Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Πώς οι λαϊκές αγορές «ξανάφεραν» στην επιφάνεια τα «φαντάσματα» της κυβέρνησης

dianomi_trofimonΤις εικόνες που είχε εξαφανίσει με μεθοδικότητα και σχέδιο από την τηλεόραση και το διαδίκτυο η κυβέρνηση, ξανάφερε στην επιφάνεια τις τελευταίες ημέρες η πρωτοβουλία των επαγγελματιών λαϊκών αγορών για διανομή φρούτων και ζαρζαβατικών, στο πλαίσιο του αγώνα τους κατά των εξοντωτικών μέτρων (τις εικόνες των εξαθλιωμένων Ελλήνων να σχηματίζουν ουρές εκατοντάδων μέτρων, να σπρώχνονται και να τσαλαπατιούνται για ένα δωρεάν μαρούλι και μια σακούλα με πατάτες και ντομάτες).

Αυτά είναι τα αδιανόητα πλάνα για μια χώρα της Ευρωζώνης εν’ έτει 2014. Αυτές είναι σκηνές, βγαλμένες από τον βασανισμένο βίο εκατομμυρίων Ελλήνων. Αυτές είναι εικόνες που το σύστημα κατάφερε να εξοβελίσει από τους ελεγχόμενους τηλεοπτικούς δέκτες, αλλά και εν πολλοίς από το πιο ελεύθερο –μέχρι στιγμής- internet.
Όλα τα θλιβερά, που αποτελούν πλέον καθημερινότητα στις φτωχότερες, αλλά και τις μεσαίες γειτονιές της Αθήνας και των μεγάλων αστικών κέντρων τα χρόνια του μνημονίου, δεν συνάδουν με το κυβερνητικό σενάριο του success story και της «επελαύνουσας ανάπτυξης».
Οι κυβερνητικοί δεν ήθελαν να φαίνεται ότι την ώρα που αυτοί θριαμβολογούν για την επιστροφή στις αγορές, το πρωτογενές πλεόνασμα και τάζουν «λαγούς με πετραχήλια», εκατομμύρια Έλληνες, δίνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης, στην κυριολεξία, για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Παλεύουν για να βρούν κάτι -ότι να ΄ναι- για να τραφούν. Καταφεύγουν σε συσσίτια διαφόρων φορέων, τρέχουν σε κοινωνικά παντοπωλεία, αναζητούν την όποια προσφορά τροφίμων. Και ‘ναι, ψάχνουν στα σκουπίδια για πεταμένη τροφή. Κι αυτοί δεν είναι οι «συνήθεις ύποπτοι» της κοινωνίας, αλλά νοικοκύρηδες, με ζωές που καταστράφηκαν από τα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα εφάρμοσαν. Πολίτες καθωσπρέπει, που τους κατάντησαν παρίες!
Αυτή την πραγματική, τραγική Ελλάδα το σύστημα την θέλει θαμμένη, κρυμμένη, να μην εμφανίζεται πουθενά, γιατί διαψεύδει αφοπλιστικά την ψεύτικη ευφορία, που προβάλλει. Και το είχε καταφέρει για αρκετούς μήνες.
Μόνο, που οι αγωνιζόμενοι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών στη δική τους προσπάθεια για επιβίωση, έβγαλαν από τον «άλλο κόσμο» τα «φαντάσματα» της κυβέρνησης, λίγες μέρες προς τις εκλογές. Ίσως, για να επιβεβαιώσουν ότι τελικά, από ένα περίεργο καπρίτσιο της μοίρας, η αλήθεια δεν μπορεί να μείνει κρυμμένη, όσο ζοφερή κι αν είναι.
Δημήτρης Κυριακόπουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Φαινόμενα σαν και αυτό όπου …δήθεν παραγωγοί προσφέρουν ‘’δωρεάν’’ λαχανικά, κάνει το γύρο της Ελλάδας και του κόσμου, από την βρώμικη προπαγάνδα των πουλημένων χαφιέδων.
Αδίστακτοι πουλημένοι χαφιέδες και απόγονοι του ΜΑΥΡΟΥ εμφυλιακού αίματος, των κουκουλοφόρων γερμανοτσολιάδων, των χαφιέδων, των αδελφοκτόνων φονιάδων, των εφιαλτών, νύχτα μέρα οργιάζουν στην πρόστυχη προπαγάνδα και υπονόμευση των πάντων.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ

Έτσι ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ της καταστροφής μας Κωστάκης Καραμανλής κρύβεται κάτω και πίσω από τα λάχανα και ξεγλιστρά χωρίς να μιλήσει καθόλου για την εξΑΙΤΙΑΣ του κατάντια των Ελλήνων.
Κάθε μέρα , με τα νοικιασμένα μπλογκς και τους ‘’αγορασμένους’’ ή, τους κομματικά παράλυτους χαφιέδες-μπλόγκερς, ισοπεδώνουν τα πάντα εν ονόματι της ιδιοτέλειας των ιδίων και των νταβατζήδων τους. Τίποτε δεν γίνεται σύμφωνα με τα ..γούστα τους ! Κανένας δεν είναι Έλληνας εκτός από τους..ίδιους. Τα πάντα είναι είτε λάθος, είτε γίνονται με ιδιοτέλεια και ..μάσα !

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ, ΣΤΟ 2009 ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ !

Πίστευε ποτέ κανείς, ότι η Ελλάδα μας η πατρίδα μας που το 2004 μιλούσε όλος ο κόσμος για αυτήν, ότι λίγα χρόνια αργότερα θα χρεοκοπούσε? Τι ακριβώς μεσολάβησε και χάθηκε μαζί με το όνειρο και όλη η οικονομική μας υποδομή, και γεμίσαμε φτώχεια και ανεργία? Η κυβέρνηση Καραμανλή με πρωτόγνωρη έως και ΥΠΟΠΤΗΥ αδράνεια, οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία και τους Έλληνες στη κόλαση . Που ήταν Καραμανλής και Σαμαράς που έκλειναν τα μάτια και όχι μόνο δεν έκαναν τίποτε , αλλά επί πλέον έκαναν και εκατοντάδες χιλιάδες άχρηστες και περιττές πλην όμως καθαρά κομματικές προσλήψεις.΄Ηθελαν να χρεοκοπήσουμε ΄η ήθελαν να ‘’χρεοκοπήσουν’’ τον Παπανδρέου που θα γινόταν πρωθυπουργός? Αυτή η προδοτική ενέργεια δεν θα τύχει της αντίστοιχης δικαστικής έρευνας και τιμωρίας?

• ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ??

Η ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…!
Εικόνες ντροπής , εκμετάλλευσης και παραπληροφόρησης καφάσια γεμάτα λαχανικά και γύρω τους στιβαγμένοι άνθρωποι που αγωνίζονταν για μια χούφτα λαχανικά. Η προπαγάνδα καλά στημένη και οι πληρωμένοι κλακαδόροι με τις κάμερες έτοιμοι για το ‘’θέαμα’’ που είχαν στήσει τα κοράκια της ανθελληνικής προπαγάνδας των ‘’συντρόφων’’ της αντιπολιτευτικής διαπλοκής. Εικόνες που ΠΡΕΠΕΙ να μας θυμίζουν την αθλιότητα της διακυβέρνησης ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. Μέσα σε πέντε χρόνια οι …ανεύθυνοι ‘’άρχοντες’’ διέλυσαν την Ελλάδα και κατέστρεψαν την οικονομία. Από 2% έλλειμμα το ΕΦΘΑΣΑΝ ‘’ΕΠΑΞΙΩΣ’’ 16% !!! το δε χρέος το ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΝ και από 178 δις. το έφτασαν 300 δις.??
Γιατί ο Καραμανλής και όλοι οι υπουργοί του δεν είναι ΦΥΛΑΚΗ???
Η κατάντια και η διάλυση της χώρας παρά την ΠΙΕΣΗ όλης της ΕΕ. Δεν συνιστά πράξη ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ???