Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Το γάντι στην Τράπεζα της Ελλάδος ρίχνει η κυβέρνηση-Η απάντηση της ΤτΕ

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Στουρνάρας

Αναταράξεις στο πολιτικό και τραπεζικό σύστημα προκαλεί το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που αποκαλύπτει υπονομευτικές διαρροές του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα προς συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης. 
Συγκεκριμένα στην επιστολή που έφυγε από το γραφείο Τύπου του κ. Στουρνάρα με παραλήπτη γνωστό δημοσιογράφο, υπό τον τίτλο «ο λογαριασμός των 100 ημερών», γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί η εικόνα μιας ήδη χρεοκοπημένης χώρας «πριν καν αρχίσει η συζήτηση για χρεοκοπία...».

Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζει πως αν ευσταθεί το δημοσίευμα «αποτελεί πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ», ζητώντας από την ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδος να διαψεύσει τις πληροφορίες. 
«Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών, ούτως ώστε να σταματήσουν κάποιοι στο εσωτερικό της να πλήττουν την κυβέρνηση σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα» αναφέρουν κύκλοι της κυβέρνησης, ανοίγοντας έτσι τη συζήτηση περί απομάκρυνσης του Γιάννη Στουρνάρα.

Η απάντηση της ΤτΕ στην αποκάλυψη της «Εφ.Συν.»

Μετά και τη δημόσια πρόκληση της κυβέρνησης προς την Τράπεζα της Ελλάδος να απαντήσει στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», η ΤτΕ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει πως «ουδέποτε απεστάλη μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με το περιεχόμενο που αναφέρεται».
Η ανακοίνωση:
«Αναφορικά με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», από την Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνεται ότι ουδέποτε απεστάλη από το γραφείο του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα ή από το Τμήμα Επικοινωνίας της Τράπεζας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με το περιεχόμενο που αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: