Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ετσι αντιδρούν οι πατριώτες υπουργοί: Κοτζιάς - Βενιζέλος: Η πρώτη σύγκρουση (VIDEO)

kotzias---benizelos-i-prwti-sugkrousiΔημόσια αντιπαράθεση Κοτζιά - Βενιζέλου στην παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή την κόντρα με την Ε.Ε. για τις νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.









«Γελιέται όποιος νομίζει ότι θα παραιτηθούμε από τη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές πολιτικές λόγω χρέους» δήλωσε οπ νέος υπουργός οικονομικών Νίκος Κοτζιάς στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου, με αφορμή την διπλωματική κόντρα της νέας κυβέρνησης με την ηγεσία της Ε.Ε.
Ο νέος επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σχολίασε ότι  «προσπάθησαν πολλοί να μας φέρουν προ τετελεσμένων πριν καν ορκιστούμε κυβέρνηση. Όποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους θα μας κάνει να παραιτηθούμε από τη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές πολιτικές γελιέται». 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε ότι ουδέποτε η χώρα δέχθηκε παρεμβάσεις επί της υπουργίας του: «Ποτέ η Ελλάδα δεν δέχθηκε ούτε ένα λεπτό πίεση στο όνομα της οικονομικής πολιτικής.» Ωστόσο αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση του 2012, ο απερχόμενος υπουργός εξωτερικών πρόσθεσε: « Εύχομαι στη νέα κυβέρνηση να μη ζήσει κάτι αντίστοιχο με εμάς».


Δεν υπάρχουν σχόλια: