Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Έπεσαν τα αυτιά των ….αριστερών … Συριζαίων.

 Χωρίς τίτλοΠόλεμο εντός της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη  δήθεν να επιλέξει  αυτός την Έλενα Παναρίτη, μέχρι πρότινος σύμβουλό του στο υπουργείο ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως το Μαξίμου φαίνεται δυσαρεστημένο από την απόφαση, ενώ προστριβές υπήρξαν και στο εσωτερικό του υπουργείου, αφού ο αναπληρωτής υπουργός Ε. Τσακαλώτος φαίνεται πως καταψήφισε την υποψηφιότητα της πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

18.000 ευρώ ο μισθός της στο ΔΝΤ ~ ΔΩΣΤΕ

Ξέρετε πόσα θα εισπράτει μηνιαίως η Παναρίτη στο ΔΝΤ; 18.000 ευρώ συν έξοδα παράστασης. Να σας θυμίσω ότι:
1. το βιογραφικό της ελέγχεται για την ορθότητά του,
2. προσελήφθη απο την κυβέρνηση του Περού για την αντιμετώπιση της κρίσης με αποτέλεσμα ο περουβιο-γιαπωνεζος πρωθυπουργός Φουτζιμόρι να καταλήξει στη φυλακή για μαζικές δολοφονίες,κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση χρήματος (μίζες) και το Περού να βυθιστεί στην ύφεση.
3. Στην Ελλάδα την έφερε η Λούκα Κατσέλη, αλλα γρήγορα την αγκάλιασε ο ΓΑΠ κάνοντας την  Επικρατείας, και
4. Αυτοχαρακτηρίζεται ως…θεσμικός οικονομολόγος, αγαπημένη της φράση όταν δήθεν ειναι οργισμένη: «εξήλθα των ρούχων μου» και το σημαντικότερο θεωρεί τον Βαρουφακη…Θεό που της έκανε το ρουσφέτι και την αποκατάστησε επαγγελματικά στο ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η επιλογή της κ. Παναρίτη έγινε μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορικής συνέντευξης από άτυπη επιτροπή υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο κ. Δραγασάκης δεν τοποθετήθηκε επί της ουσίας ψηφίζοντας λευκό, ενώ θετική ήταν και η γνώμη του υπουργού Γιώργου Σταθάκη. Η ψηφοφορία έλαβε χώρα την Τετάρτη και σήμερα ανακοινώθηκε από το υπουργείο, προκαλώντας πάντως άλλο ένα σημείο τριβής ανάμεσα στο Γιάνη Βαρουφάκη και τα λοιπά μέλη της κυβέρνησης.


Μιλώντας στην ιστοσελίδα του Guardian, σε άρθρο που αναφέρεται στην ελληνική κρίση, δηλώνει: «…δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικανίδα».

Ακόμη, σε επόμενο σημείο αναφέρει πως η Ελλάδα θα πρέπει να καταστεί «λιγότερο Ελληνική».

Στο εν λόγω άρθρο στον Guardian, σχολιάζοντας και παρουσιάζοντας την κα. Έλενα Παναρίτη αναφέρεται: «…Και για έναν Έλληνα πολιτικό που εμπλέκεται στην προώθηση μερικών από τα πιο αιφνίδια, επώδυνα οικονομικά μέτρα στην ιστορία της χώρας, αυτή δεν φαίνεται ιδιαίτερα Ελληνίδα. Όταν παρατηρήσουμε πόσοι υπολογιστές της Apple είναι στο γραφείο της, απαντά: «Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είμαι ελληνίδα (!!!), είμαι Αμερικανίδα»».

Σύμφωνα με το lamiatimes.gr η ομιλία της σε αμερικανική προφορά διανθίζεται με «darn» και «have a nice day». Όταν ρωτήθηκε να περιγράψει το πώς η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει την οικονομία της, η απάντησή της περιστρέφεται γύρω από την αλλαγή θεσμών της και των δομών της – με άλλα λόγια, καθιστώντας την Ελλάδα λιγότερο ελληνική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: