Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Καταρρέει από τα ελλείμματα ο ΟΑΕΕ

Ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες αδυνατεί να πληρώσει τις εισφορές του, δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και απειλείται με κατάσχεση. Την ίδια ώρα ο ΟΑΕΕ, το Ταμείο όλων των ελεύθερων επαγγελματιών, καταρρέει υπό το βάρος των μεγάλων ελλειμμάτων και είναι αμφίβολο αν θα μπορεί να καταβάλλει συντάξεις και στο μέλλον. 
Στο αδιέξοδο αυτό είναι εγκλωβισμένοι 370.000 ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν σταματήσει να πληρώνουν τις εισφορές τους αλλά και το ασφαλιστικό ταμείο τους το οποίο εκτιμάται ότι φέτος θα έχει μαύρη τρύπα 720 εκατ. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι το σύνολο των απλήρωτων εισφορών προς το Ταμείο φθάνει τα 7, 4 δισ. ευρώ - το 80% αυτών προέρχεται από μικροοφειλέτες που χρωστούν έως 10.000 ευρώ.
Κύκλοι των ασφαλιστικών ταμείων εκφράζουν την ανησυχία τους για την οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ και προειδοποιούν για ακόμη χειρότερες ημέρες από τον Σεπτέμβριο κα μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να απειλείται η ομαλή καταβολή των συντάξεων. "Η πληρωμή των 265 εκατ. ευρώ τον μήνα σε συντάξεις του ΟΑΕΕ από τον Σεπτέμβρη και μετά θα είναι ένας γρίφος" διαπιστώνει ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ, Θανάσης Καπωτάς (πληροφορίες: «Τα Νέα»).
Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Εργασίας με νομοσχέδιο το φθινόπωρο θα επιχειρήσει την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων σε τρία ταμεία κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ), σχολιάζοντας ότι μέχρι τώρα έγιναν «επιφανειακές ενοποιήσεις» μετά τις οποίες διατηρούνταν «διαφορετικά λογιστήρια», «μη συμβατά  πληροφοριακά συστήματα», ακόμη και η δυνατότητα «επιλογής παροχών» με το παλαιό ή το νέο σύστημα.
Σύμφωνα με «το Βήμα», μετά την ψήφιση του νόμου για ένα διάστημα θα διατηρηθεί ως αυτόνομο το ΝΑΤ (ναυτικών). 
Προς τον ΟΑΕΕ οδεύει το ΕΤΑΑ (γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι), ενώ πιθανότητα στο ΙΚΑ θα ενταχθεί το ταμείο Τύπου (ΕΤΑΠ ΜΜΕ), παρότι υπάρχουν και απόψεις για ενοποίησή του με τον ΟΑΕΕ. 
Μάλιστα στις προτάσεις περιλαμβάνεται και η ενσωμάτωση στο ΙΚΑ, ως ειδικών λογαριασμών, όλων των αντίστοιχων ταμείων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας των μισθωτών. 
Την ίδια στιγμή οι ένστολοι θα έχουν την δυνανότητα να συστήσουν το δικό τους επικουρικό Ταμείο για να λάβουν εφάπαξ ύστερα από την απόφαση να ενταχθούν τα υφιστάμενα Ταμεία στο ΕΤΕΑ. Η απόφαση αυτή οδηγεί αναπόφευκτα σε περικοπές του εφάπαξ λόγω της εφαρμογής της αρχής του μηδενικού ελλείμματος και της βιωσιμότητας του ενιαίου επικουρικού ταμείου. 

Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

[[ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ !!!]]
ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ????

ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ???

Περνώντας την πόρτα του SUPER MARKET για να ψωνίσεις, ή , πηγαίνοντας στη ‘’λαϊκή’’ , Έλληνα ψάξε στην τσέπη σου να δεις πόσα ελάχιστα χρήματα έχεις. Θυμάσαι πως ζούσαμε μέχρι το 2004, που όλος ο κόσμος μας ζήλευε και μας καμάρωνε. Μέσα σε πέντε χρόνια η κλίκα του Καραμανλή Σαμαρά ,διπλασίασε το Δημόσιο χρέος, και από 178 δις Ευρώ το πήγε στα 300 δις ευρώ, ώστε να γίνουμε ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ και ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ για μια ζωή στους Ευρωπαίους, χωρίς δυνατότητα και ΕΛΠΙΔΑ απελευθέρωσης. Σήμερα γνωρίζεις ποιοι φταίνε για την κατάντια μας και το χάλι μας. Είναι η αιώνια δεξιά που πάντα μας κρατούσε ‘’αιχμάλωτους’’ και ‘’ όμηρους’’ και εθνικά και οικονομικά, ώστε οι ΝΕΟΙ κοτζαμπάσηδες να μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν και να νέμονται τα ‘’όσα κληρονόμησαν’’ .Το κράτος του Αντώνη, το κράτος της Ντόρας, το κράτος του Πάκη, το κράτος του Στυλιανίδη, το κράτος Αλογοσκούφη, το κράτος, του Παπαθανασίου, το κράτος του Βατοπεδίου, το κράτος των ομολόγων, το κράτος των κουμπάρων, το κράτος των Ψωμιάδηδων , το κράτος των Λυκουρέζων, το κράτος των όμορφων και των κουνιστών , το κράτος της Σαλώμης ! το κράτος των καμένων να διαλύει την Ελλάδα και να μας οδηγούν στο γκρεμό !
Γιατί ο Καραμανλής και ο Σαμαράς,ΔΕΝ αντέδρασαν και δεν ενημέρωσαν για την χρεοκοπία που ΗΔΗ κτυπούσε την πόρτα μας? Ήταν τόσο ανθέλληνες που προετοίμαζαν την επιστροφή του καταστρέφοντας τον Παπανδρέου και την Ελλάδα? Συνειδητή ΠΡΟΔΟΣΙΑ και υπακοή στην ξένη κλίκα ή, άθλια αμέλεια και ανικανότητα???
Μας έδεσε χειροπόδαρα, όπως ο …αείμνηστος εβραιότουρκος μπάρμπας του, ώστε ΚΑΝΕΙΣ Έλληνας πρωθυπουργός στο μέλλον, να μην μπορέσει να αποσκιρτήσει από τους δεσμούς των Ευρωπαίων, ακόμη κι αν θίγεται η Εθνική μας αξιοπρέπεια, ώστε να ψηφίσουμε ΝΑΙ ! σε όλα τα συνταγματικά δεσμά της ΕΕ και να μεταβληθούμε σε …αριθμούς χάνοντας τα πάντα?
Διότι άλλο να είσαι μια χώρα οικονομικά υγιής και άλλο να είσαι ο ζήτουλας και ο αξιολύπητος της παγκόσμιας κοινότητας.
Γι αυτό και η πρώην πρόεδρος της Βουλής , κ. Αννα Ψαρούδα –Μπενάκη, μίλησε στον Πρόεδρο Παπούλια για [[ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ !!!]] Με τι στοιχεία, ‘’μίλησε’’ για απώλεια εθνικής κυριαρχίας, η οποία συνήθως είτε επιβάλλεται δια των όπλων είτε δια της οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας. Εννοούσε ΑΡΑΓΕ τα 300 ΔΙΣ. Του ΧΡΕΟΥΣ που αυτό μόνο του δεν ήταν δυνατόν να αποπληρωθεί ποτέ?

ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΝ, δημιουργώντας ‘’πάτημα’’ για δήθεν αντεθνική ενέργεια της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Κατέστρεψαν κάθε οικονομική δραστηριότητα προσλαμβάνοντας 865.000 υπαλλήλους με κομματικές ταυτότητες, προκειμένου να δημιουργήσουν το στρατό των ΓΑΛΑΖΙΩΝ ψηφοφόρων, των οποίων η ΣΙΓΟΥΡΗ αποπομπή από νέα κυβέρνηση θα δημιουργούσε αυτόματα, ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ για επαναφορά της δεξιάς στην εξουσία. Και αφού μας κατέστρεψε , λιποτάχτησαν ενώ όλο το διάστημα έβγαζαν τα λεφτά τους σε ξένες τράπεζες στο εξωτερικό. Σήμερα κρύβονται σαν ‘’άρρωστες’’ γάτες και χαλάνε τα χρήματα που κάθε μήνα παίρνουν χωρίς να προσφέρουν τίποτε στην πατρίδα μας.
Υπάρχουν άραγε ΕΛΛΗΝΕΣ ψηφοφόροι της δεξιάς που δεν επιθυμούν την τιμωρία της κλίκας εκείνης που μας κατέστρεψε και μας μετέβαλε σε επαίτες και παρίες?

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ? ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ
ΒΑΡΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑ ΄Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ???
Οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία, ύποπτα βρώμικα και με πολύ ανεξήγητο τρόπο και σχέδιο, αφού γνώριζαν από το 2007 με κάθε λεπτομέρεια ότι, το 2009 θα είχαμε χρεοκοπήσει επίσημα, και στην ουσία θα είμαστε και εκτός Ευρώ και Ευρώπης. Αλλά το πιο βρώμικο και άνανδρο της υπόθεσης, είναι αφού λιποτάχτησαν γνωρίζοντας τα χάλια τους και τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει, επιχείρησαν να τα ‘’φορτώσουν’’ στις πλάτες του Πασόκ, που βρισκόταν στην εξουσία …είκοσι ημέρες !!!! αφού εν τω μεταξύ , ΟΛΗ Η ΚΛΙΚΑ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ και τα χρήματα τους , μαύρα και άσπρα, ‘’ΠΕΤΟΥΣΑΝ’’ με κάθε τρόπο για τις ξένες τράπεζες του κόσμου.
Αν όμως , το 2009 τον Οκτώβριο, δεν γίνονταν εκλογές και παρέμενε η κυβέρνηση Καραμανλή στην εξουσία, ποιος θα μας πει τι θα συνέβαινε?
1. Θα μπορούσε να δανείζεται αφού ήδη το έλλειμμα ήταν 35 δις για να επιβιώσουμε, και για τα χρέη πάνω από 300 δις. ευρώ, χωρίς τα νέα έξοδα που κάθε μέρα δημιουργούνταν?
2. Θα προσέφευγε στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ για να πάρει κι άλλο δάνειο αφού γνώριζε όλες τις συνέπειες περί εφαρμογής μέτρων μειώσεως του ελλείμματος , ή ,
3. Θα άφηνε τη χώρα να χρεοκοπήσει και να γίνουμε μία νέα Αργεντινή?
Τι ακριβώς θα συνέβαινε ποιος καλόπιστος γνώστης του θέματος θα μπορούσε να μας δώσει μερικές απαντήσεις?