Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ραγδαίες εξελίξεις: Θρίαμβος της Ελλάδας, στην Λευκωσία ο Σίσι για την ΑΟΖ

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Έτσι ασκείται η υπερήφανη εξωτερική πολιτική και όχι ως ουρά της Κλίντον και της Γερμανίας.

Πριν από λίγο τα Αιγυπτιακά μέσα επιβεβαιώνουν την επίσκεψη και την τριμερή Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου. Όλα αυτά λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις επισκέψεις του Πάνου Καμμένου (Δευτέρα – Τρίτη) και Προκόπη Παυλόπουλου (Πέμπτη – Παρασκευή) στο Κάιρο, που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, όπως αποδεικνύεται και τώρα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα Αιγυπτιακά δίκτυα, μετά τις πρώτες συμφωνίες τις περασμένης εβδομάδας, ο πρόεδρος Σίσι μεταβαίνει στην Λευκωσία για την τριμερή σε ανώτατο επίπεδο στην οποία όπως χαρακτηριστικά γράφουν: Θα ολοκληρωθούν οι συνομιλίες για την κοινή χάραξη ΑΟΖ και εκμετάλλευση των «οικοπέδων» φυσικού αερίου.

Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα αποκτά έναν σύμμαχο 90 εκατομμυρίων που μέχρι πρότινος αποτελούσε εχθρό της Ελλάδας λόγω της χούντας του ισλαμοφασίστα, τουρκοκίνητου Μόρσι. Χούντας που στήριξαν αναγνωρίζοντας την δυστυχώς οι ολέθριοι σαμαροβενιζέλοι, αδιαφορώντας για το δράμα του Αιγυπτιακού λαού που έζησε τον εφιάλτη της Συρίας και της Λιβύης στο ίδιο του το σπίτι. Ευτυχώς η ομογένεια, ευπατρίδες όπως ο Ιωάννης Σιόκας, ο Πάνος Καμμένος ως πρόεδρος τότε των ΑΝΕΛ από την αντιπολίτευση, είχαν πάρει ανοιχτή θέση υπέρ του Tamarod και του στρατηγού Σίσι.

Σήμερα ο Σίσι ξέρει ποιοί είναι οι πραγματικοί φίλοι της Αιγύπτου. Γι’ αυτό και σπάζοντας όλα τα πρωτόκολλα συζήτησε σε βάθος με τον Πάνο Καμμένο ενώ η επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου και οι ιστορικές τοποθετήσεις του έγιναν πρώτο θέμα για ημέρες στην γειτονική χώρα.

Έτσι ασκείται η υπερήφανη εξωτερική πολιτική και όχι ως ουρά της Κλίντον και της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: