Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

LIVE: ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΑΛΕΞΗ! Τσίπρας σε Σόιμπλε: "Να λυπάσαι τους λαούς που περπατούν με το κεφάλι σκυφτό! Όχι τους Έλληνες" - Δείτε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού

LIVE: ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΑΛΕΞΗ! Τσίπρας σε Σόιμπλε: 17 Φεβρουαρίου 2015

Δεν ξεπεράσαμε μεσα σε 3 εβδομαδες τα τεράτστια οικονομικά μας προβλήματα είπε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του.
Αυτό που άλλαξε ειναι είπε ότι ο Ελληνας πολίτης δεν αισθάνεται την απαξίωση και τον εξευτελισμό. Δεν μπορούν κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σα να ειναι χώρα - αποικία.
Ο λαός είπε με τις συγκεντρώσεις στέλνει μήνυμα στους ευρωπαίους οτι η Ελλάδα είναι εδώ και θα βγει από αυτή την αυτοτροφοδοτούμενη παγίδα χρέους.

Θέλω να επαναλάβω κάτι που είπα στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. η Ελληνική Δημοκρατία δεν απειλεί και δεν απειλείται.
Ο κ. Σοιμπλε έχασε την ψυχαρμία του όχι γιατι καταφέθηκε κατα της ελληνικης κυβερνησης αλλα γιατι επιτέθηκε στον ελληνικό λαό. Θα ήθελα να του επισημάνω ότι πρέπει να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό. Να μην λυπάται τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι υπερήφανα. Αυτούς πρέπει να τους σέβεται να τους εκτιμά και να τους θαυμάζει.

Οι πληροφορίες, θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει καταλήξει στην επιλογή του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, ωστόσο δεν αποκλείεται να γίνει ανατροπή την τελευταία στιγμή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να έχει επιλεγεί ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Η σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να στείλει ένα μήνυμα προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό ότι δεν κάνει πίσω. Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι εφόσον υποκύψει στις πιέσεις που δέχεται από το εσωτερικό του κόμματός του με αφορμή την υποψηφιότητα για την Προεδρία, θα εμφανιστεί ευάλωτος για επόμενες κρίσιμες ψηφοφορίες.

Πάντως, η υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό και τις στοχεύσεις της κυβέρνησης για την Κομισιόν. Η Κομισιόν σήμερα διαθέτει 14 επιτρόπους από το χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας και άλλους 14 από συντηρητικούς πολιτικούς χώρους. Αν για τη θέση του επιτρόπου -όπως όλα δείχνουν- επιλεγεί ο κ. Παπαδημούλης ή αλλο στέλεχος της Αριστεράς, τότε αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό οι ισορροπίες και ανοίγει ο δρόμος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να διευρύνει τη στελεχική της εκπροσώπηση σε επίπεδο Βρυξελλών.

Από την άλλη η κυβέρνηση κινείται πάνω στη λογική ώστε τόσο ο επίτροπος όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην προέρχονται από το χώρο της κεντροδεξιάς. Εφόσον ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατευθυνθεί προς την Ηρώδου του Αττικού τότε τη θέση του θα πάρει κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου πρόεδρου της Δημοκρατίας θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης στις 7:30 μ.μ. σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: