Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

"10 φθινοπωρινά τοπία μεγάλων ρώσων καλλιτεχνών" και υπόλοιπα άρθρα που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα

Russia Beyond the Headlines
1 Οκτωβρίου 2014
Ακολουθήστε μας! Facebook | Twitter



Το ΝΑΤΟ σε ψυχροπολεμική γραμμή 

Κοινή πεποίθηση είναι ότι ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ θα συνεχίσει στην τροχιά της αντιρωσικής πολιτικής, που βρίσκεται σε έξαρση, με αφορμή την ουκρανική κρίση. Προκειμένου, μάλιστα, να δικαιολογήσει την ύπαρξή του, το ΝΑΤΟ αναζητάει “εχθρό”. Τη Ρωσία.




Πυραυλικά συστήματα S-300 για την Αίγυπτο 

Η Αίγυπτος, κατά ασφαλείς πληροφορίες, θα αποκτήσει τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300, τα οποία προορίζονταν για τη Συρία και το Ιράν, αλλά η Μόσχα δεν τα έδωσε. Στην περιοχή, η μόνη χώρα που επίσης διαθέτει S-300, είναι η Ελλάδα, στην Κρήτη.




Πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου χτύπησαν τα γεωτρύπανα της Rosneft στην θάλασσα Κάρα σε κοινές γεωτρήσεις με την ExxonMobil 





Χωρίς εμπιστοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία 

Η Δύση καλεί τη Ρωσία να μετάσχει στη διεθνή εκστρατεία εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», αλλά η Μόσχα δεν αποδέχτηκε κάτι τέτοιο έως τώρα, καθώς δεν την ικανοποιούν οι όροι και τα πλαίσια μιας κοινής με τις ΗΠΑ επιχείρησης.




Το σταλινικό dress code 

Το σταλινικό στυλ ξεχώριζε για τον ασκητισμό, θα έλεγε κανείς λακωνικό χαρακτήρα του, και ταυτόχρονα για την απεριόριστη σιγουριά στη δύναμη της ιδεολογίας και αυτοκρατορικής ισχύος.




Η επιλογή του εκδότη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 10 φθινοπωρινά τοπία μεγάλων ρώσων καλλιτεχνών

Μοιραστείτε στο: Facebook Twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια: