Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Οι βόλτες του Μπαρμπαρός..και η ανυπαρξία της Ελλάδας

Οι βόλτες του Μπαρμπαρός..και η ανυπαρξία της Ελλάδας
Η Τουρκία προσέβαλε και καταπάτησε κυριαρχικά δικαιώματα ενός ανεξάρτητου κράτους , της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πως; …. Με την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ, που παραβίασε τα όρια της ΑΟΖ της Κύπρου, χωρίς την νόμιμη άδεια, από το κυρίαρχο κράτος, δηλαδή την Κυπριακή Δημοκρατία.
Το ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ συνοδεύουν και δυο πολεμικά πλοία του Τουρκικού Στόλου. Άρα , είναι μη αμφισβητούμενο γεγονός, η παραβίαση της Διεθνούς Νομιμότητας στην Κύπρο. «Η τωρινή πρόκληση της Τουρκίας, είναι χειρότερη από τα Ίμια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Πρόδρομος Προδρόμου.
Μετά τη βεβαιωμένη παραβίαση της Διεθνούς Νομιμότητας από την Τουρκία, υπήρξαν αντιδράσεις από τους Διεθνείς οργανισμούς; 
Η απάντηση είναι ΝΑΙ αλλά περιορισμένης έκτασης…
Αντέδρασαν η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ, όχι όμως και το Σ.Α. του ΟΗΕ, στο οποίο θα έπρεπε να κάνει προσφυγή η Κύπρος .  
Ήταν αποτελεσματικές αυτές οι αντιδράσεις;  Η απάντηση είναι ΟΧΙ.  Γιατί;  Διότι οι αντιδράσεις ήταν εξαιρετικά ήπιες. 
Πιο συγκεκριμένα.. στο κείμενο των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δηλαδή της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, προστέθηκε και η εξής παράγραφος. «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε τη σοβαρή ανησυχία του απέναντι στην αναζωπύρωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλεί την Τουρκία , να δείξει αυτοσυγκράτηση και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Υπ” αυτές τις συνθήκες, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θεωρεί ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ να βρεθεί μια συνολική λύση στην Κύπρο προς όφελος όλων των Κυπρίων».
Φρεγάτα από την Ελλάδα έχει ζητήσει η Λευκωσία όχι για την εκδίωξη του Μπαρμπαρός , αλλά για συμπαράσταση προς τη Μεγαλόνησο και για να δείξει ότι είναι παρούσα στην Ανατολική Μεσόγειο
Αντιδράσεις από Ελληνικής πλευράς…τόσο σε στρατιωτικό όσο και διπλωματικό επίπεδο.. ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ…
Πηγή

4 σχόλια:

  1. ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!
    25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1987 ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    Όταν τα Ελληνικά Phantom έσπασαν το φράγμα του ήχου πάνω από τα τζαμιά της Σμύρνης
    Παρουσιάζει ο Ν Βράχος
    (Αφιερωμένο στη μνήμη του μοναδικού ηγέτη μας)

    Στις 19 Mαρτίου του 1987, το «Πίρι Pέις» πλέει από το στενό της Iμβρου προς το Aιγαίο συνοδεία δύο πολεμικών πλοίων. Kινείται εκτός χωρικών υδάτων, κοντά στη Λήμνο, τη Σαμοθράκη, τον Aθω και τη Σκύρο για να πραγματοποιήσει έρευνες...
    Oι Tούρκοι δηλώνουν ότι η υφαλοκρηπίδα είναι δική τους μέχρι τα μέσα του Aιγαίου.
    O Aνδρέας Παπανδρέου αποφασίζει ότι «θα αντιδράσουμε δυναμικά». O τουρκικός στόλος συγκεντρώνεται στον Eύξεινο Πόντο. Hταν ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Mαρτίου.
    Στο Eθνικό Kέντρο Eπιχειρήσεων στο τρίτο υπόγειο του υπουργείου Eθνικής Aμυνας έχει σημάνει συναγερμός. Aποφασίζεται κινητοποίηση όλων των δυνάμεων. Στα νησιά και στη Θράκη διατάσσεται γενική επιστράτευση. O ελληνικός στόλος έσπευσε στις επίμαχες θαλάσσιες περιοχές. Oι φάκελοι με τα σχέδια φεύγουν και παραλαμβάνονται από τους διοικητές όλων των Mονάδων.
    «Γράψε ότι ο Mίλτος εκείνη τη νύχτα είχε τέσσερις βόμβες για πάρτι του “Πίρι Pέις”», λέει στο «Eθνος» πιλότος των Φάντομ. «Nα το γράψεις. Tο χρωστάμε σε όλους αυτούς που χαιρέτησαν τα παιδιά τους εκείνο το βράδυ και έφεραν παπά να μεταλάβουν». O Mίλτος καταθέτει από πρώτο χέρι τη μαρτυρία του:

    «Tο “Πίρι Pέις” είχε βγει με τέσσερα συνοδευτικά πλοία. H Πολεμική Αεροπορία είχε σχεδιάσει αποστολή με 70 αεροσκάφη. H σχεδίαση είχε γίνει από τον αρχηγό ATA. Οι διοικητές των Mοιρών από όλη την Ελλάδα λίγο πριν νυχτώσει στις 26 Mαρτίου πήγαν στο ATA στη Λάρισα με αεροπλάνα και παρέλαβαν τα σχέδια σε σφραγισμένους φακέλους. Στις έξι το πρωί θα βυθίζαμε τον στολίσκο. Το KYΣEA το είχε εγκρίνει. Άλλα 40 αεροπλάνα ήταν έτοιμα για απογείωση, προκειμένου να κάνουν αναχαίτιση. Για εμάς ήταν πόλεμος, το είχαμε πάρει απόφαση.

    Στις τρεις και μισή τα ξημερώματα μπήκαμε στα αεροπλάνα, βάλαμε μπροστά και περιμέναμε. Ήμασταν δεμένοι στο κόκπιτ και δεν μιλούσαμε. Δεν είχαμε καρδιοχτύπι, απλά δεν μιλούσαμε. Ήμασταν πολύ ήρεμοι. Λέγαμε, επιτέλους, ας γίνει. Τα αεροπλάνα θα συναντιόνταν σε συγκεκριμένο σημείο και ύστερα… όποιον πάρει ο χάρος. Σε 2,5 λεπτά θα τελείωναν όλα. Αν απογειωνόμασταν, δεν υπήρχε επιστροφή. Τελικά στις έξι παρά τέταρτο το πρωί υπέκλεψαν τηλέφωνο από το κοντινό τουρκικό ραντάρ και έμαθαν ότι το «Πίρι Pέις» δεν θα βγει. Στις έξι και τέταρτο μας είπαν ότι όλα είχαν τελειώσει». Το «Πίρι Pέις» δεν βγήκε από τον Kόλπο του Ξηρού. Tα πράγματα έδειχναν ότι είχαν ηρεμήσει. O Ανδρέας Παπανδρέου εξέφρασε «συγκρατημένη αισιοδοξία». Mια εβδομάδα μετά την κρίση, δεν πετούσε τίποτε στον εναέριο χώρο.

    O Mίλτος θυμάται κι ένα ακόμα περιστατικό: «Hμέρα Πέμπτη την επόμενη εβδομάδα απογειώθηκαν δύο Φάντομ από Σκύρο και έκαναν αερομαχία με δύο F-104 δικά τους. Kυβερνήτες ο Γιάννης κι εγώ. Tους “σκίσαμε” και επειδή έμειναν από καύσιμα πήγαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Tσίλι της Σμύρνης στα τουρκικά παράλια. O Γιάννης μού φώναξε να ακολουθήσω. Eπιασε κλειστό σχηματισμό τον ένα κι εγώ τον άλλο και φτάσαμε μέχρι την τελική φάση προσγείωσης. Kάναμε «touch and go» (άγγιγμα και απογείωση) στο τουρκικό αεροδρόμιο!

    Aμέσως φύγαμε, περάσαμε χαμηλά από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου και σηκώθηκε όλη η αεροπορία τους να μας κυνηγήσει. Tο ραντάρ της Mυκόνου φώναζε σαν τρελό. Hταν ο Θύμιος που κατάλαβε τι έγινε. Tότε πετάξαμε υπερηχητικά από όλα τα χωριά τους. Πετούσαμε πολύ μα πολύ χαμηλά κάπου στα 10 με 15 μέτρα και… ισιώσαμε όλα τα τζάμια. Mέχρι σήμερα ήταν ένα μυστικό που κρατήσαμε επτασφράγιστο από το 1987 τα άτομα του σχηματισμού. Eχουν περάσει χρόνια, μπορείς να το γράψεις».

    Τότε που οι Αξιωματικοί έγραφαν στα QQ τους τον τσαμπουκά των Τούρκων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν ο ΓΑΠ τα έλεγε έξω από τα δόντια στους τούρκους πρέσβεις, μέσα στην Τουρκία


    Στις αρχές Ιανουαρίου 2011 ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στη σύνοδο των τούρκων πρέσβεων στο Ερζερούμ της Τουρκίας. Γεγονός πρωτοφανές. Παρών και ο Ερντογάν.

    Δεν τους χαρίστηκε ο Παπανδρέου. Ύμνησε τα οφέλη της συνεργασίας, αλλά έσφαξε και στο γόνατο την τουρκική προκλητικότητα.

    Μία ομιλία που αξίζει να διαβάσει κανείς ολόκληρη για τον πολιτικά έξοχο, απολύτως ειλικρινή τρόπο με τον οποίο ο Παπανδρέου περνάει τα μηνύματά του στο δυσκολότερο ακροατήριο. Εδώ μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

    «Στο ερώτημα “ειρήνη ή σύγκρουση”, εμείς επιλέγουμε την ειρήνη. Έχει όμως και η ειρήνη τις προϋποθέσεις της. Και θέλω να μιλήσω ειλικρινά για τις δυσκολίες που έχουμε. Θεωρώ ότι αυτή είναι και η βάση, πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε την εμπιστοσύνη στις σχέσεις μας.

    Το λέω αυτό, γιατί η εμπιστοσύνη δύσκολα χτίζεται – και ξέρετε πόσα χρόνια παλεύω να τη χτίσω, μεταξύ των δύο χωρών μας – ενώ πολύ εύκολα η εμπιστοσύνη χάνεται.

    Παίρνω παράδειγμα μια πράξη της Τουρκίας προχθές. Την Τετάρτη, την παραμονή της άφιξής μου στην Τουρκία, οκτώ αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι, ένα μικρό ελληνικό νησί, με εκατόν πενήντα κατοίκους. Οκτώ αεροσκάφη παραβίασαν την ελληνική κυριαρχία.

    Γιατί; Ποιο είναι το νόημα; Τι προσπαθεί να αποδείξει η Τουρκία; Αυτές οι ενέργειες δεν θα αλλάξουν το καθεστώς στο Αιγαίο, να είστε βέβαιοι γι’ αυτό. Μπορεί να έχουν γίνει πια ρουτίνα για την Τουρκία. Μη νομίζετε, όμως, ότι έχουν γίνει ρουτίνα για την Ελλάδα.

    Κάθε τέτοια ενέργεια θέτει ένα ερώτημα στους Έλληνες, αν η Τουρκία έχει αποφασίσει να δημιουργήσει διαφορετικές σχέσεις με την Ελλάδα.

    Και ρωτώ: είμαστε καταδικασμένοι στην ένταση, στην καχυποψία, σε ενέργειες που, σε μια μέρα, μπορούν να υπονομεύσουν την προσεκτική και συστηματική δουλειά που χρόνια οικοδομούμε;

    Αν το πίστευα αυτό, δεν θα ήμουν εδώ…

    Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, όραμά μας ήταν πάντα να αποτελέσει ένα πρότυπο ειρηνικής και δημοκρατικής συμβίωσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χριστιανών και μουσουλμάνων

    Βέβαια, το Κυπριακό πρόβλημα δεν είχε στη βάση του θρησκευτικές διαστάσεις ποτέ – και ευτυχώς. Αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις. Η Διεθνής Κοινότητα δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει μια εισβολή και η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί, όσο συνεχίζεται η κατοχή».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΒΡΩΜΥΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΡΑΓΚΑ ..Ο ΓΟΥΚΟΣ KAI OI ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!!!

    ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ…ΓΟΥΚΟΣ!!

    Ήταν κάποτε ένας τοκογλύφος ...ΓΟΥΚΟΣ, που είχε συλληφθεί στο εξωτερικό και ερχόταν στα Γιάννενα. Τότε η Βραδ....@@@ή, έστειλε δύο δημοσιογράφους να γράψουν ένα ρεπορτάζ, έλα όμως που ο ΟΥΦΟψάχτης χαρδα-βδελας ήταν ΜΕΣΑ στο αεροπλάνο και είχε ΗΔΗ πάρει συνέντευξη απο τον Γούκο....!
    Μήπως ..θυμάται ο κ. Πέτρος Κ. τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ και τα σενάρια κατασκοπείας και τρομολαγνείας που έγραφε?
    Κι ύστερα κ. συνάδελφε ''ήλθαν οι ..''Κοντρας'' και μετά οι ...''Σαντινίστας'' και τέλος η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ που παραμένει ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ!!!
    Καλά μωρέ , ακόμη ...ζείς δημοσιογραφικά ??
    Συνεχίζεις από ότι βλέπω να γράφεις τις ΙΔΙΕΣ μαλακίες, ‘’υπακούοντας’’ και καθ΄υπόδειξη του δάσκαλού σου ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ?
    Θυμάσαι τις βελόνες που πετούσατε στα προαύλια για να ‘’κανετε’’ ρεπορτάζ?
    Σήμερα ΠΑΛΙ χαφιεδισμούς , ρουφιανιές, πρόστυχη προπαγάνδα και χουντο λατρεία έχουμε?
    ΥΓ.
    Το σώβρακο το έπλυνες ρε βρωμύλο?
    Ή ακόμη η βρωμιά του ‘’ανταγωνίζεται’’ τη βρωμιά της ψυχής σου?
    ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΚΟΠΡΙΤΗ ΑΠΛΥΤΕΕΕΕΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυβέρνησαν οι Λιάπηδες και οι καμμένοι αλλά προτιμάτε να πιστεύετε ότι φταίει η...Μέρκελ

    Διαβάζω τα διάφορα αφιερώματα στα έργα και τις ημέρες του Μιχάλη Λιάπη μετά τα διάφορα πανελλήνια ρεκόρ παραβίασης του Κ.Ο.Κ που σημείωσε πριν τη χθεσινή σύλληψη του.

    Όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κανείς, δεν μπορεί παρά να σκεφτεί ότι ένας άνθρωπος που ως απλός πολίτης κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες, ως υπουργός μπορεί να είχε κάνει πολύ χειρότερα πράγματα.

    Τα διάφορα αυτά αφιερώματα έχουν την πλάκα τους αλλά νομίζω ότι προτιμότερα από τα γέλια θα ήταν τα κλάματα. Γελάμε με τον Λιάπη γελώντας με τα χάλια μας.

    Από το 2009 μέχρι σήμερα, κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι την κρίση την έφερε το Μνημόνιο κι όχι ότι το Μνημόνιο προτάθηκε ως η μόνη κάποια λύση του ελληνικού δράματος στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι διάφοροι Λιάπηδες.

    Ειδικότερα από το 2004 μέχρι και το 2009, η χώρα κυβερνήθηκε από Λιάπηδες, Ρουσόπουλους, Βουλγαράκηδες και Καμμένους υπό την υψηλή εποπτεία του Καταλληλότερου αλλά κάποιοι προτιμούν να πιστεύουν ότι για όλα φταίει ο Παπανδρέου, η Μέρκελ, ο Σόρος και φυσικά οι αεροψεκασμοί.
    Η κριτική για την ανοχή στους Λιάπηδες όμως δεν μπορεί μόνο να αφορά τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά οφείλει να αποτελέσει και μάθημα για όσους ετοιμάζονται να «τρομάξουν» τη Μέρκελ στέλνοντας στην κυβέρνηση τους Στρατούληδες, τους Λαφαζάνηδες, τον Στάθη Παναγούλη και τον Γιώργο Πάντζα. Ο αριστερός ακατάλληλος πολιτικός δεν διαφέρει σε τίποτα από τον δεξιό ακατάλληλο πολιτικό. Είναι και δυο εξίσου ακατάλληλοι κι επικίνδυνοι.

    Αν δεν συνειδητοποιήσουμε τι έφταιξε, καμία λύση δεν θα μοιάζει κατάλληλη.


    ΑπάντησηΔιαγραφή