Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ: «ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ (όχι μόνο) ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ»


evergeti webΤο σκάνδαλο μεταβίβασης των μεταλλείων Κασσάνδρας είναι το σκάνδαλο για το οποίο έχει χυθεί το περισσότερο μελάνι, έχει ασχοληθεί όσο με τίποτα άλλο ο πανελλαδικός τύπος, και με το οποίο ακροθιγώς ασχολήθηκε και η ευρωπαϊκή επιτροπή και ΠΟΤΕ δεν ασχολήθηκε η ελληνική δικαιοσύνη, η οποία ευαισθητοποιείται για ο,τιδήποτε άλλο ακούσει από τα ΜΜΕ (αυτή τη χρονική στιγμή κάτοικοι έχουν κάνει μήνυση γι’αυτό το σκάνδαλο και έχει επιληφθεί ο Εισαγγελέας Διαφθοράς).
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάτω από περιστάσεις υποστήριξης των κινητοποιήσεων των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη σε προκλητικές δηλώσεις του τέως υφυπουργού Οικονομικών και τέως Δημάρχου Δήμου Αριστοτέλη, εξέδωσε απάντηση με Δελτίο Τύπου, που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «…. Η υπόδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνου πολιτικού χώρου για τα γεγονότα, από τον γνωστό διαπλεκόμενο και υπόλογο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της πολιτικής ιστορίας, κ. Πάχτα, έχει ως προφανή σκοπό να ανακόψει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής, που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Αυτές οι δηλώσεις βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με τα επιχειρηματικά συμφέροντα…».
Για αυτά ο κ. Πάχτας ενώ γνωρίζει πολύ καλά όλες τις κρυφές
πτυχές του σκανδάλου και τα μνημόνια που είχαν υπογραφεί μυστικά (που αγνοεί και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ), θέλησε να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον υποδείξει ως δήθεν συκοφάντη.
Έτσι κατέθεσε την από 26-5-2013 αγωγή του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έλαβε αύξοντα αριθμό έκθεσης κατάθεσης δικογράφου 7264/11.10.2013. 
Η αγωγή εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιώς στις 25 Φεβρουαρίου 2014. 
Επ’αυτής εκδόθηκε η υπ’αριθ. 3765/2014 Απόφαση, διά της οποίας το Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή του κ. Πάχτα και το Δικαστήριο αποφαίνεται ότι: «Από τα πραγματικά περιστατικά (ενν. έγγραφα, μάρτυρες κ.λ.π.), δεν αποδεικνύεται η αναλήθεια των ισχυρισμών του ΣΥΡΙΖΑ στο από 18-2-2013 δελτίο τύπου που εξέδωσε, αφού κατ’ αρχάς ο ενάγων (κ. Πάχτας) ως υφυπουργός Οικονομικών κατά την κρίσιμη χρονική περίοδο (της μεταβίβασης) είχε ενεργό συμμετοχή στην πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.” κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, υπό συνθήκες που συνιστούσαν ευνοϊκή μεταχείριση της αγοράστριας εταιρείας, έναντι τιμήματος μικρότερου από το ήμισυ της αξίας τους, γεγονός που σε πολιτικό επίπεδο στοιχειοθετεί την έννοια του “σκανδάλου” και συνιστά ευνοϊκή μεταχείριση από φορέα δημόσιας εξουσίας προς ιδιώτη, η οποία όταν –όπως στην προκειμένη περίπτωση- δεν δικαιολογείται από αντικειμενικούς λόγους και λόγους δημοσίου συμφέροντος, στοιχειοθετεί την έννοια της “διαπλοκής”, καθιστώντας το πολιτικό πρόσωπο υπόλογο έναντι του εκλογικού σώματος… Επιπλέον δε ο ενάγων (κ. Πάχτας) υποστηρίζει σαφώς τη συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή, τασσόμενος με δημόσιες δηλώσεις του υπέρ της απρόσκοπτης εκμετάλλευσης των μεταλλείων, γεγονός που ουδέποτε αρνήθηκε. Επομένως με το προαναφερόμενο δελτίο τύπου, το εναγόμενο δεν προέβη σε συκοφαντική δυσφήμιση του ενάγοντος, αλλά ούτε και σε απλή δυσφήμιση….αφού ως πολιτικό κόμμα.… ενήργησε σε εκπλήρωση του καθήκοντός του για τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος σχετικά με την πώληση και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τον τρόπο λειτουργίας των Μεταλλείων Κασσάνδρας…».
paxtas web
Έτσι λοιπόν υλοποιήθηκε η σοφή λαϊκή παροιμία που λέει: «Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος»· πήγε για να τιμωρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να πάρει χρήματα για αποζημίωση και πέτυχε να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα, αλλά και με δικαστική απόφαση που ο ίδιος προκάλεσε, να χαρακτηρισθεί ως όντως «διαπλεκόμενος» που ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον, για να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα της «Ελληνικός Χρυσός».
Το δικό μας σχόλιο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και μόνο αμυνόμενος έναντι του κ. Πάχτα απέδειξε την ύπαρξη του σκανδάλου, τη διαπλοκή κ.λ.π. Πού να «επιτεθεί» κιόλας· έχουμε άδικο που ζητάμε τώρα να προβεί στις νόμιμες ενέργειες, για να σταματήσει το καταστροφικό μη εγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο; Τελικά η ομάδα έχει καθαρά αμυντικό προσανατολισμό; Ακόμα και το ανωτέρω επίμαχο Δελτίο Τύπου το εξέδωσε μετά από «επιθετική» δήλωση του κ. Πάχτα.
Όταν κάποιοι θέλουν να γίνουν κυβέρνηση, δεν αμύνονται απλώς στη διαφθορά, αλλά την κόβουν σύριζα.
Υ.Γ.: Για όσους ενδιαφέρονται, παραθέτουμε ΕΔΩ ολόκληρη την απόφαση 3765/2014 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς.
doxa




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: