Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Αλλάζουν τη στάση τους οι Περιφερειάρχες μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα. Στηρίζουμε τις ενέργειες της κυβέρνησης (vid)

«Από τη στιγμή που είναι έκτακτο, προσωρινό, αλλάζουν και οι αποφάσεις μας» δήλωσε ο πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών, Κώστας Αγοραστός, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τα ταμειακά διαθέσιμα, και συμπλήρωσε: «Εμείς είπαμε από την αρχή, θέλουμε τον πρωθυπουργό, έχει ξεκάθαρη εικόνα, γνωρίζει πολύ καλά και από τη στιγμή που μας μίλησε ουσιαστικά, πραγματικά αληθινά, και χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας το εργαλείο για να τελειώσει η διαπραγμάτευση, εμείς θα το δώσουμε».
Ο κ. Αγοραστός τόνισε: «Είχαμε μία ουσιαστική, πραγματική και χρήσιμη συζήτηση, μετά από αίτημα δικό μας για συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Πήραμε την πολιτική διαβεβαίωση ότι το μέτρο αυτό είναι έκτακτο και προσωρινό, συνεπώς, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα θα γίνει προαιρετικό, θα γίνει νόμος στη Βουλή ή τροπολογία που θα αλλάζει το μέτρο αυτό. Συζητήσαμε όλες τις αιτιάσεις, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία πρόκειται να αλλάξει. Είπαμε τις απόψεις μας και ταυτόχρονα συζητήσαμε και για θέματα της αυτοτέλειας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και μάλιστα των περιφερειών».
«Συμφωνήσαμε να έχουμε τακτικές συναντήσεις για να λύσουμε κι άλλα ζητήματα, ουσιαστικά. Δε θέλουμε να υπάρχει μία ολοκληρωτική, πολιτική, κρατική, πρακτική στη χώρα μας» είπε.
Τέλος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς είμαστε εδώ υπερκομματικά πατριώτες και είμαστε εδώ για την εθνική προσπάθεια και έτσι συνεχίζουμε, αλλά ταυτόχρονα με την προϋπόθεση που είπαμε ότι αλλάζει αυτό σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, σύντομα, πολιτική δέσμευση του πρωθυπουργού, νομίζω τα λέει όλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: