Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Δέσμιοι της υπερφορολόγησης 2,4 εκατ. πολίτες – Χρωστάμε 51,8 δισ. ευρώ!

heiropedes2Οι αριθμοί πολλές φορές «λένε» την αλήθεια… Στην Ελλάδα των μνημονίων, το σύνολο των οφειλετών προς το Δημόσιο ήδη έχει ξεπεράσει τα 2,4 εκατ. άτομα!
Συνολικά, από τα τέλη του 2012 μέχρι σήμερα, το σύνολο των οφειλών που έχουν οι πολίτες προς την εφορία «αγγίζει» τα 51,8 δισ. ευρώ. Παράλληλα, από την 1η Ιανουαρίου του 2013, με βάση τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, οι «νέες οφειλές» έφτασαν στα 15,2 δισ. ευρώ μέχρι και τον Ιούλιο του 2014. Και μόλις ένα μήνα πριν, τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ήταν 13,9 δισ. ευρώ (μέσα σε… 30 ημέρες αυξήθηκαν περίπου κατά 1,3 δισ. ευρώ).

Χωρίς να απαιτείται ανάλυση σε βάθος, εάν η φορολογική πολιτική δεν αλλάξει άμεσα (κάτι το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν διαφαίνεται να είναι στις προθέσεις τόσο της κυβέρνησης, όσο και της τρόικας και του Βερολίνου) μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια θα έχουν «φτωχοποιηθεί» πραγματικά τα 2/3 του πληθυσμού (με αρκετές απόψεις να εκτιμούν ότι κάτω από τα όρια της ανέχεια μπορεί να περάσουν ακόμη και τα ¾ των πολιτών). Το γεγονός αυτό, φυσικά, πρέπει να προβληματίζει και την Αξιωματική Αντιπολίτευση και, κυρίως, όσα από τα μεγαλοστελέχη της θεωρούν ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει… νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: