Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Άνοιγμα Τσίπρα στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ

atsiprasΜε το βλέμμα στραμμένο στη μάχη της Κυριακής μίλησε χθες στην Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας, σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, απευθύνοντας κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε δημόσιο κάλεσμα για την στήριξη του υποψηφίου του ΚΚΕ για το δήμο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη λέγοντας πως «τώρα δεν είναι η ώρα της διάσπασης, των εμφυλίων, του κατακερματισμού, αλλά η ώρα της ενότητας, όχι μόνο των αριστερών ανθρώπων, αλλά όλων όσοι δεν θέλουν τους δήμους και τις περιφέρειες πεδία βολής των μνημονίων και υπηρεσίες του κ. Φούχτελ» και συμπλήρωσε πως "είμαι βέβαιος ότι όλοι οι αριστεροί, οι κομμουνιστές που γνωρίζουν πόσο κρίσιμη υπήρξε η ενότητα στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, ανεξάρτητα από διαφορές και διαφωνίες, θα κάνουν αυτή την Κυριακή το χρέος τους».

Η επιλογή δεν είναι τυχαία, καθώς στη μάχη της Περιφέρειας στην Αττική, όπου στοιχηματίζουν πολλά στην υποψήφια του κόμματος, Ρένα Δούρου, ο Θανάσης Παφίλης έλαβε 11,66%, ενώ στην Αθήνα, όπου θα δώσει τη μάχη του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Νίκος Σοφιανός έλαβε 7,41%.
Παπαδημούλης

Το ίδιο άνοιγμα είχε κάνει δύο ημέρες νωρίτερα ο Δημήτρης Παπαδημούλης, καλώντας, μέσω twitter, σε παζάρια την ηγεσία του ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα είχε γράψει:
Ο ΣΥΡΙΖΑ στον Β γύρο στην Πάτρα, ψηφίζει "μονοκούκι" Πελετίδη. Το ΚΚΕ μπορεί κάνει το ίδιο, έστω στον Βόλο; Περιμένουμε μια σαφή απάντηση.
ΚΚΕ

Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Κώστας Πελετίδης, σημείωνε, ανάμεσα σε άλλα, σε δήλωσή του:
«Επειδή κάποιοι σπεύδουν να συνδέσουν την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Πάτρα με στήριξη στον β' γύρο του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης και με προφανή αντάλλαγμα, είτε τη στήριξη των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλες περιοχές ή δήμους, είτε την άμβλυνση της κριτικής μας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ δεν κάνει παζάρια. Με συνέπεια αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, τις κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν, την ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα»

http://gorga.gr/index.php/ epikairotita/3191-anoigma- tsipra-stous-psifoforous-tou- kke

Δεν υπάρχουν σχόλια: