Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Έκκληση Άνθιμου για τις εκλογές

Του Γιώργου Ροδάκογλου
Απογοητευμένος από τους Έλληνες πολιτικούς εμφανίζεται ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της προκήρυξη εκλογών στη χώρα μας. Μιλώντας στο Thousandnews.gr απευθύνει έκκληση να επικρατήσει η ωριμότητα και η λογική σε όσους ασχολούνται με τον δημόσιο βίο ώστε η Ελλάδα να μην εμπλακεί σε απρόβλεπτες περιπέτειες.
«Είμαι ανήσυχος πιστεύω να επικρατήσει επιτέλους η ωριμότητα σε όλους όσους ασχολούνται με την πολιτική αδιακρίτως».

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης θεωρεί επιτακτική ανάγκη την αλλαγή νοοτροπίας των Ελλήνων πολιτικών.
«Ωραία γίνονται εκλογές και θα βγει μια κυβέρνηση, την επόμενη μέρα αυτοί που θα εκλεγούν δεν θα πρέπει να τη ρίξουν αλλά να συμπορευτούν μαζί της για το καλό της πατρίδας. Αυτό κάνουν οι Ευρωπαίοι ,εμείς όμως μάθαμε αλλιώς. Θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία αυτή αν θέλουμε το καλό της πατρίδας μας της παιδείας του πολιτισμού και να θωρακίσουμε το κράτος μας απέναντι στους εξωτερικούς κινδύνους»
Σχολιάζοντας την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη δηλώνει απογοητευμένος
«Το παράπονο μου είναι ότι δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τις χώρες της Ευρώπης. Εκεί επικρατεί άλλη νοοτροπία. Εμείς δανειζόμαστε τα χρήματα τους τα οποία πληρώνουμε χρυσό αλλά δεν αλλάζουμε ως τακτική ζωής, θα πρέπει να τους μιμηθούμε και στην πολιτική τους ζωή διότι είναι πολύ καλύτερη από εμάς».
Ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι οι Έλληνες μπορούν να επιβιώσουν στις νέες αντιλήψεις της Ευρώπης αρκεί να μην ξεχάσουν τις ρίζες τους.
«Υπάρχουν πολλές αντιλήψεις στην Ευρώπη περί παγκοσμιοποίησης .Εμείς πρέπει να κρατήσουμε μέσα μας, τη βάση μας, την Ελλάδα μας, την Ορθοδοξία»
Τέλος ο Παναγιότατος Θεσσαλονίκης εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος για την κατήφεια που φώλιασε σε πολλά σπίτια λόγω της οικονομικής κρίσης
«Ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σήμερα από τα μέτρα που ελήφθησαν από την πολιτεία. Η συμπαράσταση όλων μας προς όσους έχουν ανάγκη πρέπει να είναι ουσιαστική. Εκείνο που με προβληματίζει περισσότερο είναι η απογοήτευση που έχει φωλιάσει . Διότι ένας λαός που χάνει το κέφι του τότε μπορεί να πάθει μεγάλες ζημιές. Είμαστε σε πολύ μεγάλη δοκιμασία»



Δεν υπάρχουν σχόλια: