Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΛΑΤΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ! Πωλητήριο και στο… αλάτι βάζει η κυβέρνηση -Στο σφυρί το 55% των Ελληνικών Αλυκών

Στην πρόσληψη νομικών και χρηματοοικονομικών συμβούλων για την πώληση του 55,19% των Ελληνικών Αλυκών προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Έργο τους θα είναι η διερεύνηση της δυνατότητας του Δημοσίου να εκχωρήσει σε ιδιώτη ή σε μη δημόσιο ΝΠΙΔ το 55% των μετοχών που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο των Ελληνικών Αλυκών, όπως προβλέπεται
στη σχετική προκήρυξη.

Θα εξεταστεί εάν δύναται το Δημόσιο να αποκρατικοποιήσει τη διαχείριση των αγαθών αυτών, καθώς....
πιθανώς να πρόκειται για κοινόχρηστα πράγματα και ευαίσθητα οικοσυστήματα, τα οποία δεν μπορούν να καταστούν αντικείμενο αποκρατικοποίησης.
Στο έργο των συμβούλων εντάσσεται η σύνταξη μελέτης αξιολόγησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και η υποβολή εισήγησης για τις δυνατότητες παραγωγής νέων προϊόντων, καθετοποίησης της παραγωγής και δραστηριοποίησης σε νέους κλάδους με οικονομική αποδοτικότητα. Επίσης, θα εκπονήσουν έκθεση αποτίμησης της αξίας της εταιρείας με την υφιστάμενη κατάσταση και με κάθε προτεινόμενη ως άνω εναλλακτική, με την εφαρμογή 4 μεθόδων αποτίμησης, σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές.

Η απόφαση για αξιοποίηση του ποσοστού των Ελληνικών Αλυκών που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο ελήφθη από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων τον Απρίλιο του 2013, ύστερα από εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος για την εταιρεία.

Το Ελληνικό Δημόσιο ελέγχει το 55,19% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, το 24,81% ελέγχεται από την εταιρεία Κάλας Κ.Ε. Καλαμαράκης και το 20% από διάφορους Δήμους της χώρας.
Στόχος, της κυβέρνησης είναι η πώληση του μεριδίου και η παραχώρηση όλων των μονοπωλιακών δικαιωμάτων διαχείρισης των αλυκών της χώρας, που αποτελούν σήμερα μια από τις σημαντικές προίκες της.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πέρασε καιρός φίλε αγανακτισμένε που δεν έχω νέα σου
έπαψα πια να σε βλέπω στους δρόμους και στις πλατείες,

να φωνάζεις συνθήματα κατά του συστήματος,

να αποκαλείς τους πολιτικούς προδότες της πατρίδας,

να θέλεις να κάψεις το μπουρδέλο τη βουλή,

να στήνεις κρεμάλες στο σύνταγμα

να πετάς αυγά, γιαούρτια, πέτρες,

να ξυλώνεις πλακάκια, να καις παγκάκια, να σπας βιτρίνες,

να κάνεις συντονισμένες πορείες με τους Ισπανούς, τους Ιταλούς,

να ξημεροβραδιάζεσαι στ' αντίσκηνα μιλώντας για άμεση δημοκρατία,

να ορκίζεσαι στα παιδιά σου ότι θα δώσεις τον αγώνα μέχρι το τέλος...


Αλήθεια, τι συνέβη φίλε αγανακτισμένε και πια δε συναντιόμαστε;

Βρήκες δουλειά και χάθηκες;

σου αύξησαν το μισθό και κάλμαρες;

σου 'φεραν πίσω το δώρο χριστουγέννων;

επέστρεψαν τις περικοπές απ' τη σύνταξη της γιαγιάς;

έριξαν τις τιμές και ζεις άνετα με 400 ευρώ;

Κατευθυνόμενος είσαι, φίλε αγανακτισμένε,

μέρος του συστήματος και συ, άθελά σου,

σ' έβγαλαν στο δρόμο να ρίξεις μια πολιτική,

σε γύρισαν στο σπίτι νικητή,

μα η πολιτική δεν είναι ίδια, είναι πολύ χειρότερη.

Αναρωτήθηκες φίλε αγανακτισμένε τίνος τα συμφέροντα υπηρέτησες;

σκέφτηκες διόλου πως έγινες λύση και πρόβλημα ταυτόχρονα;

κατάλαβες ποιος ήταν ο στόχος;

ναι, φίλε αγανακτισμένε, όπως λέει και η αγαπημένη σου Κατερίνα,

στο μυαλό είναι ο στόχος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορούσαν να ‘’ξεπουλήσουν’’ και τον ανέτρεψαν
Η είδηση της ημέρας ή ακριβέστερα της μεταπολίτευσης:
Ο νόμιμα εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου ανατράπηκε το 2011 από ξένο παράγοντα σε συνεργασία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Στα ελληνικά, οι συνεργάτες αυτού του είδους ονομάζονται χαφιέδες. Ως αντάλλαγμα παραχωρήθηκε αντίστοιχα η πρωθυπουργία της χώρας και η προεδρία του ΠΑΣΟΚ...Η χούντα των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης: Οι τίτλοι στα ελληνικά ΜΜΕ θα μπορούσαν να είναι πολλοί, με κυριότερο τον «διορισμό» Παπαδήμου ως πρωθυπουργού από τον Μπαρόζο ή τη συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για να ανατραπεί ο Παπανδρέου.
Ο ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟΣ ‘’ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ’’ ΜΠΑΡΟΖΟ KAI OI ‘’ALLOI’’
Ο Γιώργος Παπανδρέου αρνιόταν ΕΠΙΜΟΝΑ να ξεπουλήσει την Ελλάδα, όπως κάνουν σήμερα Σαμαράς και Βενιζέλος, χωρίς κανένα ενδοιασμό χωρίς καμιά ενοχή.
Όμως αυτό το γεγονός, ανέτρεπε τα Ελληνοβόρα σχέδιά τους, ώστε ντόπιοι και ξένοι νταβατζήδες να βλέπουν καθυστέρηση και κίνδυνο δημοψηφίσματος. Έτσι ανέθεσαν στον ‘’χειροκίνητο’’ εγκέφαλο Μπαρόζο να θέσει σε εφαρμογή, το σχέδιο ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , το οποίο ‘’φαίνεται’’ είχαν αποδεχθεί και προετοιμάσει.. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Το 2011, Σαμαράς , Τσίπρας και λοιποί, ΔΙΕΛΥΣΑΝ την Ελλάδα, ώστε να αποτύχει το σχέδιο Παπανδρέου, που με επιτυχία πρωτοφανή σε ΠΑΓΚΟΜΙΟ επίπεδο το 2010 , οδηγούσε την Ελλάδα στην σωτηρία και την αποκλιμάκωση της οικονομικής χρεοκοπίας που την είχε οδηγήσει η Κυβέρνηση Καραμανλή. Το μήνυμα του ΜΠΑΡΟΖΟ-ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ήταν σαφές και καθοριστικό: ΑΝΑΤΡΟΠΗ Παπανδρέου με κάθε τρόπο. Σαμαράς, Βενιζέλος και Τσίπρας, ανέλαβαν την εκτέλεση του σχεδίου, ο καθένας σύμφωνα με τις επιθυμίες του και τις επιδιώξεις του.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .
Είναι γνωστά σε όλους , τα όσα συνέβησαν. Είναι γνωστό σε όλους το αποτέλεσμα αυτής της οργανωμένης πολιτικής Μαφίας, να αρπάξει την ‘’ευκαιρία’’ κι ας καιγόταν κυριολεκτικά η Ελλάδα και οι Έλληνες. Κι όλα αυτά ΓΙΑΤΙ ????? Όπως αποδεικνύεται κάθε μέρα, προσπάθησαν να ρίξουν την κυβέρνηση, για να μπορέσουν να ξεπουλήσουν εκείνη τη ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ δημόσια περιουσία ,αντί πινακίου φακής, που με ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ δεν δεχόταν να ξεπουλήσει ο Γιώργος Παπανδρέου. ΈΤΣΙ υπονόμευσαν, τον πρόδωσαν και τελικά τον ανέτρεψαν σαν ΝΕΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ.
Οι εκλογές είναι ευκαιρία, αφ΄ ενός μεν να τιμωρήσουμε τους προδότες, αφ΄ετέρου να σκεφτούμε λογικά και ήρεμα ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ μας έσωσε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ
Υπάρχει Έλληνας σκεπτόμενος ψηφοφόρος που θα ξαναψήφιζε Αντώνη και Βαγγέλη, ή θα ψήφιζε Αλέξη, Πάνο και …Λαγό σήμερα ??? Αλήθεια που ήταν όλοι αυτοί και τι έκαναν όταν βρισκόμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας? Έσκαβαν το λάκκο μας. Εμπρός λοιπόν να τους ρίξουμε στο λάκκο που έσκαψαν για μας.
Εμπρός λοιπόν να σκεφτούμε ποιος αγωνίστηκε και δεν χρεοκοπήσαμε !!!
Ποιος μας έσωσε από το εθνικό κακούργημα του Καραμανλή ?
Που είναι αυτός που μας έσωσε?