Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ουκρανοί καίνε τα φύλλα επιστράτευσης και ο ΥΠΟΙΚ της χώρας δηλώνει ότι "Λεφτά για τον πόλεμο, τέλος"!

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Π.Ποροσένκο, φορώντας στρατιωτική στολή επιθεώρησε κέντρο εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού και προσπάθησε να ενθαρρύνει μάχιμους και κοινή γνώμη, λέγοντας ότι η χώρα του δεν
αντιμετωπίζει εμφύλιο αλλά "πολεμάει ξένους μισθοφόρους" την ώρα που η δυσαρέσκεια φουντώνει μεταξύ των πολιτών στην Ουκρανία για τον πόλεμο που η δύση έχει εμπλέξει την χώρα. Γονείς και σύζυγοι έκλεισαν δρόμους για να μην πάνε οι δικοί τους άνθρωποι στο Ανατολικό μέτωπο, καίγοντας δημοσίως τα φύλλα της επιστράτευσης.

Αλλά και στις γραμμές των στρατευμένων επικρατεί αγνάκτιση η οποία κοινοποιείται στο διαδίκτυο με μηνύματα απόγνωσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Ουκρανίας χρήματα για τον πόλεμο με τους αυτονομιστές, αρκούν έως την 1η Αυγούστου.

"Δεχόμασταν επιθέσεις για μία εβδομάδα και δεν μας βοηθούσε κανείς, δεν έχουμε φαγητό να φάμε", αναφέρουν οι Ουκρανοί στρατιώτες που αυτομολούν στην Ρωσία.

Πριν λίγο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο ομόλογός του των ΗΠΑ Τζον Κέρι, σε τηλεφωνική τους συνομιλία την Κυριακή, συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί η άμεση κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας σήμερα.

Με ανακοίνωση η κρίση στην Ουκρανία περιγράφεται ως μια «εσωτερική σύγκρουση» (που σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζει η Μόσχα ακόμα τουλάχιστον, την ανεξαρτησία της Νέας Ρωσίθας), ενώ Ουάσινγκτον και χώρες της Δύσης κατηγορούν τη Μόσχα ότι υποστηρίζει τους αντάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: