Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Εισαγγελία διαφθοράς για Βενιζέλο

 Έχει να πει κάτι η θεούσα μανδάμ Ευτέρπη, γι αυτό;;;;;;;
Μπα... Τα είπε όλα ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ στο άρθρο του περί ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ.

Η Ελλάδα, δεν έχει οικονομικό έλλειμμα.
Έχει ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!
ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ στα ανώτερα κλιμάκια της Δικαιοσύνης. Κι αυτό φτάνει, για να την διαλύσει ως χώρα..

Οι πρώτοι που πρέπει να οδηγηθούν στις κρεμάλες, είναι οι ανώτατοι δικαστές, είτε συμμετέχουν στην εγκληματική συμμορία, είτε σιωπούν. 
Γιατί ο σιωπων, δοκεί συναινείν.

Πόπη Σουφλή

Σάλος έχει προκληθεί από την ποινική προκαταρκτική δικογραφία του Εισαγγελέα Διαφθοράς κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η οποία διανεμήθηκε σήμερα στους Βουλευτές
 
Του Νίκου Τσιμπίδα

Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό που απέστειλαν οι εισαγγελείς διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριανός και Πόπη Παπανδρέου «από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών – μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Ε. Βενιζέλου, πρ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, και του Γ. Παπακωνσταντίνου, πρ. Υπουργού Οικονομικών, κατά το χρονικό διάστημα από την 17-10-2010 κ.ε.»

Η δικογραφία σχηματίσθηκε ύστερα από σχετικές ενέργειες της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η κα. Κωνσταντοπούλου είχε αποστείλει στους Εισαγγελείς Διαφθοράς όλα τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά και τα κατατεθέντα έγγραφα της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής στις 18-12-2013.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία παρελήφθη από τη Βουλή στις 4 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να τερματίσει τις εργασίες της Ολομέλειας. Αυτό σημαίνει πως η υπόθεση οδηγείται στο αρχείο μιας και μετά το πέρας της κοινοβουλευτικής περιόδου το οποίο προέκυψε από το απότομο κλείσιμο της Βουλής η υπόθεση παραγράφεται.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ
Ενδιαφέρον έχει και η διαδρομή της δικογραφίας. Η κα. Κωνσταντοπούλου αποστέλλει όλα τα στοιχεία στην αντιεισαγγελέα Εφετών, Ελένη Ραϊκου στις20/12/2013. Η κα. Ραϊκου διατάσει την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στις24/12/12013. Τρείς μήνες μετά, στις 18/03/2014, οι Εισαγγελείς διαφθοράς στέλνουν το πόρισμα τους στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις 5/5/2014,μετά από 45 ημέρες, διαβιβάζει το πόρισμα στον Υπ. Δικαιοσύνης, ως οφείλει. Τέλος 1 μήνα μετά, στις 4/6/2014, η δικογραφία βρίσκει επιτέλους το δρόμο προς τη Βουλή άλλα εκείνη την ημέρα η Βουλή έβαζε λουκέτο.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΟΥΛΗ
Εάν η Βουλή δεν είχε κλείσει τότε η υπόθεση δεν θα είχε παραγραφεί και θα υπήρχε η δυνατότητα με τις υπογραφές 30 υπογραφές βουλευτών να κατατεθεί αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τους Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου. Για τη έγκριση σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής θα απαιτείτο η θετική ψήφος 151 βουλευτών.


stokokkino.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: