Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ενημερωτικό Δελτίο - Συνέντευξη στο Πρωινό ΑΝΤ1 29.09.2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
Ενημερωτικό Δελτίο
                         Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Στην τηλεοπτική εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1 συμμετείχε ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, και είπε σχετικά με τα ερωτήματα που του τέθηκαν :
Παπαδάκης: Έρχεται η Τρόικα από αύριο. Τι θα κάνετε αλήθεια αν όλα αυτά τα οποία ζητάει η Τρόικα τα βάλει; Σου λέει κύριε είναι τα προ απαιτούμενα. Τα έχετε ψηφίσει ή ήσαστε υποχρεωμένοι να τα εφαρμόσετε. Τι θα κάνετε κύριε Υπουργέ; Αν ζητήσει για παράδειγμα το ΕΚΑΣ.

Ο Υπουργός απάντησε : «Να πούμε κύριε Παπαδάκη ότι είμαστε σε μια περίοδο που συζητάμε και δείξατε αναλυτικά προηγουμένως τα θέματα που συζητούνται και από το Υπουργείο Οικονομικών για αποκλιμάκωση των βαρών. Μικρή, σταδιακή, αλλά συζητάμε πλέον για αποκλιμάκωση φορολογικών και γενικότερα βαρών.
Αυτό, δεν έρχεται ως αποτέλεσμα κάποιας πολιτικής απόφασης ή τυχαία. Είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής  δουλειάς που έχει γίνει μέχρι τώρα, μπαίνουμε ούτως ή άλλως σε μια περίοδο με θετικό πρόσημα σε όλους τους δείκτες, αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα για τον πολίτη άμεσα αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση των φόρων.
Είμαστε λοιπόν, σ΄ αυτή την περίοδο και το συζητάμε. Ταυτόχρονα είναι το κλείσιμο της συμφωνίας, μέχρι 31/12/2015, ξέρετε ότι ισχύει η τριμερής. Αυτό τι σημαίνει : ότι εκ των πραγμάτων έρχονται στο τραπέζι όλες οι εκκρεμότητες, όλα τα θέματα τα οποία υπάρχουν, που δεν έχουν υλοποιηθεί ή που έχουν υλοποιηθεί με άλλο τρόπο και αυτό γίνεται συζήτηση για όλα τα θέματα, και από την πλευρά των εταίρων.»
Στη συνέχεια της συζήτησης ο Υφυπουργός είπε πως : « Αυτή η συζήτηση της αποκλιμάκωσης των φόρων πριν ένα χρόνο ήταν ουτοπική.  Τώρα είναι πραγματική. Για ποιο λόγο; Γιατί μπορεί η οικονομία να σηκώσει αυτές τις αποκλιμακώσεις και πολύ περισσότερες θα έλεγα εγώ.»
Παπαδάκης : Να μπούμε στην ουσία κύριε Υπουργέ. Μειώσαμε τους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα, στο όνομα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας και για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Η ανεργία μεγάλωσε, ανάπτυξη δεν είχαμε, η ανταγωνιστικότητα που την είδατε…
Υφυπουργός : Όχι, δεν είναι έτσι που τα λέτε. 1ον, βελτιώθηκε η ανταγωνιστικότητα της χώρας κατά 15 θέσεις στη διεθνή κλίμακα και πρέπει να τα λέμε αυτά. Τα αποτελέσματα της μεταβολής στην οικονομία έρχονται με μια διαφορά φάσης, το ξέρουμε αυτό πια.
Παπαδάκης : Κύριε Υπουργέ αυτό είναι φορολογία και αίμα. Δεν είναι ανάπτυξη. Εσείς είστε δίκαιος άνθρωπος. Εάν ερχόταν από την ανάπτυξη εγώ θα ήμουνα μαζί σας.
Υφυπουργός : Μα ακριβώς. Οι θυσίες είναι που έφεραν το θετικό αποτέλεσμα και ο ορθολογικός  σχεδιασμός. Έρχεται λοιπόν τώρα, και σε σχέση με την ανταγωνιστικότητα να έχεις μια βελτίωση τεράστια. Και γι’  αυτό λέμε ότι δεν χρειάζεται παρά πέρα πίεση ούτε αλλαγές στο συγκεκριμένο τομέα. Η ανεργία είδατε ότι αντιστράφηκε το πρόσημο; Δηλαδή μέχρι πέρυσι αυξανότανε κι έφτασε 27,8; Φέτος έπεσε έστω μια μονάδα; Έστω! Ελάχιστα τι σημαίνει αυτό;
Παπαδάκης : Έπεσε ελάχιστα σε σχέση με την αύξηση του τουρισμού.
Υφυπουργός : Είναι πέρα από το εποχιακό. Μην τα μπερδεύετε τα πράγματα. Πέρα από το εποχιακό υπάρχει αντιστροφή στο πρόσημο. Αυτό είναι θετικό. Αρκεί; Όχι βέβαια. Είναι δυνατόν να έχει αυξηθεί 17 μονάδες και να είμαστε ικανοποιημένοι με μισή ή μια μονάδα; Σε καμία περίπτωση. Έχετε απόλυτο δίκιο αλλά έχουμε αντιστροφή πορείας.
Παπαδάκης : Έρχονται και λένε απελευθέρωση των απολύσεων. Τι θα τους πείτε; Ένα ένα θα τα πάρουμε. Τι θα τους πείτε για το θέμα των απολύσεων;
Υφυπουργός : Αυτό το θέμα το έχουμε συζητήσει κύριε Παπαδάκη πολλές φορές. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Θεσμοθετήσαμε το πλαίσιο με την κοινωνική διάσταση για την προστασία των εργαζομένων. Η συμφωνία είναι μετά από τη δικιά μας πρόταση θα έρθει και με ανεξάρτητο οργανισμό από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας που είναι ένας αποδεκτός οργανισμός και από τους εργαζόμενους και από τους εργοδότες, η αξιολόγηση θα γίνει αυτές τις ημέρες στη Γενεύη, σήμερα αύριο και μεθαύριο.
Παπαδάκης : Η Τρόικα έρχεται και λέει απελευθέρωση των απολύσεων και επιμένει…
Υφυπουργός : Δεν μπορεί να το πει, αν η αξιολόγηση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας όπως συμφωνήσαμε είναι θετική, για το σύστημα το οποίο έχουμε φτιάξει δεν μπορεί να πει τίποτα. Αυτή είναι η συμφωνία. Επιμείναμε, είπαμε όχι σε νομοθετική ρύθμιση χωρίς να υπάρξει αυτή η αποτίμηση και πιστεύω ότι θα έχουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα γιατί πράγματι είναι ένα σύστημα σύγχρονο που προστατεύει τον εργαζόμενο και δίνει τη δυνατότητα στην επιχείρηση αν το πρόβλημά της είναι το συγκεκριμένο και όχι άλλα προβλήματα, να επιβιώσει προκειμένου να έρθει να ξαναπάρει τους εργαζόμενους.»
Ο Υφυπουργός σχετικά με το ΕΚΑΣ και τα επιδόματα είπε : «Στο ΕΚΑΣ, η αδικία είναι ότι έχει οικονομικά κριτήρια και μάλιστα τεκμαρτά άρα λαμβάνει υπόψη και την περιουσία. Είναι λάθος. Το τεκμαρτό είναι η μεγάλη αδικία γιατί κάποιος απέκτησε ένα σπίτι υπό άλλες συνθήκες και τον ακολουθεί αυτό το πράγμα.
Στο θέμα των επιδομάτων θα ακούτε εμένα, όχι τους διάφορους που βγαίνουν και λένε διότι εγώ χειρίζομαι αυτά τα θέματα. Θα σας πω λοιπόν : 1ον ότι έχει συμφωνηθεί σε σχέση με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική πολιτική, στην Κυβέρνηση (είναι απόφαση της Κυβέρνησης) σιγά σιγά όλα όσα διάφορα Υπουργεία ασκούν, να έρθουν στο Υπουργείο Εργασίας, αυτό δεν είναι άμεσο βέβαια, χρειάζεται ένα διάστημα τουλάχιστον τριών ετών, τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με  την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας που είναι το 5, το  6, το 7% του πληθυσμού έχουμε ως βάση το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το οποίο θα πούμε παρακάτω, έχουμε ένα 30% …
Το Γραφείο της Βουλής έκανε ένα copy paste από διάφορες μελέτες μην το λαμβάνετε υπόψη γιατί είναι παραπάνω. Το Γραφείο της Βουλής λέει ότι είναι 2,5 εκατομμύρια ενώ εγώ σας λέω ότι είναι 3,300.
Πρόκειται περί ενός γονατογραφήματος. Έχει κόψει από διαφορετικές μελέτες και τα έχει βάλει σε ένα χαρτί και βέβαια δεν είναι μελέτη αυτό.
Όσο για τα επιδόματα, όσα έχουν σχέση με την ανέχεια, δηλαδή είναι επιδόματα αντιμετώπισης της φτώχειας, αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και είναι ενοποιημένα. Αυτά όμως τα οποία δίδονται για άλλους λόγους όπως τα επιδόματα αναπηρίας δεν έχουν καμία σχέση με τα επιδόματα φτώχειας. Καμία σχέση είναι για άλλους λόγους. Το ΕΚΑΣ είναι του ασφαλιστικού συστήματος, τώρα μιλάμε για το προνοιακό. Η πρόνοια δεν περιλαμβάνει το ΕΚΑΣ. Η πρόνοια έχει τα προνοιακά επιδόματα
Εμείς στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα υπολογίζουμε, λαμβάνουμε υπόψη το πραγματικό εισόδημα στον πραγματικό χρόνο, ούτε καν τη φορολογική δήλωση.»
Σε ερώτηση σχετικά με απαιτήσεις της Τρόικα ο Υφυπουργός είπε πως : «Υπάρχουνε πτυχές που υπάρχει επιμονή, αλλά από την πλευρά μας από την Κυβέρνηση, υπάρχει ένας σχεδιασμός, υπάρχουν θέσεις επεξεργασμένες, δεν είναι άσπρο, μαύρο όλα, υπάρχον ζητήματα τα οποία προχωρούν κι επειδή ακριβώς μέχρι τώρα έχουμε πετύχει πάρα πολλά πράγματα, με τις θυσίες του ελληνικού λαού, γι΄ αυτό συζητάμε για αποκλιμάκωση των βαρών και των φόρων τώρα. Αλλιώς δεν θα συζητούσαμε. Για νέα βάρη θα λέγαμε αν υπήρχε πισωγύρισμα. Αν δεν είχαμε κάνει πρόοδο στα οικονομικά.
Η αξιοπιστία χάνεται όταν λέμε μεγάλες κουβέντες και δεν πρόκειται να υλοποιηθούνε. Μεγάλες κουβέντες έχουν πει όλοι οι πολιτικοί χώροι. Κατά καιρούς όλοι έχουν πει μεγάλες κουβέντες. Σήμερα δεν χρειάζονται μεγάλες κουβέντες, χρειάζεται η αλήθεια. Και η αλήθεια πολλές φορές δεν ακούγεται γιατί υπερισχύει το κομματικό όφελος και ο αυτοσκοπός της εξουσίας. Αυτό είναι μια πραγματικότητα επίσης.
Ο Δημήτρης ο Στρατούλης είπε προηγουμένως για σκληρή αντιπολίτευση είπε το ένα, το άλλο.. Ποια σκληρή αντιπολίτευση. Έξι χρόνια σκληρές κουβέντες ακούω, 5 χρόνια ακούω πράγματι μεγάλες κουβέντες, ένα θέμα από αυτά τα οποία λέει ότι δεν έπρεπε να υλοποιηθεί δεν έχει καταφέρει να αποτρέψει. Ένα θέμα. Κι ας μας πει ένα θέμα που απέτρεψε. 2ο έχει βάλει νερό στο κρασί του, το αναγνωρίζω, το ζήτημα είναι ότι πολλές φορές νερώνοντας το κρασί δεν το κάνεις καλύτερο, ξιδιάζει. Κι αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος για το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνεχίζει να λέει μεγαλοστομίες.»
Είπε επίσης πως : «Σήμερα, λοιπόν που έχουμε πετύχει κάποια πράγματα, με τις θυσίες του ελληνικού λαού, θα πρέπει να δούμε πως ενισχύουμε το σύστημα κοινωνικής προστασίας, πως ο άνθρωπος που είπαμε προηγουμένως το παράδειγμα θα έχει λιγότερους φόρους, πως αυτοί που είναι κάτω από 12.000 που προβλέπεται να πληρώνουν το μισό ΕΝΦΙΑ, θα το έχουν αμέσως και δεν θα γίνονται αυτά με τους φόρους να τον πληρώσει πρώτα και μετά να έχει έκπτωση. Αυτά είναι πράγματα που έπρεπε να τα έχουμε λύσει. Αυτά ως κράτος και ως οργάνωση έπρεπε να τα έχουμε λύσει. Και έχουμε τη δυνατότητα τώρα να τα λύσουμε.»
Επισήμανε επίσης πως σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί : «Δεν πρέπει να πανικοβάλλεται κανένας, ούτε αυτοί που είναι σε σχέση με τη σύνταξη, που πάνε και πληρώνουνε αδρά, σε επαγγελματίες, σε γραφεία διάφορα, που στέκονται στη σειρά και δίνουν 200 άρια και δεν κόβουνε και αποδείξεις, για να τους λένε γνώμες, να μην ακούει τους διάφορους,  να κρίνει μόνο για την περίπτωσή του.
Η ανάγκη λοιπόν για μνημόνιο που ήρθε λόγω των προβλημάτων που είχαμε και λόγω της κρίσης που είχε αναδειχθεί το 2009, έφερε και αυτά που λέμε τις αρνητικές επιπτώσεις επιπλέον απ΄ αυτές της κρίσης. Έχουμε πει και είναι : απόφαση της Κυβέρνησης ότι για τις κύριες συντάξεις ισχύει ότι έχουμε καθορίσει ως γραμμή εδώ και καιρό. Δεν υπάρχει συζήτηση για το ύψος των συντάξεων. Από 1/1/2015 ισχύει ο 3863 με ότι ισχύει και δεν υπάρχει καμία αλλαγή.»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζαν Κλοντ Τρισέ Αν δεν σας άρεσε η λιτότητα, να μην ζητούσατε βοήθεια

Με σκληρή γλώσσα μίλησε για την Ελλάδα ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, σημειώνοντας ότι αν δεν αρέσει η λιτότητα, δεν θα....
έπρεπε να είχε ζητήσει βοήθεια η χώρα.

«Οι πολιτικές λιτότητας ισοδυναμούν με την οργάνωση του δρόμου που οδηγεί πίσω στην ισορροπία. Αν οι Ελληνες είχατε σεβαστεί το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, δεν θα είχατε υποστεί τις πολιτικές λιτότητας. Προκειμένου να λάβετε βοήθεια, οφείλατε να εφαρμόσετε τις πολιτικές αυτές», είπε ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με το «Βήμα», μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Σε κάθε περίπτωση», είπε απευθυνόμενος προς τις χώρες που βρέθηκαν υπό την επιτήρηση της Τρόικα, «αν δεν σας άρεσε, δεν έπρεπε να είχατε ζητήσει βοήθεια». Αποτιμώντας την κρίση που διαχειρίστηκε ως επικεφαλής της ΕΚΤ, το διάστημα 2003-2011, ο Γάλλος οικονομολόγος σημείωσε- αναφερόμενος στην Ελλάδα- ότι η πιο αδύναμη χώρα είχε έλλειμμα ίσο με 15% του ΑΕΠ και αυτή η κατάσταση δημιούργησε το δράμα. «Οι χώρες που είχαν τα λιγότερα προβλήματα ήταν εκείνες που σεβάστηκαν το Σύμφωνο Σταθερότητας. Αν το είχαν σεβαστεί η Ελλάδα ή η Πορτογαλία, τα προβλήματά τους θα ήταν λιγότερα».

Ακόμη, ο κ. Τρισέ υπερασπίστηκε την πολιτική που εφάρμοσε όσο ήταν στο τιμόνι της ΕΚΤ. «Λάβαμε αποφάσεις που ενίσχυσαν το Σύμφωνο Σταθερότητας και εισάγαμε μηχανισμούς παρακολούθησης των δεικτών ανταγωνιστικότητας. Ορισμένες χώρες ήταν σε κρίση επειδή δεν σεβάστηκαν το Σύμφωνο, άλλες επειδή απώλεσαν την ανταγωνιστικότητά τους. Επιπλέον, σήμερα έχουμε την τραπεζική ένωση η οποία είναι πολύ σημαντική» είπε.

«Στην αρχή της κρίσης, πολλοί προέβλεπαν ότι το ευρώ θα κατέρρεε. Ομως σήμερα, μετά τη χειρότερη κρίση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τα μέλη της ευρωζώνης είναι 18 και τον Ιανουάριο του 2015 γίνουν 19, αν ενταχθεί η Λιθουανία, ενώ το 2008, όταν χρεοκόπησε η Lehman Brothers, ήταν 15. Επίσης, σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, το ευρώ παρέμεινε ένα αξιόπιστο νόμισμα. Το κυριότερο πρόβλημα, μάλιστα, ήταν μήπως ήταν υπερβολικά ισχυρό» είπε ο κ. Τρισέ.

Για τη χρηματοδότηση προς τις τράπεζες που βάρυνε το δημόσιο χρέος, δηλαδή τους φορολογούμενους, ο κ. Τρισέ είπε: «Ολες οι χώρες αποφάσισαν ότι δεν θα άφηναν τις τράπεζές τους να καταρρεύσουν. Περιττό να πούμε ότι αν μια χώρα αρνηθεί να αποπληρώσει το χρέος από τη διάσωση των τραπεζών, θα χάσει την αξιοπιστία της».

Ανώνυμος είπε...

ΔΟΥΚΑΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ....!!!!
΄Ηταν 23 Δεκεμβρίου του 2008, όταν ο κ. Δούκας επεσήμαινε στον Κ. Καραμανλή ότι «το επόμενο ενδεκάμηνο το Δημόσιο θα χρειαστεί να δανειστεί ίσως και πάνω από 47 δισ. ευρώ σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό διεθνές επενδυτικό κλίμα.
Το 2008 δανειστήκαμε 47-48 δισ., 10 δισ. παραπάνω από αυτά που υπολόγιζε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Η ευχέρεια δανεισμού είναι πιο άμεση και πιο σημαντική πρόκληση και από την πίεση της Ε.Ε. για συγκράτηση των ελλειμμάτων».
Κι αν αυτή ήταν η τελευταία, είχαν προηγηθεί τρεις ακόμη επιστολές:
* Στις 20 Ιουλίου 2004, όπου επεσήμαινε ότι «τα ταμεία είναι άδεια και υπάρχουν κρυφά χρέη».
* Στις 8 Μαΐου 2005, όπου σημείωνε ότι «θα υπάρξει σημαντική υστέρηση στις εισπράξεις από την Ε.Ε. που θα έχει επιπτώσεις στα έσοδα, στο έλλειμμα του 2005, αλλά και στο ύψος των δαπανών για δημόσιες επενδύσεις και στο ρυθμό ανάπτυξης» και
* Στις 22 Οκτωβρίου του 2008, όπου υπογράμμιζε ότι «δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συμπεριφορά των διεθνών αγορών απέναντι στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Το επόμενο δωδεκάμηνο το ελληνικό Δημόσιο θα χρειαστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του και τα χρεολύσια. Χρειάζεται η απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».

Ανώνυμος είπε...

[[ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ !!!]]
ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ????

ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ???

Περνώντας την πόρτα του SUPER MARKET για να ψωνίσεις, ή , πηγαίνοντας στη ‘’λαϊκή’’ , Έλληνα ψάξε στην τσέπη σου να δεις πόσα ελάχιστα χρήματα έχεις. Θυμάσαι πως ζούσαμε μέχρι το 2004, που όλος ο κόσμος μας ζήλευε και μας καμάρωνε. Μέσα σε πέντε χρόνια η κλίκα του Καραμανλή διπλασίασε το Δημόσιο χρέος, και από 178 δις Ευρώ το πήγε στα 300 δις ευρώ, ώστε να γίνουμε ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ και ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ για μια ζωή στους Ευρωπαίους, χωρίς δυνατότητα και ΕΛΠΙΔΑ απελευθέρωσης. Σήμερα γνωρίζεις ποιοι φταίνε για την κατάντια μας και το χάλι μας. Είναι η αιώνια δεξιά που πάντα μας κρατούσε ‘’αιχμάλωτους’’ και ‘’ όμηρους’’ και εθνικά και οικονομικά, ώστε οι ΝΕΟΙ κοτζαμπάσηδες να μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν και να νέμονται τα ‘’όσα κληρονόμησαν’’

Γιατί ο Καραμανλής ΔΕΝ αντέδρασε και δεν ενημέρωσε για την χρεοκοπία που ΗΔΗ κτυπούσε την πόρτα μας? Ήταν τόσο ανθέλληνας που προετοίμαζε την επιστροφή του καταστρέφοντας τον Παπανδρέου και την Ελλάδα? Συνειδητή ΠΡΟΔΟΣΙΑ και υπακοή στην ξένη κλίκα ή, άθλια αμέλεια και ανικανότητα??? Μας έδεσε χειροπόδαρα, όπως ο …αείμνηστος εβραιότουρκος μπάρμπας του, ώστε ΚΑΝΕΙΣ Έλληνας πρωθυπουργός στο μέλλον, να μην μπορέσει να αποσκιρτήσει από τους δεσμούς των Ευρωπαίων, ακόμη κι αν θίγεται η Εθνική μας αξιοπρέπεια, ώστε να ψηφίσουμε ΝΑΙ ! σε όλα τα συνταγματικά δεσμά της ΕΕ και να μεταβληθούμε σε …αριθμούς χάνοντας τα πάντα?
Διότι άλλο να είσαι μια χώρα οικονομικά υγιής και άλλο να είσαι ο ζήτουλας και ο αξιολύπητος της παγκόσμιας κοινότητας.
Γι αυτό και η πρώην πρόεδρος της Βουλής , κ. Αννα Ψαρούδα –Μπενάκη, μίλησε στον Πρόεδρο Παπούλια για [[ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ !!!]] Με τι στοιχεία, ‘’μίλησε’’ για απώλεια εθνικής κυριαρχίας, η οποία συνήθως είτε επιβάλλεται δια των όπλων είτε δια της οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας. Εννοούσε ΑΡΑΓΕ τα 350 ΔΙΣ. του ΧΡΕΟΥΣ που αυτό μόνο του δεν ήταν δυνατόν να αποπληρωθεί ποτέ?

ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΝ, δημιουργώντας ‘’πάτημα’’ για δήθεν αντεθνική ενέργεια της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Κατέστρεψαν κάθε οικονομική δραστηριότητα προσλαμβάνοντας 865.000 υπαλλήλους με κομματικές ταυτότητες, προκειμένου να δημιουργήσουν το στρατό των ΓΑΛΑΖΙΩΝ ψηφοφόρων, των οποίων η ΣΙΓΟΥΡΗ αποπομπή από νέα κυβέρνηση θα δημιουργούσε αυτόματα, ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ για επαναφορά της δεξιάς στην εξουσία. Και αφού μας κατέστρεψε , λιποτάχτησαν ενώ όλο το διάστημα έβγαζαν τα λεφτά τους σε ξένες τράπεζες στο εξωτερικό. Σήμερα κρύβονται σαν ‘’άρρωστες’’ γάτες και χαλάνε τα χρήματα που κάθε μήνα παίρνουν χωρίς να προσφέρουν τίποτε στην πατρίδα μας.
Υπάρχουν άραγε ΕΛΛΗΝΕΣ ψηφοφόροι της δεξιάς που δεν επιθυμούν την τιμωρία της κλίκας εκείνης που μας κατέστρεψε και μας μετέβαλε σε επαίτες και παρίες?

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ? ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ?