινωνία μαστίζει τη φτώχεια και την ελληνική κοινωνία, ένας δημόσιος λειτουργός που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον αμοίβεται με μπόνους, μόνο και μόνο για να κάνει τη δουλειά του. Με το ίδιο σκεπτικό θα πρέπει και οι υπουργοί που νομοθετούν και υπηρετούν τους έλληνες πολίτες να αμοίβονται με μπόνους σε περίπτωση για παράδειγμα που καταφέρουν να προσελκύσουν επενδύσεις. Λες και δεν είναι αυτή η δουλειά τους.

Λουκέτο σε τέσσερις ασφαλιστικές εταιρείες του Ομίλου Ασπίς (Ασπίς Πρόνοια) και την «Γ.Η. Σκούρτης ΑΕΓΑ»

Asphaleies_Aspis.JPG
Πολιτικο-οικονομική βόμβα μεγατόνων εξερράγη χθες στην αγορά, 13 ημέρες πριν από τις εκλογές, με την αμετάκλητη απόφαση για λουκέτο σε πέντε ασφαλιστικές εταιρείες, τέσσερις του Ομίλου Ασπίς (Ασπίς Πρόνοια) και την «Γ.Η. Σκούρτης ΑΕΓΑ».
 
Το σοκ συνετάραξε απ άκρου εις άκρον την αγορά που παραπαίει ήδη λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς:
  • Βρίσκονται στον δρόμο 838.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν ασφαλιστικά συμβόλαια στις εταιρείες που έκλεισαν.
  • «Εχασαν τον ύπνο τους» κυριολεκτικά 227.000 καταναλωτές οι οποίοι έχουν συνάψει ισάριθμα συμβόλαια στις εταιρείες του Ομίλου της Ασπίδας.
Την ίδια στιγμή στον αέρα βρίσκονται 2.850 υπάλληλοι των ασφαλιστικών εταιρειών που έκλεισαν, ενώ το ντόμινο συμπαρασύρει και 3.000 ασφαλιστικά γραφεία τα οποία είχαν αποκλειστική συνεργασία με τον Ομιλο της Ασπίδας.
 
Εντυπωσιακή είναι, πάντως, η γιγαντιαία ανάπτυξη των ασφαλιστικών εταιρειών του Ομίλου Ασπίς (κύριος μέτοχος είναι ο Παύλος Ψωμιάδης).
Η συνολική ετήσια παραγωγή ασφαλίστρων στις τέσσερις εταιρείες του, στις οποίες μπήκε από χθες λουκέτο, αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πέρυσι ο κλάδος αυτοκινήτου έφτανε το 9,1% της αγοράς, ενώ εφέτος έπεσε στο 7,3%, καθώς είχαν αρχίσει να χτυπούν τα πρώτα καμπανάκια.
 
Είναι ενδεικτικό πως στις αρχές Ιουνίου στην Ασπίδα είχαν ασφαλιστεί έως 1,4 εκατ. αυτοκίνητα, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η αναζήτηση άλλων φερέγγυων εταιρειών.
 
Σήμερα εμφανίζονται 837.965 ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων και γύρω στα 227.000 συμβόλαια στον κλάδο Ζωής (Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ).
Η ασφαλιστική αγορά, από την πλευρά της, δέχτηκε με ανάμεικτα αισθήματα τον χθεσινό καταιγισμό των λουκέτων. Εκπρόσωποί της θα μιλήσουν για «σκληρή απόφαση που αποβλέπει όμως στο ξεκαθάρισμα της αγοράς και την προστασία των ασφαλισμένων».
 
Αναγνωρίζουν, όμως, ταυτόχρονα πως για ένα μακρύ χρονικό διάστημα η ασφαλιστική αγορά θα κλυδωνίζεται από τη χθεσινή απόφαση της ΕΠΕΙΑ (Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης), επιτείνοντας την κρίση αξιοπιστίας των καταναλωτών απέναντι στις ασφαλιστικές εταιρείες.
ΕΘΝΟΣ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: