Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: SOS εκπέμπει Νέο Καράβι με εκατοντάδες επιβάτες κοντά στη Kέρκυρα!!

4620 SOS εξέπεμψε πριν από λίγα λεπτά πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες, ανοιχτά της Κέρκυρας και αυτή την ώρα ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας βρίσκεται σε εγρήγορση, προκειμένου να οργανώσει την επιχείρηση αρωγής βοήθειας από παραπλέοντα σκάφη.

Το πλήρωμα κάλεσε στο διεθνές νούμερο έκτακτης βοήθειας και ανέφερε ότι
στο πλοίο επιβαίνουν 700 άτομα. Τα SUPER PUMA που επιχειρούσαν στην περιοχή που πλέει το Norman Atlantic κινούνται αυτή την ώρα προς το στίγμα του πλοίου στα διεθνή ύδατα.

ενημερωση 13:40

Η ενημέρωση έγινε από τις ιταλικές αρχές και δεν έχουν δοθεί ακόμη λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το πλοίο φαίνεται πως είναι επιβατηγό καθώς η πρώτη ενημέρωση μιλάει για εκατοντάδες επιβάτες σε αυτό.

Από το πλοίο έγινε κλήση στο 112 και αμέσως έγινε σύνδεση με τον ιταλικό θάλαμο επιχειρήσεων και με τη σειρά τους οι Ιταλοί ενημέρωσαν τις Ελληνικές Αρχές.

Ο άνθρωπος που επικοινώνησε κατήγγειλε ότι το πλοίο έχει 700 επιβάτες. Ο ίδιος άνθρωπος μίλησε για ανθρώπους πάνω στο πλοίο που κρατούν όπλα.
Ακόμη η εικόνα είναι συγκεχυμένη κανείς δεν γνωρίζει εάν πρόκειται για πλοίο που μεταφέρει λαθρομετανάστες ή για πλοίο στο οποίο εκδηλώθηκε κάποιου είδους πειρατεία



ενημέρωση 13:36

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο εμπορικής Ναυτιλίας, ένα καράβι που φέρεται να έχει 700 επιβάτες εκπέμπει σημα κινδύνου κοντά στη Ζάκυνθο…
Περισσοτερα σε λίγο…


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: