Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Πολιτικός σεισμός - ΔΙΑΛΟΓΟΙ-ΣΟΚ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΑΔΩΝΗ

O Γεωργιάδης ζητάει δημοψήφισμα "ευρώ ή δραχμή"!
Στο γνώριμό του ρόλο ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης πρωταγωνιστεί σε κατηγορίες κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Από το βήμα της Bουλής, και όχι μόνο εκτοξεύει μπόλικες: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «κρυφό σχέδιο», ότι υπάρχει «μυστικό plan b», ότι «βαδίζει στη γραμμή Γιώργου Παπανδρέου», ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να βγει εκτός ευρωζώνης επειδή η Αξιωματική Αντιπολίτευση επεξεργάζεται σχέδιο για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση με τους δανειστές οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
Μέσα στη Βουλή έκανε κάτι που ουδείς είχε τολμήσει έως τώρα: προσπάθησε να παγιδεύσει τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση. 

Ο Αδ. Γεωργιάδης μέσα στην αίθουσα των Κοινοβουλευτικών συντακτών, παρουσία 15 δημοσιογράφων, ρωτούσε επίμονα και πιεστικά τον κ. Βούτση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει δημοψήφισμα – και το έκανε συνομιλώντας σε ανοιχτή ακρόαση με τον κ. Βούτση, αλλά εν αγνοία του κ. Βούτση!

Στο στόχαστρο του κ. Γεωργιάδη δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος ο θεσμός του δημοψηφίσματος. Μια συνταγματικά προβλεπόμενη διαδικασία που έχει ιστορικά αποδειχθεί ότι βοηθάει στην ενδυνάμωση και εμβάθυνση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά. 

Το δημοψήφισμα λοιπόν ως θεσμός και ως εργαλείο, δαιμονοποιείται και χαρακτηρίζεται ως η απόλυτη καταστροφή, ως η πηγή όλων των κακών που πρόκειται να μας βρουν εάν αμφισβητηθεί η ισχύς των επικυρίαρχων. Στη δημοκρατία α λα Γεωργιάδη, η γνώμη του λαού περιττεύει, περισσεύει και εν τέλει καθίσταται παντελώς αχρείαστη. Δικαίωμα λόγου έχουν οι αγορές, οι δανειστές, οι κυβερνήτες και όλοι οι άλλοι πλην εκείνων που καλούνται να υποστούν τις αποφάσεις όλων των παραπάνω.

Ήταν όμως ανέκαθεν αυτή η άποψη του Άδωνι Γεωργιάδη γα τα δημοψηφίσματα και συγκεκριμένα για το δημοψήφισμα που αφορά το ευρώ και τη δραχμή; Μπορεί ο πρώην υπουργός να υποστήριζε (και μάλιστα δύο φορές) τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που λέει τώρα; 

Υπάρχει δηλαδή περίπτωση ο Άδωνις Γεωργιάδης να μην ήταν και τόσο ένθερμος οπαδός του ευρώ αλλά και να τασσόταν ξεκάθαρα υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος;

Κάποιοι θα πέσουν απ' τα σύννεφα αλλά κι όμως, 4 χρόνια πριν ο Άδωνις Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ ζητούσε δημοψήφισμα για το ευρώ! Όπως αποκάλυψε ο χρήστης του twitter @gerogriniaris (η ιστοσελίδα του εδώ) ο Άδωνις το χειμώνα του 2010 έγραφε στην προσωπική του σελίδα όπου υπήρχαν οι προγραμματικές θέσεις του ΛΑΟΣ:
«Πιστεύουμε ότι μπορεί πλέον να γίνει μία ουσιαστική και πραγματική αποτίμηση των οφελών και των προβλημάτων από την χρήση του ΕΤΡΩ, να ενημερωθούν για τα συμπεράσματά της οι Έλληνες πολίτες και, στη συνέχεια, να κληθούν να αποφασίσουν με δημοψήφισμα το εάν επιθυμούν την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη ή την επαναφορά της Δραχμής.»

Βλέπετε τότε ο κ. Γεωργιάδης δεν υπερασπίζονταν με το σημερινό σθένος το ΕΥΡΩ όπως σήμερα. Ο κ. Γεωργιάδης θεωρούσε ότι, «ότι η ένταξη της χώρας μας στη ζώνη του ΕΥΡΩ δεν προσέφερε μόνον οφέλη για την Ελλάδα αλλά, παράλληλα, επέφερε μια σειρά από προβλήματα, τόσο στο επίπεδο χάραξης μιας εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής καθώς όσο οι ασφυκτικοί κανόνες που το ακολουθούν και η υψηλή του σχέση με το Δολάριο δημιουργεί προβλήματα στην οικονομία, τις εξαγωγές και στον τουρισμό μας, όσο και στο επίπεδο μιας γενικότερης και σημαντικής αύξησης των τιμών όλων των βασικών καταναλωτικών προϊόντων.»

(το απόσπασμα μπορείτε να το βρείτε εδώ).

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε να έχει αυτή τη θέση και το 2011. Σε διάλογο με τους οπαδούς και ψηφοφόρους του στην προσωπική του σελίδα υποστηρίζει ότι θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα και για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Οι ψηφοφόροι του ζητάνε να απαιτήσει τη διεξαγωγή του κι αυτός δεν τους χαλάει χατίρι.

Χρήστης: «Καρατζαφερη,Αδωνι,ζητηστε δημοψηφισμα για το μεσοπροθεσμο να τον ξεβρακωσετε εντελώς»

Άδωνις Γεωργιάδης: Μα είναι φυσικό. Ο δήθεν "αντιμνημονιακός" μεγάλος επαναστάτης κ. Σαμαράς, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δηλ τί θέλει; το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία να πάρη τα μέτρα και μετά να έλθη ο κ. Σαμαράς και να μας λέη: "δεν φταίω εγώ, εγώ εφαρμόζω αυτά που ψήφισε το κακό Πασόκ..." μά ποιός τους πιστεύει πια αναρωτιέμαι. Φυσικά και το ζητάμε και θα το ζητήσουμε!»

(Ολόκληρος ο διάλογος εδώ. σ.σ: Η ορθογραφία έχει κρατηθεί όπως εμφανίζεται στο αυθεντικό κείμενο)
Όλα αυτά πλέον έχουν διαγραφεί από την προσωπική σελίδα του κυρίου Γεωργιάδη, είναι οι απόψεις που δεν θέλει κανείς να θυμάται, αλλά όπως λέει και ένα διαδικτυακό ρητό, «τίποτε δεν χάνεται στο ίντερνετ αν ξέρεις που να ψάξεις».   

Tων ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΜΠΙΔΑ – ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ


Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπουμπουκο;;;;;;;;;;;;;;ο καραγιαννιδηs που ειναι;;;;;;;;;;;;;;;γιατι δεν πληρωνειs τα 42.890 χιλ.ευρω στον προεδρο του Λ.Α.Ο.Σ.γιωργο καρατζαφερη που του χρωσταs;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;δεν ντρεπεσαι βρε να σε λεει λαμογιο απατεωνα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;ΑΙΑΣ