Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Τέλος Αποκριάς, μάσκες τέλος: Να γίνει δημοψήφισμα.

Ανάλυση κρατικών Εσόδων και Δαπανών Εξυπηρέτησης Δημοσίου ΧρέουςΣαφέστατα εφόσον η ελληνική συγκυβέρνηση παρουσιάσει προτάσεις  κατ’ απαίτηση του eurogroup, αποδέχεται τη δεσμευτική ισχύ και παραμονή της χώρας μας στο καθεστώς των μνημονίων της τροϊκανής τραπεζιτικής τοκογλυφίας. Αναλαμβάνει την ευθύνη ικανοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων για το προσεχές τετράμηνο, χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα για το δημοσιονομικό χρέος που είναι αδύνατο να ικανοποιηθεί.
Ανάλυση κρατικών Εσόδων και Δαπανών Εξυπηρέτησης Δημοσίου Χρέους ( Υπουργείο Οικονομικών )


Όπως ξεκάθαρα εικονίζεται στον παραπάνω πίνακα, το σύνολο των ετήσιων κρατικών εσόδων αδυνατεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των τοκοχρεολυσίων. Χωρίς τις λειτουργικές δαπάνες του ελληνικού κράτους ( συντάξεις, μισθούς κλπ. ).
Όσους φόρους και αν θέλει να επιβάλει η συγκυβέρνηση, αποκλείεται να τους εισπράξει -έστω μερικώς- στο τετράμηνο. Οι δε φόροι για να καταβάλλονται πρέπει από κάπου να εκταμιεύονται. Από πού; Από τα εταιρικά κέρδη σε μια υφεσιακή εξαρθρωμένη παρασιτική κρατικοδίαιτη οικονομία; Από τις καταθέσεις σε χρεοκοπημένες Τράπεζες;
Αν το Κούγκι έγινε … τουμπεκί, ο Α. Τσίπρας δεν δικαιούται να απογοητεύσει όλους αυτούς τους απελπισμένους που τον πίστεψαν και μετά τις εκλογές τον αγάπησαν. Ούτε έχει νόημα, στον πάτο όπου βρισκόμαστε.
Ας οδηγήσει την Ελλάδα σε χρεοκοπία ΕΝΤΟΣ της Ευρωζώνης ή σε ένα δημοψήφισμα:
ΝΑΙ ή ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;
Αυτή η πολιτική κίνηση, στο ευνοϊκό περιβάλλον αποδοχής του στην ελληνική κοινή γνώμη είναι η στάση που αντιστοιχεί στις προεκλογικές δεσμεύσεις και μετεκλογικές δηλώσεις και είναι πολιτικά συνεπής. Αν ο λαός, ο ίδιος λαός που τον ανέδειξε Πρωθυπουργό υπαναχωρήσει, να αποδεχθεί την πραγματικότητα και να παραιτηθεί για νέες εκλογές. Αν ο λαός μας απορρίψει τα μνημόνια, τότε τίποτε ο Α. Τσίπρας έχει να φοβηθεί.
Ας ανακηρυχθεί αύριο η διαδικασία δημοψηφίσματος. Θα έχει και ευρύτατη κοινοβουλευτική συμπαράταξη.
Καθώς τελείωσε η Αποκριά, δεν χρειάζονται οι μάσκες.
Νίκος Καραβαζάκη
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: